reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bertha ja tez miałam na początku zwykłe torbiele, potem zrobiły się czekoladowe i były pojedyncze, nie bolały i nie były rozsiane. I nikt nie mówił, że to endometrioza. A tego dziadostwa nie mam na narządach rodnych tylko dookoła nich. Czasem warto to sprawdzić

Strawbelka nie wiem czy wiesz, że ciąża potrafi zupełnie cofnąć dopiero rozpoczynającą się endometriozę. Zresztą wprowadzenie w ciążę urojoną (farmakologiczną - zwał jak zwał) to jeden ze sposobów leczenia. Jednak wolę naturalną ciążę i tobie też jej życzę, wszyscy z Tobą czekamy na naturalne ludziki "ze szkiełka" :)

reklama
Bertha ja mialam czekoladowa endometrialna 3,4-4,5 cm.
Nic mnie nie bolalo, ani torbiel, ani bolesne miesiaczki, ani podczas sexu.
Miesiaczki jak w zegarku.
Lekarz, swietny laparoskopowiec powiedzial mi ze z obrazu usg wyglada na czekoladowa endometrialna, ale powiedzial ze 100% pewnosci bedzie jak zajrzy mi do srodka.
Ja nie mialam zadnych rozsianych ognisk.
Mam poczatki endometriozy, ale takie malutkie, za pare lat pewnie bede miala duzo wieksze.
Jakos teoria Twojego lekarza mi nie pasuje.
Zeby potwierdzic albo wykluczyc endometrioze trzeba zrobic laparo.
Nie wiem moze sie myle i glupoty pisze;)
Bertha jak mi wycieli torbiel zaszlam w ciaze w pierwszym cyklu.

Ech.. Nie ma spójnych opinii lekarskich..
Moj był 1000% przekonany ze to nie torbiel wynikająca z endometriozy. On zawsze unika operacji, uważa ze inni lekarze zbyt pochopnie wydają opinie ze trzeba operować.
Zaufam swojemu. Ja póki co nie chce się kroić.
A trzech lekarzy odpowiedziało mi na pytanie jak wyleczyć tą torbiel -> zachodząc w ciąże.

Fondie,Avita aWy probowalyscie już na żelaznym zestawie? Ja chciałam 3 ciążę tak spróbować, a przed staraniami zrobić allo mlr, test limfocytotoksyczny i typowania kir- te badania mój dr P ponoć zleca po 2 poronieniach.Ale jak czytam o tych Nk, p/w ciałach i tej martwicy to czy jest sens robić tylko te 3 badania narazie?
Mia ja tez nie robilam tych wszystkich badan, coz... do twojego zestawu dorzucilam NK jak juz bylam w prokocimiu. A z tego co pamietam do ze zestaw badan dziewczyny placily gruba kase.

Strawbelko wciaz pamietam o Tobie!!!
Ardusia przykro mi, ale dla Ciebie lepiej wczesniej niz pozniej..

a ja lapie stresa i "pol nocy rodze" bo jade na badania wiec oby wyszly pomyslne :-*

ok jest dobrze ale nie lubie takich nocy
Bea, pewnie sie nie "wybaczylam" :-D ze dwie godziny w nocy nie moglam spac, mialam jakies dziwne skurcze i "chyba orgazm" ze dwa razy, dlatego dziwne?!- tylko sie nie smiejcie :-D sama nie wiem co to za cisnienie?! aaa urzedze, M. spi w salonie. Musialam sie dobrze wybudzic zeby isc spokojnie spac i nie myslec o skurczach, porodzie i wodach... o fuck o_O
Zaraz jade do laba na posiew i obciazenie

Calusy na udany dzien :-*

Witam się wtorkowo :biggrin2:

nafoczka - ja znam co najmniej dwie kobitki, które miały w ciąży orgazm :rolleyes2: więc to chyba normalne :biggrin2: Trzymam kciuki za pomyślne wyniki

Strawbelka - &&&&&&&&&&&&

Hej
Bea25ta...wszystkiego Najlepszego!!!
A teraz napiszę odnośnie posta do Motylka w sprawie Plastulinki.
Napisałam Motylkowi, żeby poczytała to co pisała Plastulinka, bo to forum ogólnie dostępne i posty są dostępne dla wszystkich i wydaje mi się, że tak było lepiej niż opisywanie samemu jej historii, bo może nasza Plastulinka sobie tego nie życzy aby osoby trzecie o niej pisały (Plastulinka pozdrawiam Cię!)

Susana, jak tam Kochana? Pewnie siedzisz u gin teraz. Trzymam kciuki!!!!!

Arda, przykro mi bardzo ale naprawdę lepiej, że ta beta jak miała spadać, to że spadła teraz a nie później. Ja miałam 3 ciąże biochemiczne pod rząd, a potem nagle piękna zdrowa ciąża. Podobno tak się dzieje, ze występują te ciąże biochemiczne czasami. W większości kobiety o nich nie wiedzą, bo nie badają bet od razu. Ja badałam i Ty też dlatego wiemy. Po tekiej ciąży normalnie można się starać w kolejnym cyklu.

Nafoczka, widzę że spać nie możesz! Ja dziś pospałam, Mała do przedszkola nie poszła. Zaraz jemy śniadanko i jedziemy do Lidla po małe zakupki

Strawbelka...:-)

Pozdrawiam Resztę Dziewcząt!

Nafoczka, jak juz sie mialo zdarzyc to lepiej teraz i przy takiej becie, bez zabiegu. Teraz oddech i zobaczymy co zrobimy z ta Lodzia, troche nas kasa ogranicza przy budowie domu, juz sama nie wiem co robic.

reklama
bea sto lat
kciuki za starwbelke i susane dajcie xnac jak po wizycie:) ja jade krk do endo
arda wiem duzo kazy ale zebys za pol roku nie stwierdzila ze juz pol roki stracilas mloda jestes co jak wpadniesz ? lepiej z glowa do ciazy podchodzic. Ja wyszlam z zalozenia ze albo do konca na antykoncepcji albo w wieku menopauzy powiem ze sprobowalam wszysykiego i zaczniemy w 3po swiecie jezdzic:)

Do góry