reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

skad wiesz? jak sie doszczepie raz i za dwa tyg znow 1530 z wydam ? masakraaaa na odwrociekartki jest napisane ze juz obstawia lekami. U mnie mowil ze woda swiecona to colostrum

Powiedział mi dziś ze po doszczepianiu warto zrobić mlr więc tak Ci napisałam! Sam test mlr kosztuje o ile dobrze pamiętam 300 zł.

Edit: mlr chyba jednak 450!

reklama
Susana nie przestaje puszczać kciukow! Nawet trzymam te u nog :*

Ja bylam wczoraj na szczepieniu. Plamic przestałam w pon. Ale co chwile latam do łazienki jak poparzona i sprawdzam wkladke. :( boje sie jakcholera...

Witajcie :-)

Susana - wierzę, że będzie dobrze. Trzymam kciuki i modlę się za Ciebie i Twoje dzieciątko.

Ja wczoraj byłam po skierowanie na trombofilię, była córka znajomej więc nie robiła mi problemu z wystawieniem skierowania ale była zdziwiona, bo sama sprawdzała, że oni wystawiają skierowania ogólnie do poradni genetycznej i tylko wpisują, że dwukrotne poronienie, nie wskazują tam że chodzi tylko o kariotypy czy jeszcze coś i wg niej to wszystko leży w gestii lekarza genetyka. Ja w sumie już teraz nie wiem co mi Genesis zrobiło czy tylko kariotypy czy mutacje też, ważne że mam to skierowanie teraz.

Brzuchatki - całuję i ściskam kciuki za dzieciątka ;)
Pozdrawiam cieplutko Wszystkie Dziewczyny :)

W kolejnym pójdę na monitoring. Beata a Ty w których dniach cyklu chodzisz na monitoring? I ile wizyt jest koniecznych?

Ja chyba też zacznę monitoringi. Wykres pomiaru temperatury coś pokazuje ,ale nie wiem co :p Jak Nafoczka mi ucieknie do porodu to nikt mi już nie podpowie ;).

Kwiatuszek wiem ,że się boisz dlatego wybaczam brak kontaktu.

Susana ehh kobieto jak spowoduję wypadek to będzie na Ciebie :p Czekam na wyniki jak na swoje i boję się tak jak i Ty. Nie piszę i nie dzwonię bo czekam.Kurde musi być dobrze i gdzieś mi się tli bardzo mocno nadzeja.

Plastulinka jak u Ciebie? Betę już masz dobrą.Mam nadzieję ,że zaczniesz w końcu mieć w życiu prostą Pozdrawiam ciepło.:*

Mnie boli tak brzuch - jajniki czy coś tam w tych okolicach że ciężko siedzieć i chodzić. Dziś mam bardzo ważny dzień. Występy synunia na dzień matki i dzień ojca. Muszę pamiętać o chusteczkach ;)

hej :)
Sus mocne kciuki za Was
Gabiś oby Ci zrobili wszystkie potrzebne badania
Bea i jak bedzie co z tego??:D
Nafoczka, Doris już niedługo trzymajcie się i dawajcie znać
Asia nie martw się i na nas przyjdzie czas. Ty, Bea i ja razem z brzuchami będziemy popylać
Kwiatuszku wiem, ze stravch jest cały czas, ale wierz mocno, że jest ok. Podświadomość lubi płatać figle
Avita, Fondie szczepcie się i przynoście dobre wieści dla kolejnych staraczek

a tera prywata :D. Rozmawiałam z Panią genetyk i powiedziała, że nie ma co więcej w genetyce dłubać w moim przypadku, bo wszystko mam ok. Powiedziała, że mutacja choć heterozygotyczna to nie można jest zostawić bez suplementacji metylami. Mówiła, że mogę brać osobno jak teraz, albo kupić femibion 1 z tym, że któraś z b jest niemetylowa. Poza tym napisze mi zalecenie dla gina, że clexane nie mniej niż 0,4 nawet lepiej by było 0,6 ( w opinii pisemnej zalecana dawka 0,6 ) , bo w wynikach mam lekko ponad normę w trombofilii. Powiedziała, że raczej u mnie chodzi o wyregulowanie dawek niż szukanie dziury w immunologii, bo wyników nie mam złych, a przy SM ze szczepieniami trzeba uważać, bo tak jak myślałam można narobić więcej szkody niż pożytku. aaa i przede wszystkim przeraziła sie jak zobaczyłam, że brałam kwas foliowy 15 mg.

Ostatnia edycja:
Doris paciorkowiec może być groźny przy porodzie SN. Wywołuje on ropne zapalenie i np. może zaatakować kikut pepkowy. Przy CC nie ma takiej możliwości.

Proszę o wsparcie bo dziś dla mnie ważna wizyta i baaaardzo się boję! ♡

reklama
Do góry