reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Ewcia gratuluje ;* sie dzieje u Ciebie ;)))
Susana encorton ja tez miałam od pozytywnego testu
Raptusek, Alopinka, Sykatynka- ponawiam o meldunek ;*
Portia, Kinga, Karpidlak- ja wiem, że wy wiecie :tak:

a teraz do moich dietowych koleżanek- w najnowszej promocji lidla jest ksylitol w przyzwoitej cenie ;)

cała reszte pozdrawiam serdecznie- kropeczkowym mamom zazdroszcze (jak zawsze:rofl2:) a ze staraczkami łącze w boju;-)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za odp.o encortonie .Większość widzę ma włączony od testu pozytyw. Ja już biorę 2 miesiąc.Nie wiem czy to dobrze.Moja doktorka to żadna sława ale po dwóch poron.od razu zasugerowała prob .immunol.Jest bardzo oczytana i mądra ale jak sama mówi nie ma dużego doświadczenia w immunologii.No dzisiaj rano umówiłam się na wizytę u Dubrowskiego w Warszawie.Nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo jest podobno arogancki i w dupie ma przyniesione badania .Napiszcie proszę ,czy któraś z was dziewczyny chodzi do niego.

Encorton przeważnie bierze się przed zajściem - w mniejszej dawce, a od bety ciążowej dawkę się zwiększa.
Plamnienia na początku ciąży występują bardzo często. Przyczyn mnóstwo - przeważnie krwiaki, odklejenia kosmówki albo po prostu nadwrażliwość narządu - zadrapanie podczas aplikowania lutki itd... Ja dziewczyny w ostatniej ciąży codziennie od ok.19 do 25 tygodnia wyłam nocami, bo wypadały ze mnie skrzepy krwi wielkości kurzego jajka i czasami większe.. i łapałam je na rękę, bałam się, że rodzę.. a Julianek miał się dobrze bo od razu wzywałam pomoc i wieźli mnie na wózku na usg,bo leżałam w szpitalu ponad 2 miesiące... więc trzeba wierzyć w dzidziusie - ładnie łykać leki, leżakować i mówić do brzuszka. A dla niecierpliwych takich jak ja - polecam detektor tętna. Odstresowywacz;p Przykładasz, słyszysz, żyjesz :) Całuję!
Doris - widzę właśnie, że same biochem u Ciebie. A staracie się nadal? Masz żelazny zestaw? Co do taśmy, zakłada się ją z dostępu brzusznego - potną, założą taśmę na samą górę szyjki, więc ona już nie puści ;-) szyjka jest rozwiązaniem dlaczego nie mogę donosić - ale na inne problemy rozwiązania nie znaleźliśmy. Tak jak 90% z nas tutaj. Starać się teraz nie będziemy. Może kiedyś ;-) W styczniu zaczynamy w ośrodku adopcyjnym, i mam nadzieję, że za rok o tej porze będę tulić nasze dziecko. Najcudowniejsze ;-) I może kiedyś będzie miało rodzeństwo na tym świecie - ale nie od razu;)
PS Wysyłam zdjęcie gdzie taśma TAC jest zakładana - na jakiej wysokości
12006173_1191373504212517_6367898356443544660_n.jpg
Całusy dziewczynki

Załączniki

• 12006173_1191373504212517_6367898356443544660_n.jpg
    12006173_1191373504212517_6367898356443544660_n.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 65
Cześć Dziewczyny, u mnie beta 9 dni po transferze była 46 (jednostek nie pamiętam). Niestety zaraz potem pojawiła się zabarwiona wydzielina po dopochwowej lutce i trwa nadal. Staram się leżeć i nie denerwować. Najgorsze, że muszę sprawdzić przyrost bety, a to mnie mocno stresuje.
Susana ja leczę się u Dubrawskiego i jestem zadowolona, mam nadzieję, że Tobie też się spodoba.

Gosia bardzo i z całego serca życzę ci aby krwawienie jak najszybciej ustało, a jeżeli masz taką betę to na 100 jesteś w ciąży.Tylko leż i odpoczywaj.Pocieszyłaś mnie że jesteś zadowolona z Dubrawskiego.bo różnie o nim piszą

Pietrusia...mam żelazny zestaw, na wykończeniu. Tak jak pisałam mój gin nie ma już pomysłu, nie bardzo chce mi przepisywać leki, dlatego szukam tutaj u Dziewczyn. Jak ktoś ma coś na zbyciu to odkupię. A staramy się dalej, od 2 miesięcy mój mąz łyka salfazin. Może pomoże. A w przyszłym tygodniu zamierzam się zarejestrować do nowego gina

Pietrucha ty już. tyle bidulko w życiu przeszłaś.Aż nie mogę uwieżyć ,że. to wszysko przytrafiło się jednej osobie.Tyle bólu i tyle pokory.trzymam za ciebie kciuki

reklama
Portia no właśnie z tym imieniem mamy problem, tyyyle propozycji, że ciężko wybrać ;-)
Ewa oj tak, ale nawet dla mnie szybko to zleciało, naprawdę. Za to teraz strach dominuje największy, przed porodem... brrr...
Gosia :-) ty wiesz... :*
Pietruszko :******************************
Dziewczyny trzymać się mocno!!!! Nie poddawać!!!!

Do góry