Ja mam wysoka prl zerowa a po obciazeniu slabo rosnie bo max 3 razy i wg endo to swiadczylo o guzie. Dala na pole widzenia i mr przysadki z kontrastem. Pole wyszlo zawezone obustronnie a w rezonansie wyszedl guz. Teraz w listopadzie minal rok. Powinnam powtorzyc rezonans ale ze wzgledu na brzuszek nie moge wiec czekam
reklama
Nie. Po becie. Zrobilam dwie i jak widzialam ze przyrasta to od razu dupka zaczelam brac
czyli w ktorym dniu robilas bete?
reklama
ja mam miec stymulacje clostibegytem mam brac jedna tabletke od 3dc do 7 dc potem monitoring kolo 10 dc.Polega to na pobudzeniu jajnikow to wzrostu jajeczek ( czesto po tym sa mnogie ciaze). Zalezy od organizmu moze byc tak, ze bardzo pobudza i wystapi torbiel wtedy lekarz zmniejszy dawke a moze byc tak ze ci slicznie pobudzi owulacje czesto w momencie osiagniecia odpowiedniej wielkosci pecherzyka lekarz podaje zastrzyk z hcg (ovitrell np. wiele tego na rynku) i powoduje pekniecie i owulacje clo jest najtanszym i najslabszym sposrod wszystkich wspomagaczy Plusem jest to, że nie wpływa na rezerwe jajnikowa poniewaz w danym cyklu u kobiety chyba pęcherzyki rosna a jeden sie wypuszcza reszta zanika tak? wiec powowduje jakby wzrost tyhc z tego cyklu tak zrozumialam z tego co gin mowil po prostu "daje kopa" jajnikom wplywajac na przysadke czesto po odstawieniu jajniki same maja takiego kopa ze ladne sa owulki. jaki masz lek i jakie dawki?ja tez pierwszy raz stymulacje mam miec;/ czesto mysle, że moze te jajniki nie dojrzale byly i dlatego poranialam nie wiem.Napiszcie mi proszę co to ta stymulacja jest dokładnie i czy to zastrzyk czy tabletka?Kiedy się tzn w którym dc się zaczyna tą stymulację?
Liczę że to jednorazowy incydent się stał tak jak Arda pisze.
Podziel się: