kinga, brałam encorton, ale tylko 5mg i dopiero po pozytywnym teście jak już beta średnio przyrastała, a ja miałam plamienia. Chyba trochę późno i za mało. Teraz trzymam się nadziei, że może połączenie sterydów i Intralipidu pomoże. chociaż ciężko uwierzyć.
reklama
Trzeba wierzyć, w końcu na pewno każdej z nas sie uda
Sa tu dziewczyny, ktorym na niższych dawkach sie nie udało, potem brały większe i było ok na pewno ma tez znaczenie od kiedy go bierzesz, bo z tego co rozumiem właśnie na poczatku jest najważniejszy.
Ja jestem po szczepieniach, teraz jestem w ciazy biorę Encorton 10 (od 20 dnia cyklu brałam), Clexane, Acard, Luteine, Duphaston, witaminę d, witaminy b, kwas foliowy i na razie jest ok choc to dopiero 9 tydzien wiec jeszcze bardzo daleka droga... Ale mam nadzieje ze tym razem sie uda, czytanie forum bardzo mi pomaga o jest tu dużo historii które sie szczęśliwie skończyły i to przypomina ze warto walczyc
Sa tu dziewczyny, ktorym na niższych dawkach sie nie udało, potem brały większe i było ok na pewno ma tez znaczenie od kiedy go bierzesz, bo z tego co rozumiem właśnie na poczatku jest najważniejszy.
Ja jestem po szczepieniach, teraz jestem w ciazy biorę Encorton 10 (od 20 dnia cyklu brałam), Clexane, Acard, Luteine, Duphaston, witaminę d, witaminy b, kwas foliowy i na razie jest ok choc to dopiero 9 tydzien wiec jeszcze bardzo daleka droga... Ale mam nadzieje ze tym razem sie uda, czytanie forum bardzo mi pomaga o jest tu dużo historii które sie szczęśliwie skończyły i to przypomina ze warto walczyc
Karpidlak, duszyczko kochana! dziękuje... niestety nie mam z czym wyskoczyć (12dpo(-)
Plastulinka ratujesz mnie choc na chwile ;*
Portia, Kinga, Espa ehhh &&&&&
Pagula, Arda witajcie, czytajcie i rozgoście się
Plastulinka ratujesz mnie choc na chwile ;*
Portia, Kinga, Espa ehhh &&&&&
Pagula, Arda witajcie, czytajcie i rozgoście się
Nafoczka, dzieki za powitanie
Kinga, jestes w ciazy - raz pozostaje mocno wierzyc! ja tez myslalam, zeby sie wybrac do jednego z tych znanych immunologow od szczepionek, ale sie nie zdecydowalam. U mnie straty to 4\5 tydzien wiec musimy szybko reagowac.
Kinga, jestes w ciazy - raz pozostaje mocno wierzyc! ja tez myslalam, zeby sie wybrac do jednego z tych znanych immunologow od szczepionek, ale sie nie zdecydowalam. U mnie straty to 4\5 tydzien wiec musimy szybko reagowac.
K
kaira24
Gość
Witam wszystkie stare i nowe dziewczyny.
Portia ja mialam dawki konskie plus relanium bo mi macica sie stawiala od 9tc. Nikt nie chcial w to uwierzyc dopiero moja lekarka sama zauwazyla. W poprzedniej ciazy bralam lonskie dawki fenoterolu od 17 tc plus nospe. Powiklaniem po nospie jest u dzieci obnizone napiecie miesniowe ale moja gin mowila ze lepiej zazyc niz zalowac a obnizenie wyrehabilituje. Wiec jej zaufalam. Z liwka bralam nawet do 5x 80mg jednak umnie bylobtroche komplikacji bobto byla 8 ciaza wiec macica swoje juz przeszla.
Pozdrawiam was wszystkie
Portia ja mialam dawki konskie plus relanium bo mi macica sie stawiala od 9tc. Nikt nie chcial w to uwierzyc dopiero moja lekarka sama zauwazyla. W poprzedniej ciazy bralam lonskie dawki fenoterolu od 17 tc plus nospe. Powiklaniem po nospie jest u dzieci obnizone napiecie miesniowe ale moja gin mowila ze lepiej zazyc niz zalowac a obnizenie wyrehabilituje. Wiec jej zaufalam. Z liwka bralam nawet do 5x 80mg jednak umnie bylobtroche komplikacji bobto byla 8 ciaza wiec macica swoje juz przeszla.
Pozdrawiam was wszystkie
Dobry wieczór Wam dziewczynki:-) Pisze pózno bo pózno wróciłam i musiałam trochę w domu zrobić. Więc badanie miałam i test pappa najpierw, pózniej usg i wyszło niby wszystko ok ale przezierność NT w górnej granicy normy 2,7 a jest do 3 i to mnie martwi. Doktor mówil żeby na razie się nie martwić na zapas bo to nic nie oznacza. Teraz te oba wyniki zliczy komputer i wyliczy średnią i zobaczymy. W poniedzialek wynik i konsultacja lekarska jakby byló zle to amniopunkcja. W piątek mam dzwonić może mi powiedzą już o wyniku. Bylam też u endokrynologa i mam brać jodid do konca ciąży i za 4 tygodnie skontrolować TSH no i mam żelazo przepisane. W piątek mam wizytę u siebie w mieście. Póki co podczytuje trochę na necie o tej przeziernośći. Dzidziuś tak pięknie wywijał nóżkami że aż miałam łzy w oczach. Pozdrowionka i dobranoc:-)
Ania, mojej mamie w ciazy z siostra tez powychodzily rozne cuda na usg genetycznym. Miala 40lat wiec ryzyko tez wyszlo duze. Amniopunkcja, stres, niepewnosc. Nawet jej zaproponowano usuniecie ciezy z uwagi na ryzyko. A koniec koncow - zdrowa dziewucha, bardzo inteligentna, teraz ma 13 lat i doprowadza ich do szalu takze na te wszystkie badania genetyczne trzeba brac poprawke. Fajnie, ze sa, ale czasmi wprowadzaja tylko niepokoj.
Czy jest tu jakas dziewczyna, ktora zbijala NK za pomoca Intralipidu?
Czy jest tu jakas dziewczyna, ktora zbijala NK za pomoca Intralipidu?
hejka, ARDA tez mam taki problem jak ty poronienia 4-6 tydz., NK 37 przy normie 27, niedobór D3. Czekam na wizytę do immunolog Suchanek ale czytam forum regularnie bo jak widać po Esperanzie trzeba samemu o siebie czasem zadbać bo lekarze niekoniecznie dobrze radzą, co stwierdzam z przykrością. A ty u kogo się leczysz?
mam jeszcze pytanko do dziewczyn z wysokim NK. u mnie wygląda to tak, pierwsze dziecko wszystko ok, póżniej karmienie piersią i zaczęły się zatoki nieleczone 2 lata bo rok karmiłam a później trochę temat olałam. Teraz zastanawiam się czy moje przygody nie są związane z tym że cały czas męcze się z przewlekłym zapaleniem zatok. Czy wy tez ewentualnie macie jakieś choroby które mogłyby osłabiać organizm?
ESPERANZA trzymam kciuki, jesteś boska, że zachowałaś zimną krew i nie odstawiłaś leków!!!! a jak u Ciebie wyglądało leczenie u dr S. od razu dostałaś encorton ?
a czy do leków lekarze wskazują jakie to mają być, bo ja zakupiłam colostrum za 40 zł a teraz zastanawiam się nad takim szwajcarskim colostrum za 270 zł czy to ma sens?
mam jeszcze pytanko do dziewczyn z wysokim NK. u mnie wygląda to tak, pierwsze dziecko wszystko ok, póżniej karmienie piersią i zaczęły się zatoki nieleczone 2 lata bo rok karmiłam a później trochę temat olałam. Teraz zastanawiam się czy moje przygody nie są związane z tym że cały czas męcze się z przewlekłym zapaleniem zatok. Czy wy tez ewentualnie macie jakieś choroby które mogłyby osłabiać organizm?
ESPERANZA trzymam kciuki, jesteś boska, że zachowałaś zimną krew i nie odstawiłaś leków!!!! a jak u Ciebie wyglądało leczenie u dr S. od razu dostałaś encorton ?
a czy do leków lekarze wskazują jakie to mają być, bo ja zakupiłam colostrum za 40 zł a teraz zastanawiam się nad takim szwajcarskim colostrum za 270 zł czy to ma sens?
reklama
Dziewczynki ja tylko o sobie. Wczoraj w nocy pojechalam na IP z krawieniem i oczywiscie cala masa czarnych mysli okazalo sie, ze krwiak ale lekarz nie byl do konca przekonany czy to jest przyczyna krwawienia. Kazal lezec i tyle.
No i leze w domu i sie zamartwiam. Krwawienie dalej jest-zwlaszcza po wizycie w toalecie. Czekam...
Z pozytywnych rzeczy to moj dr to zloty czlowiek. Napisalam mu tylko wieczorem, ze krwawie a on rano sam sprawdzil szpital w ktorym bylam i pogadal z lekarzem, ktory mnie badal. Napisal mi rano smsa, ze mam odpoczywac i jak krwawienie nie ustanie pokazac sie u niego.
Ehhh brzuch mnie pobolewa i w ogole nastroj kiepski( boje sie, ze nic z tego nie bedzie.
No i leze w domu i sie zamartwiam. Krwawienie dalej jest-zwlaszcza po wizycie w toalecie. Czekam...
Z pozytywnych rzeczy to moj dr to zloty czlowiek. Napisalam mu tylko wieczorem, ze krwawie a on rano sam sprawdzil szpital w ktorym bylam i pogadal z lekarzem, ktory mnie badal. Napisal mi rano smsa, ze mam odpoczywac i jak krwawienie nie ustanie pokazac sie u niego.
Ehhh brzuch mnie pobolewa i w ogole nastroj kiepski( boje sie, ze nic z tego nie bedzie.
Podziel się: