reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

encorton tez oslabia...ale nk ponoc po szczepieniach rosna ... a co z allo mrl?
mnie sie wydaje ze babki ktore nie poraniaja tez moga miec takie wyniki tych nk i tej martwicy..ty nam sie cos popieprzylo w oranizmie i atakuja wszystko co mozliwe a u innych wiedza co atakowac:) i szczepionka ma wprowadzic do organizmu te limfocyty meza zeby organim rozpoznawal je jako cos swojego? czy ma odwrocic ich czyli nk uwage? czy po prostu walczac zze szczepionka zmiejszaja swoja ilosc ?czy podajac limfocyty wzmacnija jakos odrzucenie zarodka? pytalas moze? bo sensu nie widze za bardzo:)

No chyba masz rację na siė coś popieprzyło w tych naszxych organizmach. malina powiedział mi, że może to być spowodowane zwykłą infekcjæ wirusową, któræ lekko przechodzisz a robi taki bałagan w organiźmie.
Szczepionka ma spowodować osłabienie mojego układu immunologicznego tak mi powiedział.

reklama
Wbiłam sie dzisiaj do gina bo chciałam miec jakis konkretny plan na ten cykl.
Strawbelka, miałam badanie usg w 2dc :)
Tak w ogóle to wlasnie dopytalam jak mam liczyć dc, bo w sobotę miałam kilka kropek krwi w ciagu dnia, ale mocne "chluśnięcie" było dopiero w niedziele. Potwierdził ze takie plamienie nie liczymy jako 1dc dopiero jak porządnie sie @ zacznie.
No i bede brała clo po raz pierwszy! A z nieznanych mi jeszcze leków dostałam tez Nolvadex - na poprawienie śluzówki i wspomagające jeszcze jajca. Mówi zeby nie czytać ulotki bo to lek generalnie na raka piersi itp, bo blokuje receptory estrogenów zeby jak najwiecej estrogenów koncentrowało sie w macicy, ale można go tylko krótkotrwałe stosować wlasnie zeby endometrium poprawić, bo wszystkie siły estrogenowe koncentruja sie w macicy wtedy.
I oczywiście nieustannie Diostreptaza na zrosty mam brać.

Dopytalam o moja torbiel czekoladowa, czy to nie endometrialna, powiedział ze absolutnie, ze to po niepeknietym pęcherzyku, ale wypełniła sie krwią z jakiegoś pękniętego obok naczynka.
Z tego wszystkiego o sprawdzenie drożności jajowodów nie zapytałam juz..
Bertha to Ty masz torbiel krwotoczna.
Czekoladowa jest w endometriozie.
Krwotoczna z niepeknietego pecherzyka.
Tak wszedzie w intetnecie pisze.
Bertha a skad on wie ze to nie endometrialna? Tylko ze z pecherzyka i ze wypelnila sie krwia?
Zastanawia mnie ta teoria bardzo.
Nie to ze sie upieram przy swoim;)
Tylko sama jestem ciekawa jak odroznic na usg taka endometrialna od krwotocznej?

No chyba masz rację na siė coś popieprzyło w tych naszxych organizmach. malina powiedział mi, że może to być spowodowane zwykłą infekcjæ wirusową, któræ lekko przechodzisz a robi taki bałagan w organiźmie.
Szczepionka ma spowodować osłabienie mojego układu immunologicznego tak mi powiedział.
a mowil jakie masz allo mrl? czyli masz szczepionki na nk i ta martwice?

Asiu, a to przepraszam, zle musialam Twoj post zrozumiec. Myslalam ze teraz Ci sie zrobily bolesne miesiaczki.

Nie, nie Straw, tylko ten krzyż mnie boli, ale może to tak jak Sus napisała :-) Może też powinnam zacząć ćwiczyć mięśnie. W środę mam usg to wspomnę dr o tych dolegliwościach, może to też moje jajniki.

To o której jutro na dobre wieści czekamy, Strawbelka?

Bertha to Ty masz torbiel krwotoczna.
Czekoladowa jest w endometriozie.
Krwotoczna z niepeknietego pecherzyka.
Tak wszedzie w intetnecie pisze.
Bertha a skad on wie ze to nie endometrialna? Tylko ze z pecherzyka i ze wypelnila sie krwia?
Zastanawia mnie ta teoria bardzo.
Nie to ze sie upieram przy swoim;)
Tylko sama jestem ciekawa jak odroznic na usg taka endometrialna od krwotocznej?

Tak go próbowałam delikatnie o to dopytać zeby nie czuł ze go podważam czy tez czytuje za duzo - wiadomo, niespecjalnie lubią lekarze jak sie samemu doczytuje bo często dziewczyny piąte przez dziesiąte przeczytają słabe źrodła i panikują.
Powiedział ze przy endometrialnej to by była rozsiana po całych narządach endometrioza, byłoby widać i bolałoby ta torbiel bardzo np przy badaniu. Tyle udało mi sie dopytać zeby nie podpaść ;)

reklama
Wlasnie Strawbelka, o której jutro info masz dostać??
Juz doczytałam. Trzymam mocno kciuki zeby były piękne zarodki!!!

Do góry