reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Fondie o to samo zapytałam dziś gin .Powiedział że można brać bo on się poprostu lepiej wchłania .Ja biorę met .i zwykły .Tak mi gin zaleca.
ja nadal go nie zkupilam moze w dozie bedzie wlasnie skonczyl mi sie kurde i acard i kwas foliowy 2 dzien zapomnialam kupic jutro musze po niego leciec koniecznie. Ja sobie lykam po 2 na dzien:)

reklama
co do stymulacj to ja mialam.6cykli wiec to tez nie takie hop siup ale poddalam sie lekarzowi i nie zaluje :-) pierwsze bralam lamette 3-7dc zeby podrasowac jajeczka i dalo kopa, w pierwszym cyklu bylo 6- a peklo dwa.- to byl stres :p potem monitoring i zastrzyk z ovitrele na pekanie. Mi pecherzyki zawsze pekaly a i tak bylo cos nie tak. Potem dawalam zastrzyk sama. Zastrzyk jest nie tylko na pekanie ale tez na wzmocnienie cialka zoltego.. i mamy to co mamy ;-)

co do stymulacj to ja mialam.6cykli wiec to tez nie takie hop siup ale poddalam sie lekarzowi i nie zaluje :-) pierwsze bralam lamette 3-7dc zeby podrasowac jajeczka i dalo kopa, w pierwszym cyklu bylo 6- a peklo dwa.- to byl stres :p potem monitoring i zastrzyk z ovitrele na pekanie. Mi pecherzyki zawsze pekaly a i tak bylo cos nie tak. Potem dawalam zastrzyk sama. Zastrzyk jest nie tylko na pekanie ale tez na wzmocnienie cialka zoltego.. i mamy to co mamy ;-)
o widzisz no to chybe jednak sie poddam temu..ale wlasnie tez slyszlam, że nie zawsze sie szybko zachodzi i to mnie wkurza bo moz ebym szybciej sama zaszla a czemu mialas stymulacje?

jest jakis preparat ktory ma kwas foliowy zwykly ten metylowy i nie ma jodu a ma np. b12 jeszcze i b6? moz epo prostu wlacze femibion natal zaraz po tescie? moze wysatrczy;/ bo cholera ja tego jodu na tarczyce nie moge brac

Ostatnia edycja:
tak teraz tez mialam a doktor tak prowadzi z tego co wiem wiekszosc pacentek i tak mi to tlumaczyl ze to rasuje cialko zolte- wiec jak wiedzialam.ze dzidzia moze byc na starcie wzmocniona to nie dyskutowalam choc dok. wiedzial ze nie mialam problemu z zajsciem wczesniej

tak teraz tez mialam a doktor tak prowadzi z tego co wiem wiekszosc pacentek i tak mi to tlumaczyl ze to rasuje cialko zolte- wiec jak wiedzialam.ze dzidzia moze byc na starcie wzmocniona to nie dyskutowalam choc dok. wiedzial ze nie mialam problemu z zajsciem wczesniej

ale wzmacnia stymulacja komorke jajowa czy zastrzyk tylko?

Fondie, teraz nie mozesz jodu, ja tez. W ciazy to chyba trzeba lykac witaminy z jodem, bo chodzi o dobro dziecka. Mam racje? Rozmawialas moze o tym z lekarzem? Bo ja do konca tego nie jestem pewna

Fondie, teraz nie mozesz jodu, ja tez. W ciazy to chyba trzeba lykac witaminy z jodem, bo chodzi o dobro dziecka. Mam racje? Rozmawialas moze o tym z lekarzem? Bo ja do konca tego nie jestem pewna
moja endo powiedziala, że moge sobie brac preparat z jodem ale tylko 3 mies. przed ciaza a nie mam pewnosci ze wtedy zajde;/ a ostanio mialam skoki tarczycy wiec chyba wole wlaczyc femibion dopiero po tescie.

Firma solgar ma metyl kw foliowy i kompl.vit b6 z b12.Ja biorę od 2 mies jak się tu od dziewczyn dowiedz.Doktor. zlecił mi również. Dadatkowo 15 mg zwykłego kwasu fol..powiedz.dzisiaj że nie zaszkodzi brać dużo bo nadmiar się wysika.

reklama
Witajcie dziewczyny

susana – to się pochrzaniło. Na przekwitanie to masz jeszcze czas

Satchma – witaj na forum. Słyszałam dużo dobrych opinii na temat dr Macieja Kurpisza. Chciałam się do niego wybrać, ale niestety mam za daleko

Do góry