reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Ewcia gratuluje ;* sie dzieje u Ciebie ;)))
Susana encorton ja tez miałam od pozytywnego testu
Raptusek, Alopinka, Sykatynka- ponawiam o meldunek ;*
Portia, Kinga, Karpidlak- ja wiem, że wy wiecie :tak:

a teraz do moich dietowych koleżanek- w najnowszej promocji lidla jest ksylitol w przyzwoitej cenie ;)

cała reszte pozdrawiam serdecznie- kropeczkowym mamom zazdroszcze (jak zawsze:rofl2:) a ze staraczkami łącze w boju;-)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za odp.o encortonie .Większość widzę ma włączony od testu pozytyw. Ja już biorę 2 miesiąc.Nie wiem czy to dobrze.Moja doktorka to żadna sława ale po dwóch poron.od razu zasugerowała prob .immunol.Jest bardzo oczytana i mądra ale jak sama mówi nie ma dużego doświadczenia w immunologii.No dzisiaj rano umówiłam się na wizytę u Dubrowskiego w Warszawie.Nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo jest podobno arogancki i w dupie ma przyniesione badania .Napiszcie proszę ,czy któraś z was dziewczyny chodzi do niego.

Encorton przeważnie bierze się przed zajściem - w mniejszej dawce, a od bety ciążowej dawkę się zwiększa.
Plamnienia na początku ciąży występują bardzo często. Przyczyn mnóstwo - przeważnie krwiaki, odklejenia kosmówki albo po prostu nadwrażliwość narządu - zadrapanie podczas aplikowania lutki itd... Ja dziewczyny w ostatniej ciąży codziennie od ok.19 do 25 tygodnia wyłam nocami, bo wypadały ze mnie skrzepy krwi wielkości kurzego jajka i czasami większe.. i łapałam je na rękę, bałam się, że rodzę.. a Julianek miał się dobrze bo od razu wzywałam pomoc i wieźli mnie na wózku na usg,bo leżałam w szpitalu ponad 2 miesiące... więc trzeba wierzyć w dzidziusie - ładnie łykać leki, leżakować i mówić do brzuszka. A dla niecierpliwych takich jak ja - polecam detektor tętna. Odstresowywacz;p Przykładasz, słyszysz, żyjesz :) Całuję!
Doris - widzę właśnie, że same biochem u Ciebie. A staracie się nadal? Masz żelazny zestaw? Co do taśmy, zakłada się ją z dostępu brzusznego - potną, założą taśmę na samą górę szyjki, więc ona już nie puści ;-) szyjka jest rozwiązaniem dlaczego nie mogę donosić - ale na inne problemy rozwiązania nie znaleźliśmy. Tak jak 90% z nas tutaj. Starać się teraz nie będziemy. Może kiedyś ;-) W styczniu zaczynamy w ośrodku adopcyjnym, i mam nadzieję, że za rok o tej porze będę tulić nasze dziecko. Najcudowniejsze ;-) I może kiedyś będzie miało rodzeństwo na tym świecie - ale nie od razu;)
PS Wysyłam zdjęcie gdzie taśma TAC jest zakładana - na jakiej wysokości
12006173_1191373504212517_6367898356443544660_n.jpg
Całusy dziewczynki

Załączniki

• 12006173_1191373504212517_6367898356443544660_n.jpg
    12006173_1191373504212517_6367898356443544660_n.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 62
Cześć Dziewczyny, u mnie beta 9 dni po transferze była 46 (jednostek nie pamiętam). Niestety zaraz potem pojawiła się zabarwiona wydzielina po dopochwowej lutce i trwa nadal. Staram się leżeć i nie denerwować. Najgorsze, że muszę sprawdzić przyrost bety, a to mnie mocno stresuje.
Susana ja leczę się u Dubrawskiego i jestem zadowolona, mam nadzieję, że Tobie też się spodoba.

Gosia bardzo i z całego serca życzę ci aby krwawienie jak najszybciej ustało, a jeżeli masz taką betę to na 100 jesteś w ciąży.Tylko leż i odpoczywaj.Pocieszyłaś mnie że jesteś zadowolona z Dubrawskiego.bo różnie o nim piszą

Pietrusia...mam żelazny zestaw, na wykończeniu. Tak jak pisałam mój gin nie ma już pomysłu, nie bardzo chce mi przepisywać leki, dlatego szukam tutaj u Dziewczyn. Jak ktoś ma coś na zbyciu to odkupię. A staramy się dalej, od 2 miesięcy mój mąz łyka salfazin. Może pomoże. A w przyszłym tygodniu zamierzam się zarejestrować do nowego gina

Pietrucha ty już. tyle bidulko w życiu przeszłaś.Aż nie mogę uwieżyć ,że. to wszysko przytrafiło się jednej osobie.Tyle bólu i tyle pokory.trzymam za ciebie kciuki

reklama
Portia no właśnie z tym imieniem mamy problem, tyyyle propozycji, że ciężko wybrać ;-)
Ewa oj tak, ale nawet dla mnie szybko to zleciało, naprawdę. Za to teraz strach dominuje największy, przed porodem... brrr...
Gosia :-) ty wiesz... :*
Pietruszko :******************************
Dziewczyny trzymać się mocno!!!! Nie poddawać!!!!

Do góry