Satchma wyniki anty tpo-58,01 i anty tg-690,40. Moja lekarka powiedziala odrazu ze mam hashimoto. Inny lekarz w klinice Mazan w Katowicach -Grzegorz Kowalski ktorego wszyscy chwala powiedzial ze najprawdopodobniej to hashi ale zeby potwierdzic w 100% to musialby mi zrobic biopsje czy tam cos. No bo on pow ze to moze byc tez zwykly stan zapalny i dal euthyrox ale w sumie niechetnie bo mowi ze moze mnie w nadczynnosc wpedzic, a ze hashi sie nie leczy, ale ze czasami jak jest zapalenie to po tym leku mija. No u mnie nie minelo bo przeciwciala robilam 2 raz i urosly. Teraz nie robilam, jestem na diecie bezglutenowej i mam nadzieje ze spadaja, chociaz niprac pod uwage ze soji trzeba sie wystrzegac jak ognia a ja mam wlewy i to mleczko sojowe wiec pewnie przeciwciala juz mam ogromne! No ja tez mialam 99% objawow hashimoto typu ze ciagle zmeczona, ciagle zimno, sucha skora, wlosy, i zlosnica straszna bylam. Teraz wszystko przeszlo ale nie wiem czego to zasluga, czy diety bezglutenowej czy lekow czy moze przeciwciala spadaja ale boje sie ich robic.