reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Fondie mi lekarze mówili, że plamienie to nie miesiączka i jak miesiączkę dostanę po 16 to mam liczyć kolejny dzień jako 1dc

Doris ja bym chyba poszła na wizytę i przestałabym się denerwować czy wszystko jest ok ;)

Plastulinko mnie w kartach wyszła kiedyś poważna choroba, ale nie biorę tego do siebie. Jakby przepowiednie wróżki się spełniały, to mam być szczęśliwa z moim mężem (przecież to oczywiste, że jestem z Nim szczęśliwa), a moja siostra byłaby po rozwodzie (tu się przepowiednia nie udała, bo są kochającą się rodziną i dwa miesiące temu urodził im się synek) :D

reklama
Plastulinka, trudny czas teraz przechodzisz i moze rzeczywiscie poszukaj pomocy? Widzilam w przychodni przy szpitalu św. Zofii, że mozna sie umawiać do psychologa. Moze zadzwon tam?
Co do dalszych planów. Kochana, jak jeszcze starczy Ci sił to próbuj, ale ja bym na Twoim miejscu dobrze obstawiła te mutacje. Z tego co pamietam masz homozygote na allelu C667- sporo czytałam na ten temat i rzeczywiscie cos moze byc. Na forum kafeteria jest taka dziewczyna -koszałek. Ma bardzo duza wiedzę na temat mutacji. Mysle, że zanim zaczniesz starania musisz brac metylowane formy. Wiem, ze Jerzak do tego wagi nie przykładała. Ja zamówiłam na własna rękę i wlasnie sie udało. Zobacz u nafoczka to samo. Koniecznie zamów b12 metylowana ( ja teraz mam z Allegro). Moge podesłać linka i Folian - tyle co w femibionie to troche mało, bo tylko 400.
Inne leki ok plus próbowałabym na encortonie.
Cały żelazny zestaw. A moze nawet clexane wczesniej niz przed pozytywnym testem.
Nie poddawaj sie kochana! Zostało Ci jeszcze to wyjście.

Jestem przywołana :) piszę z tel i nie nadrobie wszystkiego, ale widzę szczęście Nafoczki. Gratuluje z całego serca!!! Ogrombie się cieszę, a wręcz mi ulzyło, bo pamiętam moje starania.

Chyba pierwsza z naszej "fali" miałam połówkowe i mam nadzieję rozpocząć dobrą passe. Wszystko super i potwierdzona zmiana płci :) będzie długonoga dziewczynka. Badanie w 19t6d, a kość udowa wymiar 21t1d :) ale to po mamie hihi Nowa lekarka wspolpracuje okazało się z naszym Guru Hematologii i prowadzila pacientki z trombofilia.Wszystkie przeplywy mam idealne i wszystkie inne zagrożenia hematologiczne wykluczone. Gdybym nie powiedziała to w życiu by się nie domyśliła, że mam 3 mutacje. I mała super rośnie ma 347g i to też cieszy, bo doktor powiedziala przy trombofilii zdarza się, że dzieci słabo przybierają. Porod stanowczo zaleca naturalny, bo mniejsze zagrożenie, ale.... jesli nie zdążę odstawić heparyny (i teraz nie pamiętam) chyba 24h przed porodem to nie dostane znieczulenia. Jak to było u Was mamuśki? Bo to przerażającą wizja. Chyba Clexane wszystkie braly do końca wydaje mi się..

Jezeli chodzi o długość cykli to ja jestem żywym dowodem na to ,że z krótkiego .cyklu można mieć dzieci .Okres Zawsze mam co 26 dni jak w zegarku .Druga faza krótka bo jajeczkowanie 14, 15 dzień.W ciąży zawsze byłam jak to się mówi z pierszego strzału.Ale problemy w ciąży były od zawsze , nawet przy tych donoszonych ciążach .Miałam takie skurcze całą ciąże że sam poród to była pestka w porównanu z bólami w ciąży .Dobrze że miałam wydolną szyjkę która trzymała.Tak że każdy przypadek jest inny.

Doris teoretycznie przy becie 2000 już widać zarodek. Ale nie u każdego tak jest.Jeżeli ty nigdy nie dotrwałaś do takiej bety to teraz napewno jest wszystko dobrze.Ja pewnie na twoim miejscu poleciałabym zaraz do lekarza .Jak nie pójdziesz i tak będziesz zdenerwowana.

reklama
Do góry