reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porodówki w Szczecinie i okolicach

Jest mi to obojetne juz teraz, nie myslalam ze moj lekarz bedzie robil taki problem. Ale chcodzac do nigo nastawialam sie na police.
A znasz jakiegos lekarza z ktorym"mozna to zalatwic"?
Moze na priv mi napiszesz?

reklama
Ja chodziłam do Świderskiego - on pracuje w Policach - ale ja nie pytałam nigdy o cesarkę więc nie wiem jakie on ma podejście.
Innych lekarzy nie znam, więc nie pomogę raczej.

Witam,
nie chcę zakładac nowego tematu, pozwolę zapytac tutaj a mianowicie czy wiecie jaką szczepionkę dostaje dziecko w pierwszej dobie na Pomorzanach? EUVAX CZY ENGERIX B?

Moja córka urodziła się w grudniu zeszłego roku na Pomorzanach i dostała szczepionkę Euvax B ( bo chyba wkradł się błąd w podane przez Ciebie nazwy szczepionek, Euvax jest B;-))

Ostatnia edycja:
Mona, Engerix jest płatną szczepionką i musiałabyś dostać na nią receptę i donieść, bądź zaszczepić dziecko w innym terminie.

Mona engerix nie jest drogi (chyba około 40 zł). Ja też nią szczepiłam jak były kolejne dawki u pediatry (z wyjątkiem tego pierwszego razu jak się urodził, kiedy dostał euvax w szpitalu - żałuję że za późno o tym pomyślałam).

Idiosynkrazja to nie bład , Engerix B jest :)
poniżej wklejam linka to komunikat Głównego Inspektoratu Sanitarnego
http://www.farmaceutycznyportal.pl/komunikaty/euvax-b-wycofanie-z-obrotu-10130.html

Iwon dzięki za info wstępnie mam ugadane od ginekologa, że wypisze mi recepte na Engerixa. Dzwoniłam na Pomorzany i szczepią w zależności od posiadanych szczepionek a że nasłuchałam sie o Euvaxie dużo negatywów wolę się przygotowac.

reklama
Do góry