reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Lumia ja jeszcze dodam, że ten trzeci wynik (po 2h) insuliny po obciążeniu glukozą powinien być zbliżony do wyniku insuliny na czczo ;)
Dlaczego usuwa się ciążę przy różyczce? Ja dalej leżę i kaszel mega się rozwinął ..
Bo różyczka powoduje poważne wady u płodu. Dlatego ja pracując z dziećmi, za każdym razem gdy zachodzę w ciążę to idę na L4. Boję się ryzykować.

Nie odzywałam się ostatnio za bardzo bo spora nerwówka u mnie była. Najpierw stresowałam się wizytą a jak okazało się, że z dzidzią wszystko ok. ( ma 2,2cm ) to denerwowałam się bo wynik IGm różyczki wyszedł mi wątpliwy i powtarzali. Dubrawski powiedział, że jak okaże się że mam różyczkę to ciąża jest do przerwania. Dziś na szczescie okazało się że nie mam różyczki ale z kolei znowu jakieś brązowe lekkie plamienie. Same nerwy jak nie jedno to drugie. Zaczęłam dziś 10 tydz. już dawno nie doszłam do tego etapu.
Ojej współczuje stresów ;( mam nadzieje ze już czujesz się dobrze ?
A powiedz mi dlaczego mieli by przerwać ciąże z powodu różyczki ? Sorki ale nie wiem ;(

Lumia ja na dniach tez ide zobaczę jak u mnie teraz te wyniki ale ja miałam problemy od początku do końca z insulina jak i z cukrami

Rozyczka powoduje straszne wady genetyczne.
Susana leczenie teraz mam inne. Przede wszystkim biorę większą dawkę encortonu, wcześniej brałam tylko 5 mg, teraz 15mg. Clexane na początku 0,2 teraz na wizycie zwiekszył mi do 0,4 bo wyniki krzepliwości mu się nie podobały. Odstawiłam też teraz letrox bo moja tarczyca przeszła w nadczynność. od 2 mies. przed ciażą brałam też metylowy kwas foliowy i wit.B12 oraz colostrum immune i biorę to wszystko cały czas. Nie biorę acardu ani acesanu.

Witam o poranku :-*
Lumia a ja dodam ze suma trzech nie powinna przekraczac 100

Z rozyczka to tak samo jak z ospa ale mozna sobie zrobic przeciwciala, ja mialam zlecone bo na ospe nie chorowalam z moj Mlody zlapal jak sie staralismy- jednak wyszlo ze mam przeciwciala

Agnieszka dobrze ze sie ulozylo! stres jest niestety do samego konca. Ty chyba konczysz kolejke za mna i Doris... potem jakos smutno

Lumia ja jeszcze dodam, że ten trzeci wynik (po 2h) insuliny po obciążeniu glukozą powinien być zbliżony do wyniku insuliny na czczo ;)

Bo różyczka powoduje poważne wady u płodu. Dlatego ja pracując z dziećmi, za każdym razem gdy zachodzę w ciążę to idę na L4. Boję się ryzykować.
Można się zaszczepić na różyczke co najmniej 3 miesiące przed planowaną ciążą, chociaż w Twoim przypadku dzieci mogą przywlec różne inne choróbska.

Rozyczka powoduje straszne wady genetyczne.
Susana leczenie teraz mam inne. Przede wszystkim biorę większą dawkę encortonu, wcześniej brałam tylko 5 mg, teraz 15mg. Clexane na początku 0,2 teraz na wizycie zwiekszył mi do 0,4 bo wyniki krzepliwości mu się nie podobały. Odstawiłam też teraz letrox bo moja tarczyca przeszła w nadczynność. od 2 mies. przed ciażą brałam też metylowy kwas foliowy i wit.B12 oraz colostrum immune i biorę to wszystko cały czas. Nie biorę acardu ani acesanu.

A jakie jest wskazanie do brania encortonu? W jakim celu włącza się go do leczenia?

reklama
Asia przede wszystkim jakiekolwiek by ci wyszły przeciwciała (ANA, jajnika AOA, łożyska APA, plemnikowe ASA, receptorom TSH (TRAb) te miałam robione choć żadne mi nie wyszły. Mi dok. P. w związku z tym absolutnie nie kazał brać bo nie mam na co, a ginka ta na miejscu stwierdziła, ze powinnam profilaktycznie. W każdym razie steryd osłabia dzialanie przeciwciał.

Do góry