reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bertha, ja u niego byłam na fundusz pierwszy raz, nie wiedziałam na kogo trafię, gdyż są tam rotacyjnie lekarze, ale przyjeżdżając do domu i czytając te opinie.... No właśnie Hahaha
Przeraziłam się :-)

Gosiu, nie usuwali mi przegrody, dopiero w przyszłym tygodniu będę miała usunięcie.
Co do leków, no właśnie, dr T. patrzył na opinię genetyka (mutacja Mthfr) a tam nie ma zalecenia co do clexanu... Takzenie widzi potrzeby... Zobaczę po usunięciu przegrody co jeszcze powie. No i teraz będę 3 dni w szpitalu także spotkam większą ilość lekarzy i popytam.
A Ty do kogo chodzisz?

Ok, widziałam post, Zimmer :-)

Enya, a jak starsza reaguje na młodszą?

reklama
Bertha, ja u niego byłam na fundusz pierwszy raz, nie wiedziałam na kogo trafię, gdyż są tam rotacyjnie lekarze, ale przyjeżdżając do domu i czytając te opinie.... No właśnie Hahaha
Przeraziłam się :-)

Gosiu, nie usuwali mi przegrody, dopiero w przyszłym tygodniu będę miała usunięcie.
Co do leków, no właśnie, dr T. patrzył na opinię genetyka (mutacja Mthfr) a tam nie ma zalecenia co do clexanu... Takzenie widzi potrzeby... Zobaczę po usunięciu przegrody co jeszcze powie. No i teraz będę 3 dni w szpitalu także spotkam większą ilość lekarzy i popytam.
A Ty do kogo chodzisz?

Pytałaś chyba Gosi, ale ja chodzę do Markuszewskiego. Nie czytaj opinii bo są kontrowersyjne :D ale ja go uwielbiam.
Tlumaczy mi kazdy szczegol na usg, na wizycie zawsze czuje sie jak najwazniejsza pacjentka na swiecie - nie wazne, ze kolejka pacjentek za drzwiami dąży do nieskończoności.

Nie jest jednak specjalistą w genetyce (nie wiem jak w immunologii bo dopiero niedawno odebrałam wyniki p/cial p.plemnikowych z jednym plusem - ale raczej powie ze to bez znaczenia...). Natomiast raczej nie ściemnia że się zna, tylko jak tego MTHFR typu A1298 nie znał (ten typ C znał), to powiedzial że tego nie kojarzy i przy mnie uruchomił sobie google, wpisał i zaczął czytać.. (wszystkie badania zrobiłam z zalecenia innego znajomego ginekologa i uzupełniłam jeszcze kilkoma, o ktorych poczytalam na forum)

Natomiast tez jak zapytalam o Clexane, to powiedzial, ze tą robote co heparyna robi już Acard, wiec pewnie nie przepisze mi tego...

Gorzej jest jak sie jest po drugiej stronie drzwi, bo wlasnie czeka sie godzinami na wizyte.. do tego trzeba sie przyzwyczaic. Rejestrują co 15 min, a kazda wizyta co najmniej 30-40 min, a pierwszorazówka 1,5h jak nic siedzi..

Ale chcialabym miec wlasnie jakąś druga opinię, lekarza ktory działa na żelaznym zestawie leków, ktory wie co to intralipid, i te drugie wlewy, szczepienia, encorton... nie że ja od razu chce to wszystko, nie nie, po prostu chetnie wybralabym sie do takiego lekarza ktory zna cały ten arsenał, po to żeby potrafić dopasować go do konkretnego problemu, i np. mi przystępnie wytlumaczyc dlaczego u mnie nie bedzie potrzebne nic z tego.

Bertha, ja po wszystkim na pewno odwiedzę Eliasa. Nie wiem czemu się tak uparlam, ale facet do mnie "przemówił" przez google :-D
I jeszcze z nim skonsultuje swój przypadek. Nie ukrywam, że spokojniejsza byłabym z clexanem...

Ewcia jeśli nie miałaś wczesnych poronień to moze obejdzie się bez clexanne itp. On też nie jest taki obojętny, np Agnieszka P z naszego forum, ale też sporo innych dziewczyn miało od tego krwiaki. Jakoś wydaje mi się, że ta przegroda u Ciebie mogła być głównym powodem strat. Co do Borowskiej, to myślę że się tam Toba dobrze zajmą, mój lekarz chwalił się, że mają super sprzęt ah i oh:) Będę w przyszłym tygodniu mocno trzymała kciuki.
Bertha o Markuszewskim dobre opinie słyszałam, ale co do działania acardu i clexanu to się z nim nie zgodzę, oba są przeciwzakrzepowe, ale działają każde na coś innego. Jak on zapatruje się na sterydy, wlewy itp? Szkoda, że nie mozesz znaleźć tych badań na miejscu.

Ostatnia edycja:
niestety nie ma akcji serca...znowu to samo potrzebuje lekarza dubrawski albo malinowski gdzie pojade i od razu zrobi mi badania wszystjie ktory robi. Kur...dziecko dwa dni starsze niz normlanie a akcji serca nie ma :( to sie musialo stac normlanie teraz szkoda slow :( moje dziecko nie doczeka sie rodzdnstwa chyba nigdy:(

niestety nie ma akcji serca...znowu to samo potrzebuje lekarza dubrawski albo malinowski gdzie pojade i od razu zrobi mi badania wszystjie ktory robi. Kur...dziecko dwa dni starsze niz normlanie a akcji serca nie ma :( to sie musialo stac normlanie teraz szkoda slow :( moje dziecko nie doczeka sie rodzdnstwa chyba nigdy:(
Fondie wiesz co? Szkoda mi Ciebie i przykro mi, że tak się stało, ale do cholery może po tym poronieniu zaczniesz trochę inaczej myśleć, trochę pozytywniej, nie można żyć cały czas przeszłością...
Napisałam Ci najłagodniej jak umiem, choć cisną mi się na język ostrzejsze słowa...

Fondi a jakie dziecko miało wymiary tydzien temu, jaką była akcja serca, ile miał pęcherzyk ciążowy . Przecież mówiłas, że tydzień temu było wszystko ok. Z tego co pamiętam to już jest 8 tydzień ciąży. Do tej pory powinna być już książeczka ciąży? Lekarz czasami nie dane USG, ale takie podstawowe informacje powinna już znać. Malinowski robi wszystkie badania na miejscu. Na pierwszą wizytę trzeba się umówic najlepiej na poniedziałek bo przebadano was dwoje i przygotować się na wydatek ok 6.000 zł.

reklama
nie mam pojecia czemu ale szcserze objawy sie zmiejszaly troskze chociaz wmawialam sobie ze nie. Musze zmienic lekarza jutro najgorsze.....zabieg nienawidze tego.

Do góry