reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Zula mega mega kciukasy, myślę o Tobie i wierzę, mocno wierzę że transfer się uda;-) Pomodlę się za Twoje powodzenie. powiedz mi ile masz mrozaczków??

Wiecie co?? Dzisiaj rano wstałam przepisowo kiedy mierze tempkę a tu bach - skoczyło tak jakby już zaczęła się II faza, robię test owu a tu pozytywny. A co najdziwniejsze - nic mnie nie bolało, a owu jakoś tak zawsze lekko odczuwałam. Myśle że na wynik testów wpływał też łykany przeze mnie Urofuragin i Ciphin na zapalenie pęcherza bo one wpływają na zabarwienie moczu no i wydzielają się też tą drogą. Od wczoraj już nic na to nie biorę. Plamienie też mogło towarzyszyć owulacji. Ale najważniejsze że bobosexy z wiórami były (truskawka mnie zainspirowała hihi) . :-) Za 2 dni zaczynam łykać dupka bo jeszcze mi został po ostatniej ciąży:D No a za jakieś 10 dni wielkie testowanko ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Dziewczynki:)
Mam do was pytanko może jesteście w temacie...

Czy orientujecie sie ile kosztuje mniej wiecej pakiet badań/ u prof. Tchórzewskiego ? Niedługo czeka mnie wizyta, mam mętlik w głowie a wkońcu musze zdecydowac do którego sie udac...

Moim problemem nie sa poronienia ..ja nie zachodze w ciążę :( Na temat prof Malinowskiego jest troszke info w necie, ale nie moge nic konkretnego znalesc na temat Tchórzewskiego.
Dziekuje za pomoc pozdrawiam:)

Misia to tak jak ja ja tez nie zachodze a jednak mam problem immuno.... ja ma wizyte o Tchórza 15 listopada zdecydowałam sie na niego bo malina jest bardzo drogi wizyta 300 zł do tego kompet badan około 5 tys... Tchorz zleca badania ale nie az tak drogie wizyta 150... a masz jakies wyniki z immuno....

Katarina to wizytke masz niebawem a długo trzeba na nia czekac? To Twoja pierwsza? Czekam z niecierpliwością na relacje , jestem ciekawa jak u niego to wszystko wyglada no i cenowo ...Fajnie że bede miała informacje z pierwszej reki:))))
Nie mam porobionych żadnych badanek czysto imunologicznych tylko one mi pozostały ale to juz chce zostawić w rekach fachowca..Staram sie juz bardzoooooo długo.... miałam nieudane iui ,ivf i nic ...mam jeszcze 3 mrozaczki które chciałabym w przyszłym roku zabrac. Obydwoje z mężem jestesmy zdrowi to cos musi byc na rzeczy...

nie wiem czy możemy pisac na tym watku ale jak cos to możemy sie przenieść na inny wateczek...
pozdrawiam wszystkie kobietki:)

katarina - ja pytalam o to ana dodatni i wpływ na to tych szczepionek... dr mnie uspokajał, wogóle on jakoś tak pozytywnie podchodził do tego, i tak troche ogolnikowo odpowiadal, mowil procentowo, ze sie po szczepieniach udaje urodzic dziecko, ale w sumie konkretow zadnych...

katarina i misia, ja jestem po pierwszej wizycie , a za 2 tygodnie pierwsze szczepienie. My mielismy duzo badan porobionych wczesniej (które zlecił nam dr Przybycień), wiec u dr Tch. płaciliśmy w sumie 690 zł za nas oboje...

jak ja to wszystko zliczalam, to my z dojazdami (650 km w dwie strony), wizytami, lakami, szczepionkami zmiescimy się w niecałych 4 tys. zł...
dr Malinowski jest duuuzo drozszy, ale on tez jest ginekologiem, a ja mysle, ze to bardzo wazne... nas jednak nie stac na Malinowskiego...

dziewczyny w koncu przyszła @! :) po 44 dniach...

Dziewczyny jestem już po owulacji!!!:-) Tempka dzisiaj wystartowała w kosmos, w sumie żałuję że wczoraj wieczorkiem jeszcze nie podziałaliśmy ale padłam jak kawka ze zmęczenia.:no:

an_ma
Czy badania robi sie na pierwszej wizycie? Mysle że finansowo ładnie sie zmiesciłaś :) Ja nie mam żadnych badań aktualnych :( .

enya
Działaj z mężulkiem może akurat :)

Laseczki od tego myslenia boli mnie głowa , sama nie wiem co zrobic. Wydac kase nie sztuka ale jak ma przynies taki sam efekt co leczenie u prof. T to chyba lepiej tańsza wersje . I może wczesniej bym zaczeła leczenie , a tak musze zaczekac...Może po weekendzie zadzwonie do Apc i dowiem sie na jaki koszt finansowo sie przygotowac ...

tak - badania na pierwszej wizycie. ja miałam duzo badan robionych w marcu/kwietniu i wszystkie dr wziął pod uwagę na szczęście :)
wygląda to tak:
najpierw wizyta i badania
potem konsultacja telefoniczna (płatna jak za wizyte)
potem leki przez kilkanaście dni (ja mam przez 20 dni zazywac)
potem tydzien przerwy
potem szczepienie (szczepionki tylko mozna robic w poniedzialki, co najmniej 3 w odstępach 3-tygodniowych).

reklama
Do góry