reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Fondie, tak w donoszonych ciążach nie miałam nudności. Z Małą może zdarzyło mi się dwa razy w ciągu całej ciaży, z małolatami wcale. To moja pierwsza ciąża, że miałam tak kiepskie samopoczucie i takie mdłości. Dobrze, że już minęły.
Moja Mała ma 4 i pół roku, spała juz jakiś czas sama u siebie ale ostatnio nie chce wcale.

Dziś oficjalnie wg OM rozpoczęłam 17 tc ;-)

Czarna Mała , witam niedzielnie

reklama
Doris jak czytam 17 tydz to nie wiem ,która z nas się bardziej cieszy ;). Ja w Te wasze ciąże wierzę jak w swoją. Wiem ,że każdej się uda czasem pewnie będzie trzeba poprzestawiać w lekach aż odnajdzie doktorek złoty środek.
Fondie może ciągnie i szczypie bo fasolcie są dwie i się rozpychają. Tej ciąży nie możesz porównywać do innych bo jest z gratisem ;)
Lumia jak z kariotypami kiedy jedziesz?

Susana
nie wiem co Ci może zbadać ale wiem ,że coś doradzi. Mi już mąż marudzi ,żeby nie jechać bo mamy przedstawienie synka strasznie mi żal że nie zobaczę. Wiem ,że wizyta może wskazać mi kierunek działań i co robić dalej dlatego mimo 14h podróży autobusem i 12h plątania się po Łodzi jadę :).

p.s. Jak ktoś ma ochotę mi potowarzyszyć to zapraszam ;)

Beata juz kilka dni tylko i wizyta :-)

czy genetyk zleca jeszcze jakies badania czy tylko kariotypy?

Dzien dobry :-)

Ostatnia edycja:
Witam, dziś niedzielny Boży poranek więc postaram się wyskoczyć z dobrymi weściami ;)

Byłam wczoraj-dośc późno- u dok. Przybycienia. Zrobił mi jeszcze raz usg. Parametry wyszły mu całkiem inne.

· Fala zwrotna serduszka jest ale 20cm, a nie 60 (co w ogóle nie kwalifikuje fali jako fali),

· przezierność karkowa NT 0,9 nie 2,1

· kość nosowa „długa jak u Żyda”- nie pyzaty jak przy ZD. Bardzo bardzo go zdziwiły moje wyniki, cóż.. życie.

· Facet 8,95 cm- dzieci z ZD są młodsze z OM, on starszy o 4 dni czyli 14t5d a cokolwiek by nie mierzył, obwód brzuszka, głowy, całą długość itd. za każdym pomiarem wychodzi mu tak samo.

· Prolutex to betahcg więc z pewności wartość bety w biochemii podniosla- a brałam jeszcze wtedy

Na tym etapie wiedzy nie robiłby nic, nawet Nifty czy harmony są zbędne, choc oczywiście mogę a amnio niesie zbyt duże ryzyko. A testy PAPPA przy tak stymulowanej ciąży jak moja (wasze) nie powinnam robić bo generalnie testy wychodzą przekłamane a w naszych wypadkach to już bardzo często.
Pan doktor jest osobą o ogromnej wiedzy i jeszcze wiekszym sercu ale jest cholerykiem i jakby miał mi cos do powiedzenia to jestem pewna, ze by to zrobił. Ma specyficzne poczucie wartości ale na lepszego czlowieka nie trafiłam.

Postanowiłam nie robić dalszych badań, jestem na chwilę obecną uspokojona (choć ryzyka nie da się nigdy wykluczyć) a gdyby cos wyszlo nie tak i tak innej decyzji niż urodzenie nie podejmę.

Zatem jest jak jest, zawsze może być gorzej wiec byle do przodu ;)

Dziekuje za zainteresowanie i wsparcie bo wiem że czasem trudno doradzić cokolwiek :*

Ostatnia edycja:
Witam, dziś niedzielny Boży poranek więc postaram się wyskoczyć z dobrymi weściami ;)

Byłam wczoraj-dośc późno- u dok. Przybycienia. Zrobił mi jeszcze raz usg. Parametry wyszły mu całkiem inne.

· Fala zwrotna serduszka jest ale 20cm, a nie 60 (co w ogóle nie kwalifikuje fali jako fali),

· przezierność karkowa NT 0,9 nie 2,1

· kość nosowa „długa jak u Żyda”- nie pyzaty jak przy ZD. Bardzo bardzo go zdziwiły moje wyniki, cóż.. życie.

· Facet 8,95 cm- dzieci z ZD są młodsze z OM, on starszy o 4 dni czyli 14t5d a cokolwiek by nie mierzył, obwód brzuszka, głowy, całą długość itd. za każdym pomiarem wychodzi mu tak samo.

· Prolutex to betahcg więc z pewności wartość bety w biochemii podniosla- a brałam jeszcze wtedy

Na tym etapie wiedzy nie robiłby nic, nawet Nifty czy harmony są zbędne, choc oczywiście mogę a amnio niesie zbyt duże ryzyko. A testy PAPPA przy tak stymulowanej ciąży jak moja (wasze) nie powinnam robić bo generalnie testy wychodzą przekłamane a w naszych wypadkach to już bardzo często.

Postanowiłam nie robić dalszych badań, jestem na chwilę obecną uspokojona (choć ryzyka nie da się nigdy wykluczyć) a gdyby cos wyszlo nie tak i tak innej decyzji niż urodzenie nie podejmę.

Zatem jest jak jest, zawsze może być gorzej wiec byle do przodu ;)

Dziekuje za zainteresowanie i wsparcie bo wiem że czasem trudno doradzić cokolwiek :*
Nafoczka cudowne wiesci!!!
Ja wiedzialam ze tamte badania to byla wielka pomylka!!! Jezu jak sie ciesze ze w koncu sie wszystko wyjasnilo!!!

Nafoczka cudne wieści!!! Ja po pappa podjęłam z mezem ta sama decyzje ze nie robie nic wiecej i tak urodzę wiec nic nie zmienia kolejne badania.

Fondie wiem ze jestes w ciąży ale musisz wyluzować. Objawów brak zle bedą zle beta zle. Ciesz sie ze jestes w ciąży nie trzymasz głowy w kibelku podwójne i ciągnie narazie pachwina. Ciesz sie chwila ze jestes w ciąży podejrzewam ze większość dziewczyn chętnie by sie z toba zamieniła byle tylko widzieć te II krechy na teście u byc w ciąży.
Na 8 ciąży każda była inna każda. Od zygania płakania biegunki docudowne uczucie i blogi spokoj
Każda z nas schizowala i bedzie schizowala to naturalne nie zachodzimy w ciąże za 1 razem i bierzemy tylko witaminy dla kobiet w ciąży. Musisz znaleźć jakiś sens w tym wszystkim bo jak sie ciebie czyta to ja osobiście cię wogole nie rozumie czego ty chcesz.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry