reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Karpidlak - a co lekarz powiedział o takim tetnie? Z tego co ja czytałam podwyższone moze tez wynikać ze stresu, albo np większej aktywności malucha. A jak krwiak?

reklama
Gosiu, czekamy na serduszko :-) Oby Coś szybko minął :-)
Esperanza,ja też schizuje,bi mój lekarz powoli minofstawua leki...odstawil mi duphaston, teraz kazał odstawić acard, i powoli odstawiam metypred. Więc póki co biorę metypred i acard i luteinie 2xdziennie.no i clexane. Kurcze jakoś mi mało się wydaje i też panikuje :-)

Kinga- powiedziała, ze to pewnie tez dlatego, ze jestem zdenerwowana. Mowila zeby w 15 tygodniu zrobić echo serca. Sama juz nie wiem. W sieci znalazłam ze moze byc nawet do 190.
Krwiak jest, ale chociaz kosmowka sie przykleiła.
Dr kazała sie oczywiscie nie przejmować. A ja chyba pójdę na jesCze jedno usg, bo przecież nie moge pójść z tym wynikiem do Jerzak.

Hej kochane,

Gosiu to teraz tylko wizyta z serduszkiem i juz bedzie ok.

Plastulinka a Ty kiedy na pierwsza wizyte sie wybierasz?

Karpidlak nie martw sie tym tetnem. W 8 tyg moze byc wyzsze, u mojego doktorka aparat czasem mierzyl 180 on sie wtedy krzywil i mierzyl recznie i okazywalo sie, ze jest tak na prawde 170;) co do detektora ja mam ten sam co Kinga- pierwszy raz uzylam w 10t3d i znalazlam. Na nastepny dzien mi sie nie udalo a wczoraj np bardzo szybko wychwycilo. Ale jest dokladnie tak jak Kinga pisala- to jest troche za wczesnie chyba, natomiast mi jak juz znajde bardzo pomaga i uspokaja. Mysle, ze w pozniejszym etapie tez sie przyda gdyby np maly slabo sie ruszal czy cos...na razie to jest w ogole abstrakcja jest myslenie o pozniejszych miesiacach.
A tak poza tym nadal plamie i mnie juz cos trafia!!!
Odnosnie lekow to ja mam schodzic powoli z dupka i encortonu ale jakos mi nie spieszno. Acard mam brac do 34 a clexane do konca.

Arda ja miałam tak samo - w pierwszym cyklu starań zrobiliśmy rutynowo posiewy - mężowi wyszły aż 4! różne bakterie, a mnie trzy. W następnym cyklu już oboje byliśmy wyleczeni i zaszłam w ciążę :-D
Plastulinka gratuluję z całego serca!
Esperanza - mnie doktor P. też zlecił odstawić duphaston na ostatniej wizycie około 14 tygodnia, ale zaczęły się przedwczesne skurcze i zaczęłam brać ponownie, żeby nie urodzić. Ale na immunologię podobno nie ma już wpływu na takim etapie. A co do clexane i acardu - doktor P. bardzo nie chciał dać mi clexane, właśnie ze względu na brak wskazań i duże ryzyko krwiaków, tylko ja się uparłam jak osioł. Więc myślę, że te plamienia wynikają bezpośrednio z rozrzedzenia krwi.
Byłam u gina na kontroli, usg wykazało, że 6 tygodni po porodzie miałam już owulację, pomimo karmienia piersią. Po ciąży z córką okres dostałam dopiero po 15 miesiącach. Gdyby teraz był seks bez zabezpieczenia, to moglibyśmy się niedługo mocno zdziwić :szok: A podobno 6 pierwszych miesięcy przy KP jest niepłodne:-)
Całuję Was! :*

Dzięki za dobre słowo. U mnie już 9t2d i podobno w tym czasie fhr ma najwyższe wartości. Jakby co to znalazłam bardzo ciekawe badania naukowe na ten temat.
Detektor pewnie niedługo zamówię.
Ewa- to ładne komóreczki sie produkują. Bardzo szybko! Ja dostałam okres około 8 miesięca jak córka zaczela jesc cos innego niz mleko z piersi.

Karpidlak ja miałam krwiaka, w 9tc niby się ewakuował (miałam mega krwawienie i leżałam w szpitalu) , a plamiłam i tak do 11 tc tylko już na brązowo.
Kinga na USG i Pappa byłaś w Gamecie w Rzgowie?? Ja jeździłam do dr. Kozarzewskiego - super gość:)

Dzien dobry! Przypomnijcie prosze czy co miesiac powtarza sie tylko morfogie i mocz? Dzisiaj mam zrobic i zglupialam bo nie wiem czy robic tez glukoze i tsh.

reklama
Portia - ja robię też tsh i ft4,ale dlatego że biorę Letrox.

Ewa - czyli ostatecznie do którego tygodnia brałaś progesteron? Kurcze po tym co napisała Gogac boję się odstawiać, a nie wiem skąd brać recepty :/

Karpidlak - nie, ja wtedy źle zrozumiałam :) na pierwszym usg prenatalnym miałam 166, a na drugim 163. Powyżej 180 nie miałam nigdy, ale przemawia do mnie to, co pisze Portia więc myślę, że się nie martw. Moja bratowa miała zbyt niskie i też Ją straszyli,a maluszek ma już pół roku i wszystko dobrze.

Do góry