reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej Riri :) dzieki za odzew. Pytan mam sporo, jesli chociaz na czesc odpowiesz to bedzie super :)

Ile sie czeka na wizyte?
Jakie badania zleca przed rozpoczeciem szczepionek?
Ile czasu uplynelo od 1 wizyty do szczepionek, a potem ile do zielonego?
Ile szczepionek mialas i po jakim czasie byly kontrole?
Jaki koszt tej zabawy.

Z gory dziekuje :)

reklama
Asiu & Susana wrozka Nafoczka zyczenie spelni w srode bowiem jedna Beatka wciaz czeka na olsnienie w postaci doktora P. Pozwolicie jej oczywiscie? :-D

Beti ja tez wybieram A i D, a z tymi lodami Susany coz nie kumam wcale ale moze i lepiej bo ja ostatnio tylko na takim etapie jestem :-D hihihihi...
Oczywiście pozwolimy :-)

Beatka
Ty pleciugo .
Teraz muszę się tłumaczyć !!!!!!
Powiedziałam w pewnym programie tel.że nigdy loda ,lodów sama nie robiłam .Chodziło o zimnego loda a wyszło jak wyszło .hehe

U mnie wczoraj goście .Imraza z tańcami do 4 .Dzisiaj leń kanapowy .
Muszę korzystać bo zaraz wkroczy encorton w ruch i już alkoholowo nie pobaluję .hehe

Ostatnia edycja:
Beatka
Ty pleciugo .
Teraz muszę się tłumaczyć !!!!!!
Powiedziałam w pewnym programie że nigdy loda ,lodów sama nie robiłam .Chodziło o zimnego loda a wyszło jak wyszło .hehe

U mnie wczoraj goście .Imraza z tańcami do 4 .Dzisiaj leń kanapowy .
Muszę korzystać bo zaraz wkroczy encorton w ruch i już alkoholowo nie pobaluję .hehe
Susana a mi sie tam najbardziej podobala wypowiedz z Madera;)

Hej Riri :) dzieki za odzew. Pytan mam sporo, jesli chociaz na czesc odpowiesz to bedzie super :)

Ile sie czeka na wizyte?
Jakie badania zleca przed rozpoczeciem szczepionek?
Ile czasu uplynelo od 1 wizyty do szczepionek, a potem ile do zielonego?
Ile szczepionek mialas i po jakim czasie byly kontrole?
Jaki koszt tej zabawy.

Z gory dziekuje :)
Na wizytę czekałam długo bo wtedy lekarz miał zastój w szczepieniach bo czekał na zgodę laboratorium... Więc tak ok 2,3 miesięcy conajmniej
Więc tak dwa tyg przed każą zrobić badania na HIV, kile, antyhbs, takie jak przed operacja robią... Najdroższe to było metoda pcr robienie na wątrobę gdzieś mam to badanie to Ci napisze potem..ok150 za osobę, mąża.miec badanie krwi wraz z rozmazem ty nie musisz aha i to musi być dwa tyg przed nie liczą się stare badania
A wiadome że u giną musiałem mieć mlr na to patrzył test cytotoksyczny,ana 1,2,3 i tylko tyle mi gin mówił też o przeciwciałami antylozyskowych,czy przeciwplemnikowych, ale Sacha tego nie wymagał,
Kochana pierwsze szerzenie miałam 13 stycznia, 24 lutego ostatnie, bo robią je co dwa tyg z hakiem, jeszcze zielonego nie mam dopiero 16marac kontrolny mlr najwcześniej...
3 szczepionki nie miałam żadnych kontroli wyznaczone terminy szczepień 13 stycznia,4,luty i 24 luty kontrolę robię 16 jak będzie powyżej 40 bądź w okolicach dostaje zielone staram się 3 miesiące jak nie zaskocze to znów badam mlr jak maleje... Jeśli szybko... doszczepiamy, jeśli pojawią się ciąża doszczepianie, jeśli teraz zajdę w ciaze z np 0 mlr doszczepianie, jeśli się zdecyduje bo będzie 0 nadal szczepienie z dawcy.
Koszt samych szczepień to 880 zł jedna, plus badania przed ok 400 jak robisz u nich... Więc zabawa nie tania plus kontrolę mlr ok 400 i doszczepianie w ciąży... A dlaczego masz szczepienia?

reklama
Riri, ja szczepionek nie mam na razie w planie. Teraz jestem na intralipidzie w encortonie i czekam az zajde w ciaze. Ale moja miejscowa ginka mnire troche podlamala haslem, ze jak sie teraz nie uda to mam isc do sachy sie szczepic dlatego pytam z ciekawosci jak to wyglada. U mnire jest problem z nk. Mlr nigdy nie robilam. Zobaczymy jak sie to potoczy... Droga imprreza tak jak mowisz. Bardzo ci dziekuje za sokladna informacje!

Do góry