reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Doris jadę do dr.Duderewicza. Poleconego przez Sasana. Jakies badania antyfosfolipidowe mówił że mi porobi .Zobaczymy co powie czy coś poradzi i wymyśli na mnie? :) Wyduszę badań najwięcej ile będzie w stanie. Jeszcze jak go poinformowałam o podejrzeniu zaśniadu to mówił że pobierze odrobinę więcej krwi i odda innej doktor ,która przebada mi kariotyp - mam nadzieję ,że dotrzyma słowa.Ja nie omieszkam mu nie przypomnieć ;)

Witajcie dziewczyny

inka26 - kiedy wbijasz pierwszy zastrzyk??

fondie - ale miałaś przeżycia, o matulu :szok: Ta ostatnia beta jest napewno prawidłowa. Trzymam kciuki za kolejną betę

Strawbelka - kiedy testujesz??

Doris - a to Ci niespodzianka :biggrin2: Rachunek się wyrówna, 2 dziewczyny na 2 chłopaków, super :-) :)

Czesc Dziewczyny,
mam wyniki genetyki:
Termolabilny wariant MTHFR
- Wykazano obecność mutacji C677T w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym).
- Wykazano obecność mutacji A1298C w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym).
czy ktos tak ma, co to oznacza?..

inka26 - histeroskopie robisz prywatnie czy na NFZ?? Masz jeszcze próbę w programie??

bertha - mutacja C677T dotyczy układu krzepnięcia. Na to są zastrzyki z heparyny m.in. clexanne. Ja te zastrzyki mam w dawce 0,6, są jeszcze 0,4. Mutacja A1298C dotyczy chyba kwasu foliowego, a dokładniej przy tej mutacji kwas foliowy gorzej się wchłania. Tak mi się wydaje, że przy tej mutacji o to chodzi, ale może wypowiedzą się te dziewczyny, które mają tą mutacje...

Bertha kochana mam taki sam zestaw mutacji!
Podobno hetoerozygotyczna nie jest zla...
Ale bylam pare dni temu na konsultacji u hematolog to stwierdzila ze to nic takiego jesli w rodzinie niebylo zakrzepow itd...
Ze na to sie nie bierze Clexanu!!!!!! I ze to nie jest powodem biepowodzen ciazy!!!
I badz tu teraz madry:/:/

reklama
Do góry