reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Nie, ale zachodzę w ciąże i niby dlatego nie muszę na razie. Tylko jak to endometrioza nigdy nie wiadomo, który stan zapalny to zniszczy

Jeśli chodzi o endometriozę, to dobrze się mną zaopiekował, ale jeśli chodzi o ciążę i straty, z tym już gorzej. Teraz próbuję u nowego. Tyle że ja świeżo po poronieniu, więc dopiero zaczynam diagnostykę. Zobaczę więc co z tego wyjdzie. Myślałam, że mam tocznia, bo bardzo bolały mnie żyły. Ale wyniki książkowe. Mam niedoczynność tarczycy. Hashimoto też wykluczone. Jeszcze mutacje zrobię i zobaczymy co dalej.

Arda, byłam u Dubra z 2 tygodnie temu. Dostałam zalecenia do zrobienia kilku badań, a wcześniejsze uznał. Mam zrobić:
- ANA2, A0A, APLA,
- kariotypy
- histeroskopia
- + cały zestaw krzeliwości w Instytucie na Ghandi
- nasienie i i niego dwa usg w różnych momentach cyklu.

Mam przyjść z wynikami, ale wcześniej w 2-4 dc mam przyjść do niego na USG. To będzie za około dwa tygodnie. Ale jakieś konkrety pewnie najwcześniej usłyszę jak wrócę z kompletem badań po 6 maja, bo wtedy mam termin zrobienia histeroskopii. Już teraz wyszło mi ANA2, które leczy się sterydem, więc zielone światło, które dała mi p. Jerzak na ciażę mogło świecić bardzo krótko....
Beri, jakie Ty masz MTHRF i co dostałas na nie od Jerzak? I jaką miałas u niej diagnoze?

reklama
Endo potrafi uprzykrzyć życie. Jednak idzie się przyzwyczaić. Byle pozwoliło urodzić żywe i zdrowe dzieci, z resztą chyba sobie poradzę

Do góry