reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porodówki w Szczecinie i okolicach

Hej
Jeśli chodzi o pomorzany to byłam tylko na patologii. Odczucia bardzo negatywne, bardzo lubią wywoływać porody nawet miesiąc przed terminem! Chcieli żebym rodziła w 22 tygodniu ciąży też przez wywołanie, ale na szczęście do tego nie doszło. Byłam źle traktowana z powodu młodego wieku. Warunki jak wyżej dziewczyny pisały, syf i ubóstwo...
Co do wojskowego to słyszałam że w tym roku na początku stycznia oddział patologii ciąży i położniczy miały być zamknięte...
Wiecie może ile kosztuje poród rodzinny w szczecińskich szpitalach? Szczególnie interesują mnie zdroje, ale wszelkie informacje na temat innych szpitali byłyby też miło widziane ;)
P.S. Tak przy okazji to jak z porodami w wodzie? Gdzie można i po ile?

W Policach nic nie kosztuje i można w wanie tez bez dopłat. Ale wanny przereklamowane, nie ma się co nastawiać...
Poród do wody tylko przy jednej położnej, bo chyba tylko jedna jest przeszkolona, a tak, można się tylko pomoczyć do rozwarcia...

reklama
Dzięki za info o Policach :-D ja coraz bardziej myśle o porodzie wannie, choć nie lubię kapieli, wole prysznic ;-) ale podobno jest łatwiej i matce i dziecku :-D

Alfa według miesiączki na 17.06, według ostatniego USG dwa tygodnie szybciej nawet :confused:

W Wojskowym podobno bezpłatnie poród z tatusiem ;-)

W Policach nic nie kosztuje i można w wanie tez bez dopłat. Ale wanny przereklamowane, nie ma się co nastawiać...
Poród do wody tylko przy jednej położnej, bo chyba tylko jedna jest przeszkolona, a tak, można się tylko pomoczyć do rozwarcia...
Z tego co wiem, to poród w wannie-jeśli rozmawiamy o Policach- to odbierać może dwóch położnych.Z czego jeden jest mężczyzną ;)

Rodziłam w wannie w Zdrojach, poród był do wody. Nie nastawiałam się nawet na taki poród, ale dzięki położnej p. Kasi Rudkiewicz (wspaniała osoba!) zdecydowałam się i nie żałuję. Jeśli jeszcze kiedyś przyjdzie mi rodzić, to też chcę w wodzie:-)

Dziewczyny ja zdecydowałam się na Wojskowy - może szpital wyglądem nie powala, za to opieka wg mnie rewelacja, cały personel baardzo fajny, dzieci zabierają na noc, więc można odpocząć po porodzie te 2-3 dni. Ja po cc byłam 3 dni. Poród możliwy z towarzyszącą osobą, chociaż u mnie to się nie przydało.

reklama
Ja chyba zdecyduję się na pomorzany ze względu na znieczulenie, ale też się zastanawiam nad zdrojami, ten poród w wannie mnie przekonuje, ale czy nie będą robić problemu, bo tak tylko słyszałam o pierwszej fazie porodu w wannie.

Do góry