reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porodówki w Szczecinie i okolicach

Witam serdecznie prosze o opinie na temat szpitala, porodówki w Stargardzie Szczecińskim. Słyszałm ze szpital jest po gruntownym remoncie, ze bardzo dobra opieka. Czy któras z was ma namiary na lekarza Iwanickiego, gdzie on przyjmuje????????
pozdrawiam i z gory dziekuje

reklama
Mój gin. teraz pracuje w szpitalu w stargardzie i mówił że to teraz jeden z najnowocześniejszych oddziałów położniczych.

Ja rodziłam Amelke w Stargardzie ,w październiku 2010.Jestem bardzo zadowolona z opieki- położne bardzo miłe,sala porodowa kameralna,z drabinkami,piłką i stanowiskiem dla noworodka.Przez cały czas musiałam mieć podpięte KTG,bo monitorowali tętno Amelki,poniewaz w czasie skurczu słabło.Ale nie musiałam leżeć,mogłam sobie dreptać z tym ustrojstwem.Po porodzie od razu dostałam córeczkę,zabrali ją potem tylko na badanie na chwilę,w tym czasie urodziłam łożysko i znów ją dostałam.Po porodzie razem sobie odpoczywałyśmy na poporodowej 2 godziny,a potem juz do pokoju.Pokoje niezłe,ja byłam w 3 osobowym,ale byłysmy we dwie z jeszcze jedną dziewczyną.To prawda,że jest stanowisko do kąpieli dzieciaczków,ale kąpia położne i to co 3 dni.Dziecko masz cały czas przy sobie,24 na dobę,co jest troche męczące,jak marudzi,bo mama nie ma jak wypocząć-od razu trzeba się zajmować samemu...Może można poprosic pielęgniarki o zabranie dzidziusia np. w nocy...nie wiem...co poza tym- wszystko trzeba miec swoje,łącznie z kubkiem,talerzykiem i sztućcami(jak ktoś używa cukru,to też;))
Ogólnie jestem zadowolona z porodu w Stargardzie,jak jeszcze macie jakies pytania,to chetnie odpowiem na priv.bo tak będzie szybciej:).Miłych i lekkich porodów zyczę:).

Ja też rodziłam w Stargardzie, z tym że przez cc. Ogólnie jestem zadowolona z tego szpitala. Jedyny minus to taki, że o wszystko trzeba było się dopytywać, bo nikt nie udzielał żadnych informacji odnośnie organizacji.

Dziewczyny a jak to jest z drugim dzieciem,jak pierwsze przyszlo przez CC.Drugie na pewno bedzie tez przez CC czy lekarz moze sie na to nie zgodzic i bedzie kazal SN??? jak to jest,orientujecie sie??

Z tego co dziewczyny pisały u mnie na marcówkach (mamy kilka po CC), to lekarze w takiej sytuacji nie zmuszają do SN. To raczej jest tak, że jest to wskazanie do CC, chyba że mama chce rodzic naturalnie i lekarz nie widzi w tym problemu, to sie zgadza ewentualnie na SN.

Mona mi przy Damianie lekarz mówił,ze mogę rodzic sn bądź cc ,ze to wszystko zależy od szpitala i ciąży.a w szpitalu lekarze mówili,że po 1 cc najczęściej robia cesarkę.

Dzieki dziewczyny!! :) Tak sie wlasnie zastanawialam nad tym,bo nie mam juz zamiaru rodzic SN ! Chce zeby druga tez byla cesarka.I mam nadzieje ze nie trafie na lekarza ktory nie bedzie chcial zrobic cesarki....

reklama
co do porodów w niemczech-ja rodziłam w Pasewalku(najbliżej Szczecina jest) i jestem bardzo zadowolona.Warunki super,3 polskich ginekologów,polska położna(przecudowna pani )anestezjolodzy też są polscy.Miałam cc więc żeby mnie dodatkowo nie strseować przysłali polskiego anestezjologa i nawet szef ginekologii w dzień porodu mówił do mnie po polsku.Z tego co wiem poród w Pasewalku kosztuje ok 1000 euro (ja rodziłam na niemiecką kartę ubezpieczeniową ale taką kwotę płaciła moja koleżanka w październiku 2008)Warunki socjalne na oddziale są super,wszystko dają(wkłądki pampersy codziennie czyste ciuszki dla maluszka) jedzenie do wyboru zawsze ciepłę i smaczne.Do samego porodu jest wiele opcji-wanna krzesełka piłki łóżko wielopozycyjne,znieczulenie na życzenie cc też na życzenie (chociaż ja miałam akurat ze wskazań).Wszystko w cenie jak ktos nie ma ich ubezpieczenia.A z tego co wiem to u nich tak kwota jest ostateczna i nawet gdyby coś się działo potrzebne by były dodatkowe świadczenia czy transport to też jest w tej cenie a w schwedt np już nie więc może się zdarzyć że koszt będzie większy(tak było w 2008)jeśli któraś z was chce mogę na maila wysłać zdjęcia z pasewalku ze szpitala a na stronie ich kliniki są informacje po polsku i podany numer do polskiego lekarza. Tutaj macie linka do tej strony https://asklepios.com/klinik/default.aspx?cid=741&pc=0402&did5=296113 . Mogłabym jeszcze wiele pisać o tym szpitalu,ale myślę że każda z was musi sama zdecydować.Podpowiem tylko że wystarczy meldunek (w rejonie przygranicznym) w niemczech żeby wyrobić na podstawie karty e111 kartę ubezpieczenia tam i wtedy poród bezpłatny ale na takich samych warunkach (w rejonie przygranicznym można pracować w 1 kraju mieszkać w 2 i leczyć się w obydwu tych krajach)

Ostatnia edycja:
Do góry