reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porodówki w Szczecinie i okolicach

reklama
Zylcia588 serdecznie Ci dziękuję za odpowiedz, bardzo mi pomogłaś, ale wiesz z tym wcześniejszym zwiedzaniem to ja mogę mieć maleńki problem, otóż moja ciąża jest zagrożona, lekarze od 7 miesiąca ciąży każą mi leżeć. Każdy ruch po mieszkaniu kończy się bólem krzyża, miednicy i silnym kłuciem w szyjce macicy. Więc jestem przykuta do łóżka aż do porodu. Myślisz, że bez zwiedzania mamy z mężem szanse na wspólny poród? Pozwolą nam?

Najlepiej zrobisz jak zadzwonisz i dowiesz się telefonicznie. Życzę zdrowia i powodzenia

Teraz jest nowoczesny oddział w Zdrojach (sic! że też musiałam być na tym starym).

Ogólnie nie opisałam jeszcze swojego porodu - był bardzo szybki i łatwy, ale co do moich zastrzeżeń w kwestii Zdrojów :
1. dziecko było malutkie, brzuch w sumie też, lekarka nie chciała nacinać - położna BEZ PYTANIA to zrobiła, dotąd odczuwam to...
2. za rodzinny skasowali nas 150zł (zdzierstwo)
3. potem jak zobaczyłam że jest jedna łazienka na kilka pokoi to wzięłam rodzinny pokój z TŻ z osobną łazienką - 200zł doba!!! (JESZCZE WIĘKSZE ZDZIERSTWO).
4. Pediatra niezbyt miła, krzyczała że wietrzę krocze (że niby powinno się majtki nosić) a ginekolog kazał wietrzyć, potem czepiała się że TŻ o 8 rano śpi jeszcze (po nieprzespanej nocy). Że ja w koszulce nocnej chodzę (a piersi miałam wtedy wielkie bo był nawał) i powiedziała że to nie harlequin tylko powinnam się ubrać normalnie!! NO SZALEŃSTWO

Przeglądając Kurier zobaczyłąm ogłoszenie szpitala w Pasewalku, który reklamuje porody u nich. Ponoć z polskim personelem. Ciekawe czy warto tam rodzić?
Co prawda mnie już porody nie interesują ale może kogoś zainteresuje ten temat.

Witam dziewczyny!
Czy któraś z Was wie coś na temat fotografii dziecięcej na terenia szpitala w Zdrojach? Znajoma rodziła i opowiadała, ze szpital daje możliwość zrobienia sesji fotograficznej, za którą nie trzeba płacić. Fotograf robi zdjęcia, wysyła wszystko do domu. Znajoma sie nie zdecydowała bo maluch był wcześniakiem i był non stop w inkubatorze. Jestem ciekawa co to za oferta. Aaa, podobno te zdjęcia sa takie fikuśne, w wielkich czapach. Gdyby ktoś coś wiedział, będe wdzieczna. Będę tam rodzić, dlatego jestem ciekawa jak to wygląda.

Police! 5ka z plusem! rodziłam w grudniu 2009, wanienka przewijak , jednoosobowa sala i nawet łożko z elektrycznym oparciem:) obsługa miła i pomocna,

hej, mam pytanko.
Rodzę na początku Listopada, mieszkam w Szczecinie, w centrum. Słyszałam sporo negatywnych opinii o szpitalu na Pomorzanach, natomist prawie same pozytywy jeśli chodzi o Police i Zdroje.
Moje pytanie, czy oba te szpitale mają podpisane umowy z NFZ? Płacę tylko za poród rodzinny + osobny pokój? Przyznam, że jest to dla mnie bardzo ważna kwestia. I co w sytuacji, gdy zaczął się skurcze, należy upewnić się, że w danym szpitalu jest miejsce? Bo z centrum jeździć w tę i z powrotem to tak nie bardzo.... Będę wdzięczna za wszelkie pomocne informacje:)

W Policach nie płaci się za poród rodzinny. Wydaje mi się, że w Zdrojach też nie. A co do miejsc, to ponoć szpital w Zdrojach najbardziej oblegany. Tam mają teraz najnowszy sprzęt

reklama
Julianna ja rodzilam 9 miesiecy temu w Zdrojach,za porod rodzinny trzeba tam placic na 1000%,150 zl(niby to cegielka na szpital)moj maz byl ze mna. a w Policach to koszt 50 zl z tego co slyszalam,ale tu pewna nie jestem.Ja ze Zdroji zadowolona nie bylam.Ale teraz od marca otworzyli calkiem nowy nowoczesny blok wiec warunki sa na 100% lepsze .

Do góry