reklama
martaha123
Fanka BB :)
Witajcie
Doris Nafoczka czekamy teraz na serduszka i mocno zaciskamy kciuki&&&&&&
A mnie nawiedzila @ 4 dni wcześniej. Ale to już przedostatnia więc spoko ;-)
Doris Nafoczka czekamy teraz na serduszka i mocno zaciskamy kciuki&&&&&&
A mnie nawiedzila @ 4 dni wcześniej. Ale to już przedostatnia więc spoko ;-)
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Hej
ja już po badaniu bety hcg - dzisiejszy wynik 28507 :-) więc pieknie przyrasta. Oczywiście nie wytrzymałam i poleciałam na usg prywatnie do nie mojego gina. Jest w macicy piękny pęcherzyk ciązowy z pięknym pęcherzykiem żółtkowym. Zarodka jeszcze nie widać, ale dziś dopiero 5 tyg 3 dni więc wszystko w normie. Gin powiedział, że za tydzień powinien być już piękny zarodek więc czekam...niecierpliwie.
a to wyczytałam w sieci
"......Wielkość pęcherzyka ciążowego (5 tc) może wynosić od 5 do 11 mm. Lekarz może potwierdzić również, czy w pęcherzyku rozwija się pęcherzyk żółtkowy – dopiero jego obecność oznacza rozwijającą się ciążę."
ja już po badaniu bety hcg - dzisiejszy wynik 28507 :-) więc pieknie przyrasta. Oczywiście nie wytrzymałam i poleciałam na usg prywatnie do nie mojego gina. Jest w macicy piękny pęcherzyk ciązowy z pięknym pęcherzykiem żółtkowym. Zarodka jeszcze nie widać, ale dziś dopiero 5 tyg 3 dni więc wszystko w normie. Gin powiedział, że za tydzień powinien być już piękny zarodek więc czekam...niecierpliwie.
a to wyczytałam w sieci
"......Wielkość pęcherzyka ciążowego (5 tc) może wynosić od 5 do 11 mm. Lekarz może potwierdzić również, czy w pęcherzyku rozwija się pęcherzyk żółtkowy – dopiero jego obecność oznacza rozwijającą się ciążę."
Ostatnia edycja:
Esperanza- super wieści 347gr to już duża dziewczynka Ja jeszcze 2 tygodnie do połówkowego muszę czekać. A parę dni temu stwierdziałam, że już najwyższa pora żeby nie ukrywać, że w ciąży jestem i ludzie są w niezłym szoku
Nafoczka- jutro jedziesz do Doktora?
Gosiu a jak tam u Ciebie, jak się czujesz?
A jeszcze co do wróżek jedna pare lat temu powiedziała mojej koleżance, że umrze tamtej zimy. Jejku jak ona się stresowała. Oczywiście wszystko u niej ok
Cały czas trzymam kciuki za udane starania i testy:*
Nafoczka- jutro jedziesz do Doktora?
Gosiu a jak tam u Ciebie, jak się czujesz?
A jeszcze co do wróżek jedna pare lat temu powiedziała mojej koleżance, że umrze tamtej zimy. Jejku jak ona się stresowała. Oczywiście wszystko u niej ok
Cały czas trzymam kciuki za udane starania i testy:*
czarna_mala
Doris nono cudna betka i super, że na usg już widać pęcherzyk
Kinga życzę Ci, żeby czas szybko zleciał do połówkowego
Odebrałam dziś część wyników zespołu antyfosfolipidowego:
P/c antyfosfolipidowe klasy IgM 0.3 (0.0-10.0)
P/c antyfosfolipidowe klasy IgG 2.8 (0.0-10.0)
Białko C 63.0% (80-120)
Białko S 70.4% (80-120) ponoć mogą być obniżone ze względu na przyjmowany Clexane i Acard
LA-Wykrywanie antykoagulantu tocznia 1.31 (0.8-1.2)
LA-Potwierdzenie antykoagulantu 1.30 (0.8-1.2)
LA-NR 1.01 antykoagulant tocznia nieobecny
Normy podałam w nawiasach nie wiem co może oznaczać ten podwyższony antykoagulant tocznia?!
CA 125 14.3 (<35.0)
P/c antykardiolipinowe klasy IgG 14,1 (ujemny <15.0; wątpliwy 15.0-20.0; dodatni >20.0; wysoko dodatni >80.0)
P/c antykardiolipinowe klasy IgM 6,3 (ujemny <12.5; wątpliwy 12.5-20.0; dodatni >20.0; wysoko dodatni >80.0)
Mam mętlik w głowie, bo nie rozumiem tych wyników, pomożecie?
Kinga życzę Ci, żeby czas szybko zleciał do połówkowego
Odebrałam dziś część wyników zespołu antyfosfolipidowego:
P/c antyfosfolipidowe klasy IgM 0.3 (0.0-10.0)
P/c antyfosfolipidowe klasy IgG 2.8 (0.0-10.0)
Białko C 63.0% (80-120)
Białko S 70.4% (80-120) ponoć mogą być obniżone ze względu na przyjmowany Clexane i Acard
LA-Wykrywanie antykoagulantu tocznia 1.31 (0.8-1.2)
LA-Potwierdzenie antykoagulantu 1.30 (0.8-1.2)
LA-NR 1.01 antykoagulant tocznia nieobecny
Normy podałam w nawiasach nie wiem co może oznaczać ten podwyższony antykoagulant tocznia?!
CA 125 14.3 (<35.0)
P/c antykardiolipinowe klasy IgG 14,1 (ujemny <15.0; wątpliwy 15.0-20.0; dodatni >20.0; wysoko dodatni >80.0)
P/c antykardiolipinowe klasy IgM 6,3 (ujemny <12.5; wątpliwy 12.5-20.0; dodatni >20.0; wysoko dodatni >80.0)
Mam mętlik w głowie, bo nie rozumiem tych wyników, pomożecie?
Mala czarna, antykoagulant masz na granicy, minimalnie dodatni tylko.Wynik jednorazowy nic nie znaczy. Generalnie powtarza sie po 12 tygodniach. Ja mialam to raz dodatnie wirev musialam powtorzyc, za drugim razem negatywne. Na to i tak daja clexane.
reklama
czarna_mala
Arda dziękuję za odpowiedź czyli nadal jestem w czarnej d... :/ na wyniki ANA2 czekam ale skoro dają Clexane to i tak nic nie daje mi ten wynik, bo w dwóch ostatnich ciążach brałam Clexane ehh
Podziel się: