reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

migaall moja insulina na czczo była równa 18 ;) a norma jest do 24 :) wg Pani dr zdrowy człowiek ma wynik jednocyfrowy insuliny na czczo :)
A jak sie bada insulinę? Jakie to badanie w laboratorium?
Edit: doczytałam. :) tez spróbuje to zrobić ;)

Robiłam je w diagnostyce i ten MTHFR był bez rozróżnienia jakie to geny czy ten c667t czy a1298c. Ale co do MTHFR mieli tylko te badanie. Kosztowało 190 zł. Robił ktoś badanie genetyczne w diagnostyce i przebedali pod kątem tych dwóch mutacji?
Ja robiłam w Diagnostyce, robią oba geny! :)

A wlasnie zadzwonili z nowej pracy. Mam oddzwonic po 15, bo mnie tam chca.
Tylko teraz to szalenstwo ja zmieniac i nie wiem co robic.
Musze z mezem pogadac.
Stawbelka, nawet sie nie zastanawiaj!! Bierz ta prace, koniecznie! Ja tez zmieniłam, od marca dopiero zaczynam, a zastanawiałam sie rownież nad tym. Pracodawca płaci za pierwsze 30 dni L4 , potem juz ZUS, wiec niec ma co tak pracodawcy żałować.
Ja tez jestem z tych szczerych i fair, ale nie ma co przesadzać.. Mnie tez wiele osób mocno do tego przekonywało i wiem ze dobrze robię. :)
No i GRATULACJE ze ciebie wybrali!! :)

Edit. Tyle naprodukowalyscie, ze dopiero odczytuje, ze wybrałaś szczera rozmowę! Jesli dobrze sie z tym czujesz to najważniejsze. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Martha a plamienia nadal są? Beta jest dobra.
Strawbelka ja zawsze też mówiłam prawdę i zawsze dobrze na tym wychodziłam, uważam że "karma" wraca wcześniej czy później. Bardzo dobrze, że się przyznałaś do swoich planów.

A jak sie bada insulinę? Jakie to badanie w laboratorium?

Ja robiłam w Diagnostyce, robią oba geny! :)

Stawbelka, nawet sie nie zastanawiaj!! Bierz ta prace, koniecznie! Ja tez zmieniłam, od marca dopiero zaczynam, a zastanawiałam sie rownież nad tym. Pracodawca płaci za pierwsze 30 dni L4 , potem juz ZUS, wiec niec ma co tak pracodawcy żałować. Nic nie mów im o staraniach. Absolutnie. Ja tez jestem z tych szczerych i fair, ale nie ma co przesadzać.. Mnie tez wiele osób mocno do tego przekonywało i wiem ze dobrze robię. :)
No o GRATULACJE NOWEJ PRACY!! :)
Bertha jak doczytasz do konca to zaskocze Cie tym co zrobilam. Ale czuje sie teraz super, bo wiem ze dobrze postapilam, pewnie niektorzy mnie wysmieja, ale coz ja chce zyc uczciwie, nawet kosztem niedostania pracy.

Bertha jak doczytasz do konca to zaskocze Cie tym co zrobilam. Ale czuje sie teraz super, bo wiem ze dobrze postapilam, pewnie niektorzy mnie wysmieja, ale coz ja chce zyc uczciwie, nawet kosztem niedostania pracy.
Wlasnie doczytałam :) szybka decyzja! :)
Najważniejsze ze czujesz sie dobrze sama ze sobą.

Tez pomyslałam, ze masz inna sytuacje niz ja, bo moim pracodawca jest korporacja a nie mikrofirma, takze nie pomyslałam o tym.

In vitro w każdym bądź razie najważniejsze! :)

A i dostałam dziś skierowanie na histeroskopie .Jak wszystkie idziecie to i ja .hehe.

Susana heh ale zabawna jesteś a co tam masz być gorsza ?? Chodź i Ty na histero hihi :D

Ja raz pisałam CV z koleżanką i ona na swoim miała ,że zainteresowania - motoryzacja. Pytam się jej co auta cię interesują? A ta mówi że a co jeżdżę autem to i motoryzacja mnie interesuje ;) To mi na CV dopisała ,że informatyka to moje hobby. Dostałam pracę i tam problemy z systemem były i szefowa mówi chodź popatrz co tu się dzieje.A ja mówię skąd mam wiedzieć ja się nie znam.Przecież pisałaś że zainteresowania to informatyka. Na to ja opowiedziałam jej historię o motoryzacji a że na fejsie siedzę to uznałyśmy że moim hobby będzie informatyka heh. Taka ze mnie szczera babka :D

Beata prawie siklam ze smiechu :p :D
Strawbelka ja te powiedzialam wprost mojej pracodawczyni ze chce zajsc w ciążę. Prace zaczynam od 1.03.
Ona ze to praca panstwowa powiedziala mi tak. Mnie to rybka co Ty bedziesz robic i tak z wlasnej kieszeni Ci placic nie bede, a Tobie chorobowe czy macierzynskie sie przyda :D z tym ze takiej wyluzowanej "szefowej" życzę każdemu!

Dziewczyny, wiem ze nawet ostatnio o tym pisałyśmy, ale juz nie pamietam...
Wiesiołek - bierze sie od 1dc do owu, tak?
Koenzym q10 - ?jak długo
Inofem - ?jak długo
Mleczko i pyłek pszczele - ?jak długo

Strawbelka:)
BRAWO TY:) ostatnio u Ciebie szybkie i dobre decyzje;)

Lumia, Ty też przestań myśleć, że będzie źle. Będzie dobrze!!!!!

Doris wiem, wiem ...

Nafoczka Ty plamilas po sono hsg?
Ja plamie raz na czarno raz zywa krwia, mam nadzieje ze ten lekarz mi nic nie uszkodzil tam, bo robilam u kogos innego, nie u swojego lekarza.

Strawbelko mnie nic po sono nie było

Badanie nazywa się krzywa insulinowa 3 pkt. z obciążeniem glukozą 75g. Musisz mieć zlecenie na to badanie, nawet jeśli robisz je prywatnie.

Ja wykonywałam to badanie bez zlecenia.

A jeżeli jesteśmy już przy tej krzywej. To bardzo Was proszę , co sądzicie o moich wynikach. Czy u mnie wszytko ok?
Czy np. problemy z glukozą i insuliną mogą być przyczyną poronień?

poniżej moje wyniki, bee po stokroć wdzięczna:) za interpretacje:)

Glukoza na czczo 3,96 mmol/l 3,90 -5,83
Glukoza po 1 godz. 7,98 mmol/l 11,10 N
Glukoza po 2 godz. 5,18 mmol/l 7,80 N

Insulina po obciązeniu (75 g glukozy 0,1,2) Insulina przed obciążeniem 2,0 µIU/ml 2,6 24,9 L
Insulina po obciążeniu (pkt 1) 33,2 µIU/ml
Insulina po obciążeniu (pkt 2) 31,6 µIU/ml

reklama
Do góry