reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lumia byłam dziś na USG. Wszystko ok . Endometrium wskazuje że @ blisko to może wtedy się unormuje wszystko, Pytałam doktorka o tą moją przegrodę a on mówi że jak się BHCG unormuje to wtedy zaczniemy działać tak że nie wiem z tygodnia na tydzień czekanie na wyniki Bety oby zeszła do zera i będę działać dalej. Myślę że przy dobrym wietrze to pewnie Czerwiec albo Wrzesień :(.

reklama
Arda podziwiam wytrwałość, co ma być to będzie. Jak test zrobisz to wyjdź z nim na dwór bo jak wyskoczą 2 krechy to żebyś głową sufitu nie rozbiła ;).

Strawbelka bądź dobrych myśli. Iui musi wyjść może nie za pierwszym razem choć kto wie? Ale na pewno w ciąże zajdziesz.

Susana masz wiadomość ;) Kawa za 2 tyg aktualna?

Arda podziwiam wytrwałość, co ma być to będzie. Jak test zrobisz to wyjdź z nim na dwór bo jak wyskoczą 2 krechy to żebyś głową sufitu nie rozbiła ;).

Strawbelka bądź dobrych myśli. Iui musi wyjść może nie za pierwszym razem choć kto wie? Ale na pewno w ciąże zajdziesz.

Susana masz wiadomość ;) Kawa za 2 tyg aktualna?
Oczywiście .widzimy się już niedługo

Ovli22 mówią o histeroskopii ale przy 0 becie.

Nie czekam na cuda ,że jakiś doktorek z NFZ wpadnie na pomysł wysłania mnie na badania a przed wizytą u Przybycienia chciałabym mieć cokolwiek pobadane. Na co mogę liczyć z NFZ? O jakie badania prosić w pierwszej kolei które każda z Was miała wykonywane?

Beata ja na histeroskopie czekałam 6 miesięcy ale dlatego że wizytę od poronienia miałam dopiero po 3 miesiącach i od tej wizyty czekałam 4 miesiące na histeroskopie ale to dlatego że robiłam na NHS w klinice poronien nawracajacych i tam są bardzo duze kolejki zeby wcześniejszy termin mieć . U ciebie pewnie bedzie to szybciej

Beata ja niestety tak jak Martaha miałam na nfz dwa badania, tak jak ona kariotypy nasze i histeroskopie, no i w kierunku zespołu, w szpitalu przy łyżeczkowaniu był projekt (pisalam Ci)- vLeiden, protrombina i p/c kardiolipidowe IgG i IgMale ale niestety to wszystko dopiero po 4 poronieniu (kariotypy po 3cim). Wszystko co sie dalo na NFZ w kierunku taczycy od endo, ale tu też musialam się nachodzić bo jedno, góra dwa badania z jednej wizyty, wiecej naraz nie mogła dać.
Część badań doktor zleca w Krakowie bo u nas i tak nie zrobisz. Ja robiłam badania systematycznie przez pól roku, jakos koszty sie rozlożyły. Myśle, żebyś wzięła to co masz, on zleci Ci co Ci brakuje a wtedy zaczniesz szukać czy ktoś inny da ci to na NFZ i tak będziesz musiała pojechac drugi raz z wynikami.

reklama
Witajcie dziewczyny

Miałam 100 stron zaległości, w końcu udało mi się wszystko nadrobić :)

inka26 – witaj na tym forum :)

susana, fondie – Wasze betki pięknie przyrastają, gratulacje :)

fondie – moja kumpela miała uczulenie na heparyne. W zamian dostała tabletki Zaax

Arda – nieustająco trzymam kciuki za Twoje staranka :)

ovli22 – o matulu, ale TSH Ci wzrosło, trzymam kciuki, żeby czym prędzej spadło i żebyś mogła w końcu zacząć staranka. Ja też marzę o bliźniakach :)

lumia – przykro mi z powodu straty

Strawbelka – ani mi się waż myśleć o encortonie!! Doktorek pewnie nie chce Ci go przepisać ze względu na mój przypadek. U mnie widocznie encorton + intralipid nie zadziałały tak jak powinny. Na razie intralipid musi Ci wystarczyć. Trzymam kciuki za inseminacje :)

nafoczka – gratuluję synusia

Oddam w dobre ręce kwas foliowy 15 mg. Któraś chce się nim troskliwie zaopiekować??:):):)

Do góry