reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porodówki w Szczecinie i okolicach

Witam serdecznie prosze o opinie na temat szpitala, porodówki w Stargardzie Szczecińskim. Słyszałm ze szpital jest po gruntownym remoncie, ze bardzo dobra opieka. Czy któras z was ma namiary na lekarza Iwanickiego, gdzie on przyjmuje????????
pozdrawiam i z gory dziekuje

reklama
Mój gin. teraz pracuje w szpitalu w stargardzie i mówił że to teraz jeden z najnowocześniejszych oddziałów położniczych.

Ja rodziłam Amelke w Stargardzie ,w październiku 2010.Jestem bardzo zadowolona z opieki- położne bardzo miłe,sala porodowa kameralna,z drabinkami,piłką i stanowiskiem dla noworodka.Przez cały czas musiałam mieć podpięte KTG,bo monitorowali tętno Amelki,poniewaz w czasie skurczu słabło.Ale nie musiałam leżeć,mogłam sobie dreptać z tym ustrojstwem.Po porodzie od razu dostałam córeczkę,zabrali ją potem tylko na badanie na chwilę,w tym czasie urodziłam łożysko i znów ją dostałam.Po porodzie razem sobie odpoczywałyśmy na poporodowej 2 godziny,a potem juz do pokoju.Pokoje niezłe,ja byłam w 3 osobowym,ale byłysmy we dwie z jeszcze jedną dziewczyną.To prawda,że jest stanowisko do kąpieli dzieciaczków,ale kąpia położne i to co 3 dni.Dziecko masz cały czas przy sobie,24 na dobę,co jest troche męczące,jak marudzi,bo mama nie ma jak wypocząć-od razu trzeba się zajmować samemu...Może można poprosic pielęgniarki o zabranie dzidziusia np. w nocy...nie wiem...co poza tym- wszystko trzeba miec swoje,łącznie z kubkiem,talerzykiem i sztućcami(jak ktoś używa cukru,to też;))
Ogólnie jestem zadowolona z porodu w Stargardzie,jak jeszcze macie jakies pytania,to chetnie odpowiem na priv.bo tak będzie szybciej:).Miłych i lekkich porodów zyczę:).

Ja też rodziłam w Stargardzie, z tym że przez cc. Ogólnie jestem zadowolona z tego szpitala. Jedyny minus to taki, że o wszystko trzeba było się dopytywać, bo nikt nie udzielał żadnych informacji odnośnie organizacji.

Dziewczyny a jak to jest z drugim dzieciem,jak pierwsze przyszlo przez CC.Drugie na pewno bedzie tez przez CC czy lekarz moze sie na to nie zgodzic i bedzie kazal SN??? jak to jest,orientujecie sie??

Z tego co dziewczyny pisały u mnie na marcówkach (mamy kilka po CC), to lekarze w takiej sytuacji nie zmuszają do SN. To raczej jest tak, że jest to wskazanie do CC, chyba że mama chce rodzic naturalnie i lekarz nie widzi w tym problemu, to sie zgadza ewentualnie na SN.

Mona mi przy Damianie lekarz mówił,ze mogę rodzic sn bądź cc ,ze to wszystko zależy od szpitala i ciąży.a w szpitalu lekarze mówili,że po 1 cc najczęściej robia cesarkę.

Dzieki dziewczyny!! :) Tak sie wlasnie zastanawialam nad tym,bo nie mam juz zamiaru rodzic SN ! Chce zeby druga tez byla cesarka.I mam nadzieje ze nie trafie na lekarza ktory nie bedzie chcial zrobic cesarki....

reklama
co do porodów w niemczech-ja rodziłam w Pasewalku(najbliżej Szczecina jest) i jestem bardzo zadowolona.Warunki super,3 polskich ginekologów,polska położna(przecudowna pani )anestezjolodzy też są polscy.Miałam cc więc żeby mnie dodatkowo nie strseować przysłali polskiego anestezjologa i nawet szef ginekologii w dzień porodu mówił do mnie po polsku.Z tego co wiem poród w Pasewalku kosztuje ok 1000 euro (ja rodziłam na niemiecką kartę ubezpieczeniową ale taką kwotę płaciła moja koleżanka w październiku 2008)Warunki socjalne na oddziale są super,wszystko dają(wkłądki pampersy codziennie czyste ciuszki dla maluszka) jedzenie do wyboru zawsze ciepłę i smaczne.Do samego porodu jest wiele opcji-wanna krzesełka piłki łóżko wielopozycyjne,znieczulenie na życzenie cc też na życzenie (chociaż ja miałam akurat ze wskazań).Wszystko w cenie jak ktos nie ma ich ubezpieczenia.A z tego co wiem to u nich tak kwota jest ostateczna i nawet gdyby coś się działo potrzebne by były dodatkowe świadczenia czy transport to też jest w tej cenie a w schwedt np już nie więc może się zdarzyć że koszt będzie większy(tak było w 2008)jeśli któraś z was chce mogę na maila wysłać zdjęcia z pasewalku ze szpitala a na stronie ich kliniki są informacje po polsku i podany numer do polskiego lekarza. Tutaj macie linka do tej strony https://asklepios.com/klinik/default.aspx?cid=741&pc=0402&did5=296113 . Mogłabym jeszcze wiele pisać o tym szpitalu,ale myślę że każda z was musi sama zdecydować.Podpowiem tylko że wystarczy meldunek (w rejonie przygranicznym) w niemczech żeby wyrobić na podstawie karty e111 kartę ubezpieczenia tam i wtedy poród bezpłatny ale na takich samych warunkach (w rejonie przygranicznym można pracować w 1 kraju mieszkać w 2 i leczyć się w obydwu tych krajach)

Ostatnia edycja:
Do góry