reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Migaall, rzeczywiscie słabo. U mnie tez się na tym skupiła:-) A na czym Jerzakowa chciała prowadzić Twoją ciąże? Może ja też zrobię ANA- wiecie może jaki jest jego koszt i czy wystarczy zrobić jedno ANA czy trzeba ANA 2 też?
Robisz Ana1 i jak cos wyjdzie to dopiero Ana2.
Ja robilam odrazu Ana2 zeby dwa razy nie placic, bo ana2 to rozszerzone ana1. Pani w labie tez poradzila zeby odrazu Ana2 zrobic.
Koszt jednego to ok 30-40zl

reklama
Dziewczyny pomocy!
, mam pytanie tak na szybko. Mam clexane 0,4 czyli jak wezmę 2 zsatrzyki to tak jakbym brała 0,8? Zrobiłam wyniki krwi i mam poniżej normy APTT co świadczy o nadkrzepliwości krwi!!! Czyli ryzyko zakrzepów, to niebezpieczne w ciąży, napisałam sms do gina ale nie odpisuje. Chyba muszę mieć większą dawkę clexanu i tak kombinuje czy nie wziąć dwóch zastrzyków.

Doris - przepraszam ze sie wtryniam w dyskusje ale mialam dokladnie jak Ty.
Biore clexane 0,4 plus acard. Poszlam na glukoze w 27tyg ciazy i przy okazji zrobilam na krzepliwosc. Pierwszy raz w ciazy bo reumatolog co mi clexane przypisuje tak chciala. No i efekt taki ze attp i czas ponizej normy. Tez wyszlo ze mam za gesta krew. W panike wpadlam. Od razu do gina i reumatolog polecialam. Oboje kazali powtorzyc w innym lab a najlepiej takim w szpitalu. Zrobilam. Wynik w normie. Blisko granicy ale w normie. Kazali sie nie przejmowac. Stwierdzili ze pewnie przy pobraniu glukozy trzymali wszysykie moje probki krwi razem i ze krew byla badana po dluzszym czasie i dkatego juz taka gesta byla. Blad labu przynajmniej u mnie. Robilam w alab labolatoria. Moze powtorz gdzie indziej

Migaall, rzeczywiscie słabo. U mnie tez się na tym skupiła:-) A na czym Jerzakowa chciała prowadzić Twoją ciąże? Może ja też zrobię ANA- wiecie może jaki jest jego koszt i czy wystarczy zrobić jedno ANA czy trzeba ANA 2 też?
No to witam w gronie insulinek i mutantek :) u mnie też się na tym skupiła, aaaa nie i jeszcze przepływów się czepnęła i PCO którego nikt nigdy nie widział i do teraz nie widzi...

Kitki, dziękuję za info. Możliwe, że tak było, bo chyba wszystkie próbki mojej krwi pojechały razem. Choć pewności nie mam.

Dziewczyny pomocy!
, mam pytanie tak na szybko. Mam clexane 0,4 czyli jak wezmę 2 zsatrzyki to tak jakbym brała 0,8? Zrobiłam wyniki krwi i mam poniżej normy APTT co świadczy o nadkrzepliwości krwi!!! Czyli ryzyko zakrzepów, to niebezpieczne w ciąży, napisałam sms do gina ale nie odpisuje. Chyba muszę mieć większą dawkę clexanu i tak kombinuje czy nie wziąć dwóch zastrzyków.

Doris posprawdzaj najpierw normy APTT w innych laboratoriach, bo w Diagnostyce w 2014 r normy były 26 -36 a teraz są 21,5 - 31,1 . Mój wynik wynosi zawsze około 28 więc przeskoczyłam z dolnej granicy do górnej.

A może asprynę weźmiesz ?

Chciała mnie prowadzić na acardzie i clexane.
Póki co zrobiłam ANA 1.Kolejne ANA wykonuje się w zależności od typu świecenia.
Wydaje mi się, że kosztowało około 120 zł.

reklama
Do góry