reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny to sugerujecie odstawic mi lek? 2 lekarzy mi go zlecilo w sumie. Caly czas jestem pod kontrola i jak mialam istatnio tsh 1,3 to lekarka powiedziala ze tarczyca mi sie juz ladnie unormowala. Moze faktycznie odstawic ten euthyrox i za miesiac skontrolowac.... Badanie robilam 4 dni po wlewie, ale nie sadze ze moglo to sfalszowac wynik, no chyba ze sie myle...

Strafbelka myślę że nie powinnaś odstawiać leku tylko np opóścić jedną dawkę we wtorek i po miesiącu dopiero skontrolować.Póżniej jeszcze najwyżej odpóścisz jeszcze jeden dzień gdyby było mało ale całkiem nie odstawiaj bo ci może bardzo skoczyć ..

Strawbelka nie odstawiaj zacznij jesc polowe dawki tzn 12,5 zrob badania u skonsultuj sie z endokrynologiem.
Nagle odstawienie moze pogorszyć sprawę. Pytanie dlaczego przy tak niskich tej ktoś przepisał ci eutyrox. Z powodu hashimoto?

Dziewczyny pamiętajcie tez jedno- forum i dr Google nie zastąpi lekarza.
To co jedna bierze - drugiej moze zaszkodzić. Nie sugerujcie sie wszystkim co czytacie a jesli juz do tego doszło to konsultujcie lekarzami.

Barabbinko cudo Igusia duzo snu zycze i dziękuje za odp dla espy :*

Kaira ja mialam bez lekow 2,16 a podobno przy staraniach najlepiej miec ponizej 2 i lekarz dal zeby zbic troche, tylko ze mi caly czas leci w dol... Do lekarza bede dzwonic w pon i sie umawiac na wizyte. Pytalam Was bo cenie sobie bardzo rady dziewczyn z tego forum i teraz przynajmniej nie bede sie zamartwiac i niepotrzebnie stresowac. Dziekuje dziewczyny za szybkie odpowiedzi zawsze mozna na Was liczyc;)

Strawbelka powiedz prosze jak Ci zdiagnozowali hashimoto przy dobrych wynikach tarczycy? Wyniki anty tpo i tg wyszly źle?

No kaira ma racje - lekarz to podstawa.

Ja eksperymentuje z dawka letroxu aktualnie i nie czuje sie z tym komfortowo. Przy kazdej becie robie tsh, bo boje sie, ze przesadzilam. W piatek powtorze i w razie czego zapisze sie do endo.

Satchma wyniki anty tpo-58,01 i anty tg-690,40. Moja lekarka powiedziala odrazu ze mam hashimoto. Inny lekarz w klinice Mazan w Katowicach -Grzegorz Kowalski ktorego wszyscy chwala powiedzial ze najprawdopodobniej to hashi ale zeby potwierdzic w 100% to musialby mi zrobic biopsje czy tam cos. No bo on pow ze to moze byc tez zwykly stan zapalny i dal euthyrox ale w sumie niechetnie bo mowi ze moze mnie w nadczynnosc wpedzic, a ze hashi sie nie leczy, ale ze czasami jak jest zapalenie to po tym leku mija. No u mnie nie minelo bo przeciwciala robilam 2 raz i urosly. Teraz nie robilam, jestem na diecie bezglutenowej i mam nadzieje ze spadaja, chociaz niprac pod uwage ze soji trzeba sie wystrzegac jak ognia a ja mam wlewy i to mleczko sojowe wiec pewnie przeciwciala juz mam ogromne! No ja tez mialam 99% objawow hashimoto typu ze ciagle zmeczona, ciagle zimno, sucha skora, wlosy, i zlosnica straszna bylam. Teraz wszystko przeszlo ale nie wiem czego to zasluga, czy diety bezglutenowej czy lekow czy moze przeciwciala spadaja ale boje sie ich robic.

Strawbelka, przeciwciala przy hashi maja wplyw i na zajscie i na donoszenie ciazy wiec ja bym nie eksperymentowala sama tylko szukala specjalisty i to porzadnego.

reklama
Arda ja jestem pod kontrola 2 lekarzy w sumie, sama nie kombinuje. Arda ja bylam specjalnie w tej klinice mazan i lekarz mi powiedzial ze tarczyca tu nie zawinila. A przeciwcial sie nie leczy i to kazdy mi mowi i ze przeciwciala te co ja mam nie maja wplywu na straty. Arda teraz to ja jestem w kropce bo biore wlewy z soji a soji nie mozna, moze lepszy bylby sam encorton na te nk. Moze przeciwciala teraz mam ogromne i dlatego nie udaje sie zaciazyc. No ale orzeciwcial sie nie leczy wiec lipa.

Do góry