reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dopiero przyszłam .
Na jej oko wszysztko jest ok .!!!!
Jeszcze w środę rano o 11.30 ma mnie dokładnie oglądać jakiś jej lekarz który u niej pracuje i robi same usg genetyczne .
Ale ..
Tętno spadło jest 168 .
Niedomykalności w zastawce nie widzi czyli ok .
Przepływy żylne ok .
Kość nosowa 2 mm widać.
Nerki dwie .
Pęcherz jest
Żołądek jest
Przezierność była słabo widoczna bo dzieciątko przyklejone pleckami było .
Ale raz jej wyszło 1,5mm
A raz 2,3 .Mówi że jest ok .
Główka i reszta kostek ok .
Beczałam na tym usg jak bóbr
Teraz też jeszcze becze
Na tą chwilę jestem spokojniejsza
Zobaczymy jakbw środę bo nic nie mówiła o pępowinie która była wcześniej u tamtego lekarza dwunaczyniowa .
Ale tamten lekarz nawet wtedy żołądka ani pęcherza nie widział .......
Dzień dobry dziewczęta:)
cuuuudowna wiadomość! Bardzo się cieszę:)
I niech tak zostanie:):):)

Pytanie do tych z Was, które mają stwierdzony ZESPÓŁ ANTYFOSFOLIPIDOWY:
- czy antykoagulant toczniowy, przeciwciała przeciwko kardiolipinie (IgG i IgM) oraz przeciwciała przeciwko glikoproteinie 1 (IgG i IgM) wyszły Wam wszystkie dodatnie, czy wystarczy aby choć jedno z przeciwciał było dodatnie by już stwierdzić zespół?
Gabis, mi wyszly wszystkie przeciwciala ujemne. Tylko antyfosfoserynowe dodatnie i Dubr stwierdzil ze mam zespol. Tez mnie to zdziwilo. Witajcie Dziewczynki:) Czasu nie mam wiec nie pisze. Zostalo mi ostatnie badanie, zrobie jevw tym tygodniu i czekam na
Dzień dobry dziewczęta:)
cuuuudowna wiadomość! Bardzo się cieszę:)
I niech tak zostanie:):):)
Susana ale dobre wiesci z rana:)))) Ciesze sie razem z Toba!!!

antyfosfoserynowe dodatnie

a co to za przeciwciała?? O Jezu...co nadrobię jakieś badania, dorobią nowe, to Wy mi piszecie jeszcze jakieś zagadki...a już myślałam, że mam wszystko :p
Dzisiaj 3 dzień cyklu, więc przed pracą pojechałam na badanie prolaktyny.

Susana - cudowne wieści. Niech już tak zostanie. A tętno 168 miałam cały czas w ciąży w Oliwką :-) :)

Gdzie są świeżo zaciążone laski??? Jak się czujecie, jak samopoczucie, objawy? Wychodzić z krzaków! :tak:

A w ogóle to dzień dobry Dziewczynki :)

Susana super
Ja mam test lct ujemny. W krakowie na tym tescie pokazuja ile zabitych tych od meza itp. Kwiatuszek bardziej jest zorientowaba

Kwiatuszek gdzie jestes?????????:) jak beta?
Dzis mam histero sz zatwardzenia dostalam ze stresu. Malina byl na obchodzie poinformowal ze zostaje do jutra a wszyscy ida dzis:) tak jak u avity.

a co to za przeciwciała?? O Jezu...co nadrobię jakieś badania, dorobią nowe, to Wy mi piszecie jeszcze jakieś zagadki...a już myślałam, że mam wszystko :p

Susana - cudowne wieści. Niech już tak zostanie. A tętno 168 miałam cały czas w ciąży w Oliwką :-) :)

Gdzie są świeżo zaciążone laski??? Jak się czujecie, jak samopoczucie, objawy? Wychodzić z krzaków! :tak:

A w ogóle to dzień dobry Dziewczynki :)
Ja w teorii jestem świeżo zaciążona:) betę robiłam raz i więcej nie będę, bo ostatnio robiłam, było pięknie,a w obrazie USG nic.dziś powtarzałam po raz kolejny test, by zobaczyć, czy na teście są już dwie czerwone krechy...i są:) wcześniej jedna była cieniem cienia:)
Dopiero w piatek idę do lekarza i będę mieć USG,ale faszeruję się lekami, czyli Encortonem, luteiną, wiesiołkiem,acardem,fraxiparyną-zastrzyk w brzuch:), witaminy b6,b12,b9 metylowane i miałam jeden wlew z introlipidu?-to na te komórki NK.
Jeśli chodzi o samopoczucie, to jest ok, dziś rano po raz pierwszy mnie zmuliło, a tak to tylko cycki bolą.
Modlę się codziennie gorąco, by tym razem się udało...
Ale która z nas na tym forum tego nie chce...

Mi nic nie mówił w jakim dniu mierzyć prolaktyne . I robiłam w 9dniu cyklu :]

Kwiatuszek gdzie jestes?????????:) jak beta?

Kwiatuszek zrobiła 2 bety i tyle. Więcej nie będzie robić.Tak mi mówiła.

Fondie na zatwardzenie weź od pielęgniarek syrop i zaraz będziesz lżejsza :D

Cieszę sie razem z Tobą Susana :D

reklama
Podobno najlepiej ją badać w 3 i 21 dniu cyklu ;) a że ja sama sobie zlecam badania :D to se zrobiłam :biggrin2:

Burczuś, a co łykasz? W sensie jakiej firmy te witaminki? One są tylko na receptę?
Wiesiołek z tranem-bez recepty. Witaminy b metylowane ściągane z Iherba-koleżanka mi zamawia, jestem w pracy więc teraz nie napiszę Ci firmy dokładnie. Encorton i fraxiparyna na receptę. Acard-bez:)

Do góry