reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Martaha a odpowiesz co ile trzeba te wlewy brac i ile ich w sumie musi byc? Bo wole sie przygotowac, jakby mnie tez one kiedys czekaly.

reklama
Witam,

Bea25ta (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam nick) 12 dni przed @ to za późno na histeroskopie. Robi się ją zaraz po krwawieniu, najlepiej 6-10 dzień ;-)
Choć i w 11tym też mozna.
A co do bólu?
Miałam tylko ze znieczuleniem miejscowym i powiem szczerze, że strach przed był większy, a nie potrzebnie. Bardziej boli znieczulenie u dentysty :-)
Teraz przy operacyjnej będę mieć już narkoze. ;-)

Arda, a jednak gynalgin :-)

Któraś z dziewczyn pytała gdzie miałam histeroskopie. Na Borowskiej we Wrocławiu.

Czytam Was, ale Młody dopiero pierwszy dzień bez gorączki, także nie mam za bardzo jak pisać za dnia.

Pozdrawiam :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie. W końcu dotarłam.
Generalnie dziś jest 4t0d więc widać nic nie mogło być. Endo w normie nie przesadnie grube ale ok. Dziś dostałam dawkę ivig ( koszt znaczny ale nie o to chodzi...)
. ..
A jaka jest właściwa grubość endo na tym etapie, bo nie wiem?

Co to ivig?

Marta twarda babka z Ciebie ;)

Bea25ta w Genosie badania robiłaś?

Dziewczyny, któraś tu kiedyś pisała o metylowanych formach Wit. B6 i B12, możecie podać mi nazwy albo link do takich tabletek czy kropelek? Poprosiłam dziś w aptece o metylowane fomy tych witamin, to Pani spojrzała na mnie jak na jakiegoś aliena z miną "You talking to me?!", nie potrafiła nawet dobrze powtórzyć słowa "metylowany" wyszłam z apteki, bo stwierdziłam że większą pomoc uzyskam od Was

Ostatnia edycja:
a mnie zastanawia co innego czy ktos umie to wytlumaczyc ? to jakie badania musze wykonac zeby wiedziec czy mam brac szczepionki (allo mrl?)
intralipid (nk?)
czy ivig?jakie badanie ? co to robi ?
sram w pory od rana dzisiejsza wizyta ten wynik tsh troszke mbie rozbil:(

Marta to masz niskie allo mlr ze bierzesz wlewy z ivg? Ja mialam do wyboru wlewy albo szczepie ia. Taka sama skutecznosc tylko szczepie ia sa tansze. Zreszta sam Przybycien jest bardziej za szvzepieniami niz za wlewami.

Dzień dobry :-)

Bertha, ja do Wrocka jeżdżę od listopada. Nie poznałam tych lekarzy na tyle by napisać, który jest godny polecenia.
Raz byłam u dr Tomiałowicza, nie mam nic do niego. Już na pierwszej wizycie, na zwykłym usg zauważył przegrode. Jak zapytałam o kolejną ciążę, to stwierdził, znajdzmy najpierw przyczynę (mimo, że mam mutacje Mthr) szukał dalej.
Na histeroskopii było dwóch lekarzy,
lek. Barański i dr Sozański. Ten drugi, na pierwszy rzut oka wydawał się być nie za fajny, ale się pomyliłam. Bardzo miły człowiek. Na koniec usłyszałam, że jeszcze będę mieć dziecko, nawet po 3 cesarkach tylko najpierw usunięcie przegrody.
Barański mimo, że wydawał się być przestraszony, widać było, że jest dokładny. Przede wszystkim sprawdzana była przegroda, ale także spojrzał na blizne po cięciach.

Mnie jeszcze interesuje dr Elias, po wszystkim zastanawiam się czy do niego nie pójść i prowadzić ewentualnie ciąży choć i do Tomiałowicza nic nie mam, ale po tym wszystkim trudno mi zaufać lekarzowi....
Słyszałam także o dr Fuchs bardzo dobre opinie :-)

reklama
Czarna mała ja metylowane kupuję w http://www.nutrilabo.eu/pl/p/Methylcobalamin-Liquid/230
Fondie trzymam kciuki za wizytę.
Ja mam jutro, mega się boję. Plamienia ustały ale jakos to mnie nie uspokaja.
Wlew z Ivig to wlew z immunoglobin i wydaje mi się, że trzeba go powtórzyż ze 3 razy ale niech martha się wypowie.
Martha trzymam kciuki za betę i za fasolkę.
Pozdrawiam resztę forumowiczek.

Do góry