reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
ja moge wkleic liste od innego lekarza i dowiedzialam sie, że uniego tez one sa Plus komorki nk, nie ma tylko wirusologii wkleje, dziewczyny od maliny cos powycinaja:)
1. Antygen tocznia ( lupus antykoagulant) we krwi
2. Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM
3. Przeciwciała przeciw beta-2 glikoproteinie 1 IgG, IgM
4. Przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi IgG, IgM
5. Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgG, IgM
6. Przeciwciała przeciw protrombinie IgG, IgM - PIERWSZE 6 BADAŃ TO PEŁNE ROZPOZNANIE ZESPOŁU ANTYFOSFOLIPIDOWEGO, JEŚLI WSZYSTKIE BADANIA NIE BYŁY ROBIONE NIE MOŻNA GO WYKLUCZYĆ Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ.
7. Przeciwciała przeciwjądrowe ANA 1 oraz ANA 2
8. Przeciwciała przeciwłożyskowe
9. Mutacja czynnika V Leiden
10. Mutacja genu protrombiny 20210
11. Mutacja genu MTHFR C 766 T
12. Mutacja genu MTHFR A1298 C
13. Przeciwciała Allo- MLR+ test cytotoksyczny - ocena obecności przeciwciał blokujących ALLO-MLR.
15. Kariotypy partnerów
16. Wymazy z szyjki macicy w kierunku mycoplasma, ureplasma i chlamydia
17. KIŁA
TOXOPLAZMA IGG, IGM
CYTOMEGALOWIRUS IGG, IGM
18. Aktywnośc białka C
19. Aktywność białka S
20. Prolaktyna, progesteron, pozostałe hormony
21. Krzywa cukrowa i insulinowa
22. TEST potrójny nasienia lub badanie nasienia metodą TUNEL- inne badania nic nie wnoszą. Warto też zrobić badania w kierunku bakterii w nasieniu.
23. HOMOCYSTEINA
24. HSG lub laparoskopia w celu oceny budowy macicy oraz wykluczeniu obecności zrostów wewnątrzmacicznych.
ja je dostałam od milewicza z krakowa i od razu powiedział, że kosztuja ponad 6 tysiecy. jak jest zle allo kieruje do sachy w krakowie na szczepienia.
Przepraszam, że tak ciagle pisze ale troszkę się nakreciłam na tego maline:) jakos nadzieje mi daje ..moge czekac nawet rok oby z dobrym skutkiem

Bertha zadne przeciwciala mi nie wyszly, wlasnie nic. Tylko MTHFR ale tu homocysteine sprawdzasz i clexan masz. Pani doktor daje zapobiegawczo bez wskazan zas dok. Przybycien kategorycznie mi odradzal steryd.

Ok, ja mam tez MTHFR i przeciwplemnikowe, ale tylko z jednym plusem. Z listy co podała fondie to nie robiłam wszystkich na zespół antyfosfolipidow, np 4,5. Nie pamietam czy 6 robiłam. One na pewno sa niezbędne skoro inne z zespołu fosfolipidowego wyszły negatywnie?..

Co do zespołu antyfosfolipidowego to ja robiłam badanie nr 1 i 2 i w tym nr 2 w którejś klasie wyszedł mi podwyższony wynik. Gin powiedział, że można to potwierdzić robiąc całą resztę tych badań czyli 3,4,5,6 ale w moim przypadku nie ma sensu, bo i tak będę przyjmować clexane. Badanie nr 7 robiłam tylko ANA1, miałam ujemne więc ANA2 nie robiłam. Oprócz wirusologii, toxo, cytomegalii, bakteriologii i badań tarczycy innych badań z tej listy nie robiłam

Witam niedzielnie :-)

Tak Was czytam i szczerze powiem, że jak czytam o tych szczepieniach, allo? Nk?
To jakbym w innym języku czytała :p

Z tych badań miałam tylko kariotyp, V Leiden, Mthfr, toxoplazmoze i chyba to wszystko

Jeszcze homocysteine,
A krzywą cukrową, w ciąży więc chyba się nie liczy...

reklama
tak lepiej mi zaplacic za droge do lodzi niz za badania a ja i tak musialabym gdzies dojechac bo u mnie w miescie nie robia tych badan
Szkoda że wtedy się nie umówiłaś .No ale nie wiedziałaś że ci nie zrobią tych badań .Ja też nie byłam do końca pewna czy jak pojedziemy to nam krew od razu pobiorą do badań .
Tak że nic straconego dzwoń i umawiaj się na najbliższy termin.

Do góry