reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tzn nadal nie jem białego ryżu, białego pieczywa itd., jem trochę więcej owoców i czasem skuszę się na coś niedozwolonego... Ale szczególnie w pierwszym trymestrze, kiedy fasolka jest mała i bezbronna, skoki insuliny i cukru mogą być dla niej niebezpieczne....

reklama
Kinga, to dlatego że chociaż nigdy nie poznam przyczyny obumarcia pierwszej ciąży, ale jest duże prawdopodobieństwo ze to z powodu połączenia odstawienia metforminy z niewłaściwą dietą... Chciałam zrobić wszystko, nad czym mogę mieć kontrolę, żeby pomóc fasolce zostać ze mną....

Kinga_86 ja tez mocno trzymam dietę, bo czytałam, że wlasnie takie podjadanie jest o wiele bardziej niebezpieczne niż nie przechodzenie na dietę. Organizm juz powoli sie przyzwyczaja, że nie ma wyrzutów insuliny a tu nagle wielki wzrost. Jest to bardziej niebezpiecznie niz jezeli diety by sie nie przestrzegało.
Co do ziemniaków- jest jeden patent!
Ziemniaki trzeba ugotować, ostudzić i włożyć do lodówki zeby były zimny. Wtedy struktura skrobi sie zmienia i IG wynosi tylko

A ja wlasnie wróciłam od Dr Zioło, bo potrzebowałam receptę na clexane. O dziwo wypisał mi na refundacje.
A co luteiny to powiedział żebym narazie nie brała bez konsultacji u Jerzak, bo jednym z efektów ubocznych jest wlasnie zwiekszona krzepliwość i skłonność do mikro zakrzepów.
Cos wiecie na ten temat?

reklama
Dzięki dziewczyny:*
Karpidlak - książkę zamówiłam:)
Ja w sumie pierwszą ciążę próbuję na żelaznym zestawie, wcześniej nie przyjmowałam ani encortonu ani acardu, Malina uważa, że u nas przyczyna na pewno lezy po stronie immunologi, bo zarówno mi jak i mężowi wyszły przeciwciała przeciw plemnikowe, no więc mam nadzieję, że się nie myli:)
Ale dietę w takim razie będę bardziej pilnowała tak jak Wy, żeby już zrobić wszystko co mogę:)
Ja od poprzedniej ciąży schudłam 10kg, waga cały czas mi spada mam nadzieję, że to nie zaszkodzi, bo słodycze zawsze kochałam i kiedyś jadłam dość sporo, więc to pewno przez ich odstawienie.

Ostatnia edycja:
Do góry