reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Satchma prof maciej kurpisz zajmuje sie immunologia przyjmuje w invimedzie albo w arsmedica warto tez zbadac immunofenotyp komorki nk w wielkopolskim centrum onkologii na garbarach
Powinnas tez zbadac krzepliwosc krwi zespół antyfosfolipidowy itd moze bedziesz potrzebowala lekow rozrzedzajacych krew w kolejnej ciazy

reklama
Lilia mnie też prof to samo powiedz.żeby głównie tego badania nie sprawdzać w internecie.Ja pójdę w przyszłym tygodniu.

Arda może to przekwit już u mnie?????hehe.Ale przecież AMH robłam i mam duże .
Nie wiem pierwszy raz w życie nie miałam bólu owulacyowulacyI sie potwierdz.na monit.Kobieta wyczuje u siebie takie zmiany no i śluz miałam nie owulacyjny.Wiedziałam że coś tak.Chyba się sypię.

Kitki
To mnie zaskoczyłas,żee jesteś bez encortonu przy dodatnich...Kurcze mnie immunolog tez mówił,ze nie mam brac, ale gin mi przepisał. Za to gin twierdził, że nie trzeba heparyny, a immunolog żeby wziąć!....i badz tu człowieku madry...

Susana
A może jeszcze urosnie. Daj mu szanse:)

Nafoczka
To ja też mam pecha do lekarza:p 100%;)

Witaj satchma bardzo mi przykro z powodu twoich strat ;( ja rowniez miałam 3 poronienia i jak u ciebie wszystko dobrze sie rozwijało a pozniej serduszko przestawało bić . Ja mieszkam w Anglii i tutaj tez robią badania po 3 poronieniu , ale po 2 poronieniu zrobili mi takie standardowe badania i okazało sie ze mam tarczyce , myslalm że to przez nia tracę te ciaze ale gdy lleczyłam sie 2 lata i zaszłam w ciaze i ja znow straciłam to okazało sie , że mam inny problem . Zaczęli mi robic badania i ja sobie robiłam tez na własna rękę . Mi wyszło ze mam jeszcze dwurozną macice z przrgrodą , moze ty rowniez zrób sobie histeroskopie to jest bardzo wazne badanie po poronieniqch nawracajacych . Inne badania to te co dziewczyny wyżej pisały . Zostań z nami tutaj dziewczyny maja dużą wiedzę i pomoga

Lumia - bo u mnie wszyscy twierdxili ze trace ciaze przez prolaktyne i guza przysadki i na to dupka dostalam. Tarczyce mialam juz ogarnieta w miare. U mnie ta ciaza to wpadka nieplanowana ☺

Lekarze mowili ze nie mam szans na dziecko ze brak owulacji prl ponad 100 ta zerowa. Bromek nie dzialal za bardzo. Poddalam sie ze staraniami. I po dwoch latach na wczasach cud☺

I stwierdzilam ze zrobie wszystko by ten cud zostal z nami. W miedzy czasie zrobilam ANA1 wyszly dodatnie i gin dal acard a reumatolog zlecila ANA2 i dala clexane. Zanim dostalam wyniki to bylam juz w 13-14 tc moze dlatego nikt nie mowil nic o sterydzie bo jego sie jakos tak odstawia tak?

Ja mam niedoczynnosc. I dodatnie Ana. Nie mam sterydu. Biore eutyrox acard i clexane i jestem w 19tc. Leki na rozrzedzenie biore od 10tc bo dopiero mialam zdiagnozowane wszystko
a wcześniej anim wzielas clexane beta ci dobrze wzrastała?

Wczesniej 2 razy poronilam bo mam hiperprolaktynemie i guza przesadki. Teraz biore dupka od pozytywnej bety bo moj organizm nie wytwarza wystarczajaco progesteronu
u mnie tez tak z progesteronem ale powiedz mi guza sie diagnozuje jak ma sie od raz zla polaktyne chyba powyzej 200 tak? a nie po obciazeniu tak?

Byłam dzisiaj na monitoringu 15 dc. Nie było owu .masakra coś mi się pierdzieli z cyklem .Tak czułam .Pęcherz 15 mm śluzu brak .ciałka brak .Kontrol za 2 dni .W przyszłym mies stymulacja .Jestem załamana
identycznie jak u mnie:( mialas juz stymulacje ? clo bedziesz brac?tez bylamw czoraj zalamana:(

VFondie, bromka bralam 2x dziennie po 1 tabletce przez ok 1rok. Później dawkę zmniejszono mi do 1 tab dziennie. Moj ginka twierdzi że jak się bierze za krotko to może wystapic efekt jojo. Ja tez mialam zla tylko po obciazeniu. Na początku leczenia trafilam do inego lekarza i tten kazał mi odstawic , chuba po pol roku. W nast cyklu mialam właśnie taki efekt, ze nawet ta podstawowa mi wzrosła.

Nie mam problemow z tarczyca.
po jakim czasie robilas jeszcze raz badanie prolaktyny?

Hej Dziewczęta
Siedzę w laboratorium, wypiłam 75 glukozy i jeszcze 2 h muszę tutaj spędzić. Wiec czytam i piszę :-D
Fondie... Ja nie mam hiperprolaktynemii, wspomagalam się clo jeden raz, gin mi przepisał miałam usg, były 3 piękne pechole, zastrzyku na pęknięcie nie brałam bo mi nie dał, powieiedzial ze same pekną. W ciążę nie zaszłam w tamtym cyklu z clo. Więcej nie brałam.
3. Brałam steryd juz w jednej ciąży biochemicznej no ale wtedy juz od początku było coś nie tak bo betę miałam 25 w 15 dpo. Teraz biorę steryd znów i wszystko dobrze, beta w 15 dpo była 916 (ale to wysoka beta jak na ten etap, gin mówił ze może być dużo niższa)
4. Nie robiłam mlr, NK, Apa, przeciwciał antylozyskowych i antyplemnikowych. Biorę cały żelazny zestaw teraz i jestem juz w połowie 9 tc :-)
wtedy tez bralas steryd od owulacji? mialas te sama dawke?

Fondie - ta teraz beta mi dobrze wzrastala ale od razu bralam dupka. W poprzednich ciazach nie bralam i najpierw rosla a pozniej planienie spadek bety i wiadomo co

reklama
Do góry