reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Gabi ja też miałam taka sama dawkę metypredu, tylko,że ja go brałam "profilaktycznie" bez żadnej konkretnej przyczyny..

reklama
Gabi ja nie biorę Metypredu tylko encorton, lekarz kazał mi brać 10mg, biorę 15mg.
Plamię dziewczyny na brązowo, dziś więcej, jestem kłębkiem nerwów.

Ostatnia edycja:
Aga robiłas progesteron ? Jeśli masz poniżej 40 powinnas mieć prolutex jeśli jest uczulenie na luteine. Ja dostałam takie zalecenia od swojego profesora i luttagen 100mg x 2 zamiast Duphastonu.

Agnieszko
A kiedy masz jakąs wizytye? Kochana nie wiem c powiedzieć, bo wyobrażam sobie,że i tak mało co pomogę. A może na IP jedz? Może Cię to uspokoi.

Doris
A ajk Ty?

Zastrzyki prolutex to bardzo dobre mi po 3 zastrzkach progesteron wzrosł z 22 na 35 i dodatkowo biore luteine i dupfaston ale one na mnie nie zbyt działaja.

Gabi, u mnie wszystko ok, właśnie Trzymam na rękach mój 8tygodniowy CUD :-)

Agnieszka, może faktycznie jedz na ip, a może weź ten ACC? Mi pomogło, też plamilam na brązowo...brałam kilka dni, a na drugi dzień już nie plamilam.

AgnieszkaP jedź na IP albo zwiększ dawkę luteiny lub dophastonu.Ale ja jak tylko coś mnie zaniepokoi zaraz lecę na kontrolę ,żeby potem nie było że mogłam a nic nie zrobiłam

Agnieszka, przesylam wsparcie! Staraj sie nie panikowac, moze faktycznire wizyta?

Apolinka, super!

Swoja droga brazowe plamienia to nie tylko od niskiego progesteronu. Ja mialam progesteron 80 i plamilam na brazowo i to ostro.

reklama
Dziewczyny,
Ja mam myślenice co do badań. Myślę, co zrobić przed kolejnymi straniami i taką mam listę:
NK (subpopulacja?/ immunofenotyp) - dalej mi sie to miesza:baffled::confused:
Allo mlr + test cytotoksyczny
KIR (HLA) - zastanawiam się....
mutacje (te 3 o których piszecie)

I teraz tu pytanie czy ja je mogę już teraz zrobić? Brałam encorton w ciązy i clexan - czy to jakoś nie zafałszuje wyników, Minął juz miesiąc odkad nie biorę tych leków....

I
tu jeszcze jedno pytanie - Beata - o to pytałaś mnie:) Mam możliwość załatwienia wześniejszego terminu, ale lekarka powiedziała, że muszę czekać 3 miesiące od poronienia i dopiero w marcu powinnam przyjść - mój gin mówi, że pierwsze słyszy... czy wy coś o tym wiecie?
Może to taki wymóg na nfz - że nie robią wcześniej niż 3 miesiące po stracie? ????

Agnieszka
I jak. Podjęłaś decyzję o wizycie na IP?

Do góry