reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

przy okazji napisze gbs to wymaz z pochwy i tylka w kierunku paciorkowca jak jest dodatni tzn,że go masz i podczas porodu jak nie ma cesarki podaja antybiotyk zeby dzieciatko sie nie zarazilo przechodzac przez drogi rodne. Jak jest cc nie ma zadnego zagrozenia a antybiotyk i tak jest podawany:)

avita nie zasne czekam!!!!

reklama
Riri, ogromnie się cieszę z takich wiadomości!!! Teraz będzie już tylko dobrze :wink:

Susana, jest jeszcze nadzieja, że będzie dobrze. Amino rozwieje wszelkie wątpliwości. Mnóstwo było przypadków, szczególnie u kobiet po 35 roku życia, że te ryzyko wychodziło podwyższone a potem po amino okazywało się, że z malcem wszystko w porządku. I tego życzę Ci z całego serca. Tylko musisz się teraz oszczędzać i leżeć.

Nafoczka, ja znowu do Ciebie o poradę. Pamiętam, że Ty też miałaś problem z zajściem po poronieniu. Proszę, napisz ile czasu Tobie zajęły starania o Wikusia i jakie kroki podejmowałaś, żeby się udało ( oczywiście oprócz przytulanek w dni płodne). Ja już tracę nadzieję, że się uda i zaczynam przyzwyczajać się do myśli, że jednak nie jest mi dane posiadać więcej potomstwa, jestem już nieco zrezygnowana. Niby wszystko ok, cykle regularne, zawsze w 13 dc test owu pozytywny...i nic, przychodzi @ i zaczyna się kolejny cykl. W poprzedniej ciąży wybrałam większość urlopu z powodu złego samopoczucia i teraz jestem w czarnej dziurze. Ani ciąży, ani urlopu i wszystko pod górkę. Ech...wyżaliłam się.

Asia, a ile juz jesteś cykli po poronieniu? U mnie juz 8 minęło.

nie jest szkodliwy doris chodzi tylko o to, żeby dzieciatko na skorze sie nie zarazilo. Paciorkowaca ma duzo osob anie zawsze aktywnego a dzieciatko sie zarazi jak sie rodzi naturalnie. Paciorkowca wszedzie mozna zlapac spokojnie. Masz cc nie masz obaw :)anybiotyk i tak dostaniesz a jak nie dostaniesz to i tak dzieciatko sie nie zarazi bo nie idzie przez drogi rodne ale i tak dostaniesz antybiotyk przy cc:)

Wrõciłam nareszcie!
Staranka przez 4 m-ce, później doszczepianie a w przypadku ciąży doszczepianie od razu!
Fondie miałaś racje prawie wszystkie podwyższone wyniki poszły w dół.
Cytokiny i wspóczynnik Th1\Th2 wszystko duuużo mniejsze.
P\ciała przeciw beta - IgM miałam 28 a mam 21(norma do 20 więc też nie jest źle)
W teście IMK wszystko oprócz limfocytów CD56 jest w normie ale podwyższone w porównaniu z tym co było wcześniej. CD56 % były i są za wysokie!!
Leki mam takie:
Cały czas: acard i kwas foliowy 5 mg
Gdyby się udało zaciążyć to dodać fraxi 0,4, encorton 10 mg, luteine 100 dowcipnie i od razu doszczepienie.
To tyle.
Aha malina jakoś teraz idzie na krótki urlop a w sierpniu na 2 tyg. - może komuś się to przyda.

Pozdrawiam Was wszystkie!
Sus &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Fondie a te babeczki siedziały i głupoty gadały z moim synusiem (musiał jechać z nami bo nie miał z kim zostać) zamiast do Ciebie dzwonić!!!!

hahaha super avita no to teraz masz czas:) a widzisz ciekawe co mi powie kurde! boje ze bede miec kolejna serie!
cd 56 maja cos wspolnego z nk a mowilas o colostrum?

Mówiłam, to zaczął sië śmiać i powiedział ze to nie zaszkodzi i nie pomoże!!!!!
Doszczepisz siė i jeszcze raz każe ci zrobić allo mlr.

skad wiesz? jak sie doszczepie raz i za dwa tyg znow 1530 z wydam ? masakraaaa na odwrociekartki jest napisane ze juz obstawia lekami. U mnie mowil ze woda swiecona to colostrum

reklama
Asia, a ile juz jesteś cykli po poronieniu? U mnie juz 8 minęło.
Po poronieniu 5 cykl.
26 czerwca rozpocznie się 6 cykl. Owu zrobiła mnie w tym cyklu w bambuko :hmm: i są zerowe szanse, że czymś te starania zaowocują (poza infekcją oczywiście) :wściekła/y:
W kolejnym pójdę na monitoring. Beata a Ty w których dniach cyklu chodzisz na monitoring? I ile wizyt jest koniecznych?

Ostatnia edycja:
Do góry