reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Ja odpowiem za Beatkę bo ją wyciągnęłam do tej łodzi .Tam dzwonisz umawiasz się i masz za darmo
dziekuje :*
dzwonilam juz do D.(od Ciebie) tylko termin byl dluzszy niz mialam do Genosu i tam nam dal kariotypy a chciałabym jeszcze te mutacje wszystkie zrobic wiec chyba wezme jeszcze jedno skierowanie i pojade do CZMP.

Po szczepieniach mam powtórzyć alo mlr, test imk rozszerzony, test CBA ocena cytokin. Nie pytajcie mnie bo te dwa ostatnie to nie wiem co to jest. Przed szczepionkami allo mlr miałam 0. Po mam mieć allo mlr w granicach 40 i dopiero mogę zachodzić.

ale macie produkcję postów!!!!
A ja leżę dziś cały dzień, jutro muszę się zwlec i iść po coś na zupę. M pojechał do domu a ja zostałam nad morzem z Małą. Mam nadzieję, że do jutra choróbsko mi trochę przejdzie.

Ja po lyzeczkowanich mialam zawsze antubiotyk wiec to pewnie rytynowo. Ja bym wymaz zrobila tak 10 dni po zakonczonym leczeniu.
arda masz racje, po 1 poronieniu wyszła mi uraplasma i bralam antybiotyk mialam odczekac 10 jakos chyba dni zanim powtorze badanie. dziękuję, że mi przypomniałaś o tym!

Fondie
Myślę że to nie od wody .
Ta twoja beta nie rosła tak jak powinna .To 80 tysięcy jest dużo dla ciebie .Wiem to .Nigdy tak daleko nie zaszłaś .Ale ta beta powinna już być na tym etapie w milionach!!!!!
To nie wina wody ani tańczenia na weselu .
no wlasnie tam na tych normachnajwiecej wzrastala do ponad 200 a potem spadala wiec wydaje mi sie, że chyba dobrze rosła ale nie wiem bo nie badałam wiec pewnsci nie mam.

Ja nigdy nie dostawałam antybiotyków po zabiegu. Widzę że w moich rejonach to inne zasady :(
ja jak miałam zabiegi z cytotekiem czli dwa nie miałam antybiotyku a dwa miałam bez cytoteku i mialam antybiotyk ale nie pamietam jaki mialam wczesniej, nie wiem czy ma to cos wspolnego:)

Aga myślisz że trzeba zrobić badania za 6tyś żeby wiedzieć jakie leki i w jakich dawkach brać?? Niestety ja zrobię teraz pewnie ostatnie badania a potem na żywioł i łaskę Bożą się zdaję :)
na twoim miejscu jakbym byla pewne tak samo ale w moim przypadku strach o ciaze bez badan kolejna bylaby taka ze panikowalam 1000000 razy wiecej niz teraz. Tak myslę sobie, że ta panika codzienna wynikała ztego, że ciagle nie wiedziała na czym stoję;/

Fondi
Aga dobrze pisze, lepiej narazie nie brać tych wlewów jak masz zamiar zrobić te badania. Ja bym jeszcze na Twoim miejscu zapytała jak się beziesz umawiać czy trzeba coś odczekać po proonieniu i wlewach - żebyś a marne nie jechała albo żebyś ie miała zafałszowanych wyników - bo jednak kasy trochę wydasz.
tak jutro dzwonię i zapytam o to od razu własnie jeszcze sie dowiedziałam, że mam sie umawiac na poniedziałek żeby od razu badania załatawic:)

Aga ja też wierzę w te szczepienia ale mnie najzwyczajniej w świecie na nie nie stać. Dlatego albo mi się uda z żelaznym zestawem za pierwszym albo drugim razem. Jeśli nie to próbuję dalej z tym samym albo odpuszczam.U mnie nie ma innej opcji. Wierzę głęboko w to ,że swoich krzyży już mam na plecach wystarczająco i wymodlę tą łaskę.
ja jak podlicze 450 zł tygodniowo za proltex 200 za utrogestan 1 opakowanie na dwa tygodne, wizyta 200zł co tydzien reszta lekow nie byla taka droga ale ak podlicze wydana kase to wyszłoby wiecej niz wizyta u maliny i badania. a i jeszcze 400zł intralipid ale tego nie zaluje

A ja sie troche boje tych szczepien, narazie bede probowac na zelaznym. Jak kolejna strace to wtedy pewnie wezme te szczepienia.
Narazie nie mysle o tym, mam nadzieje ze nie beda potrzebne. Chociaz nadzieja matka glupich wiec roznie to moze byc...
ja juz nie moge sie mylic ja musze wiedziec so sie dzieje.

Jak byłam w por genet.to lekarz odradzał szczepienia .Ale dlaczego?
mnie odradzałą immunolog juz pisałam czemu, że przychodziły dziewczyny z hcv ale jak juz pisałam..nie wierze w to...jak zaczyam czytac o tych dziewczynach po poronieiach na innych forach to wlasnie one pomogły i to bardzo enja chyba nabardziej mnie przekonuje jak ja czytam od 1 postow i ten jej entuzjam i wiara w to, że sie uda u Maliny to az mi lepiej na prawde:)

Po szczepieniach mam powtórzyć alo mlr, test imk rozszerzony, test CBA ocena cytokin. Nie pytajcie mnie bo te dwa ostatnie to nie wiem co to jest. Przed szczepionkami allo mlr miałam 0. Po mam mieć allo mlr w granicach 40 i dopiero mogę zachodzić.
a wiesz narazie moze ile ci wzroslo?

Dopiero po trzecim szczepieniu mam zrobić wyniki i w środę jadę na trzecie szczepienie.02 marca robię badania i wyniki są za ok 3 tygodnie. Na wizycie omawia wyniki i rozpisuje leki do ciąży pod warunkiem, że allo mlr jest ok. Jeśli nie to trzeba się doszczepic.

Dopiero po trzecim szczepieniu mam zrobić wyniki i w środę jadę na trzecie szczepienie.02 marca robię badania i wyniki są za ok 3 tygodnie. Na wizycie omawia wyniki i rozpisuje leki do ciąży pod warunkiem, że allo mlr jest ok. Jeśli nie to trzeba się doszczepic.
a szczepienia sa co ile? przynajmniej sie wie na czym sie stoi:)

strawbelka w sprawie pracy maja jutro do ciebie zadzwonic ?czy ty dzwonisz?

Co dwa tygodnie. HCV na pewno nie grozi ponieważ wszyscy panowie są przebadni. Badania męża są ważne 6 miesięcy.

Beatka troche zabrzmialo jakbys ty z Lumia ten tego :-D to pewnie przez walentynki :-D zarcik :-D
co do antybiotyku to tez 4razy i nie mialam a wiem ze dziewczyny po histero a nawet droznosci tez dostaja, w koncu to tez ingerencja, nie wiem od czego to zalezy
co do badan hmm mysle ze mi max poszlo 2tys. ale robilam wszystko co mi kazano plus podpowiedzi dziewczyn, trudno postawilam na jedna karte, trzeba to wywarzyc
zas co do leczenia to u mnie zelazny zestaw nie wypalil ale bralam sterydu 7,5 i 0,2 clexan-moze malo?! Teraz mialam 10 i 0,4 plus prolutex i metylowe suplementy i troche diety- do ogarniecia ;-). Cos zadzialalo bo mnie kopie :-D moze wam cos pomoze :-*

Teczowa byly dziewczyny z Anglii wiec jak podczytuja to niech sie odezwa
Nafoczka, a masz jakies przeciwciała czy mutacje ze ten encorton?

Dziewczyny, a te badania za 6tys, to co do nich sie zalicza? Ma ktoś dokładna listę?

reklama
dziekuje :*
dzwonilam juz do D.(od Ciebie) tylko termin byl dluzszy niz mialam do Genosu i tam nam dal kariotypy a chciałabym jeszcze te mutacje wszystkie zrobic wiec chyba wezme jeszcze jedno skierowanie i pojade do CZMP.
Wtedy jak pojechałyśmy to te badania nam od razu zrobili.

Do góry