reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Ja robiłam badania i mam jej za mało, ale jest zima. Łykam molekin 2000 j.m. A na co ona wpływa?
Mi immunolog kazala brac bo mowi ze ona jest bardzo wazna podczas staran i ciazy. Na co jest? Hm...mysle ze na prawidlowe funkcjonowanie organizmu w tym immunologie.
Moze dziewczyny cos konkretniej napisza;)

Witamina d3 to witamina słońca powiadają. Bardzo trzeba pilnować jej poziomu, bez względu na wiek, choroby itp. W Polsce mówią aby suplementować w okresie zimowym, bo lecie masz ją ze śłońca.. norma do suplementacji w Polsce to ok 1000-2000 j.m, jednak są badania potwierdzające, że powinno się w naszej szerokości geograficznej brać nawet 5000-6000 j.m. Witamina ta odpowiada za rozwój kości, samopoczucie, pomaga osobom chorym na tarczycę, sm, oraz inne choroby immunologiczne, najczęściej u dzieci z niedoborami tej witaminy zauważa się zapadnięte ciemiączko, i wzmorzoną potliwość, podobnie jak u osób w każdym wieku. Jej wchałanianie jest trudne więc polecam witaminę d w kropelkach np vigantol, devikap, juvit d3. Należy ją brać wraz z czymś tłustym. Czyli np. zjeść kanapkę w wędlinąi masłem, rybą itp bo wtedy lepiej się wchłania. Tak samo jak trudno się wchłania tak samo szybko ucieka z organizmu.
Ja biorę 10 kropli, kiedy miałam duży niedobór brałam 15

reklama
Do góry