reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tzn nadal nie jem białego ryżu, białego pieczywa itd., jem trochę więcej owoców i czasem skuszę się na coś niedozwolonego... Ale szczególnie w pierwszym trymestrze, kiedy fasolka jest mała i bezbronna, skoki insuliny i cukru mogą być dla niej niebezpieczne....

reklama
Kinga, to dlatego że chociaż nigdy nie poznam przyczyny obumarcia pierwszej ciąży, ale jest duże prawdopodobieństwo ze to z powodu połączenia odstawienia metforminy z niewłaściwą dietą... Chciałam zrobić wszystko, nad czym mogę mieć kontrolę, żeby pomóc fasolce zostać ze mną....

Kinga_86 ja tez mocno trzymam dietę, bo czytałam, że wlasnie takie podjadanie jest o wiele bardziej niebezpieczne niż nie przechodzenie na dietę. Organizm juz powoli sie przyzwyczaja, że nie ma wyrzutów insuliny a tu nagle wielki wzrost. Jest to bardziej niebezpiecznie niz jezeli diety by sie nie przestrzegało.
Co do ziemniaków- jest jeden patent!
Ziemniaki trzeba ugotować, ostudzić i włożyć do lodówki zeby były zimny. Wtedy struktura skrobi sie zmienia i IG wynosi tylko

A ja wlasnie wróciłam od Dr Zioło, bo potrzebowałam receptę na clexane. O dziwo wypisał mi na refundacje.
A co luteiny to powiedział żebym narazie nie brała bez konsultacji u Jerzak, bo jednym z efektów ubocznych jest wlasnie zwiekszona krzepliwość i skłonność do mikro zakrzepów.
Cos wiecie na ten temat?

reklama
Dzięki dziewczyny:*
Karpidlak - książkę zamówiłam:)
Ja w sumie pierwszą ciążę próbuję na żelaznym zestawie, wcześniej nie przyjmowałam ani encortonu ani acardu, Malina uważa, że u nas przyczyna na pewno lezy po stronie immunologi, bo zarówno mi jak i mężowi wyszły przeciwciała przeciw plemnikowe, no więc mam nadzieję, że się nie myli:)
Ale dietę w takim razie będę bardziej pilnowała tak jak Wy, żeby już zrobić wszystko co mogę:)
Ja od poprzedniej ciąży schudłam 10kg, waga cały czas mi spada mam nadzieję, że to nie zaszkodzi, bo słodycze zawsze kochałam i kiedyś jadłam dość sporo, więc to pewno przez ich odstawienie.

Ostatnia edycja:
Do góry