Pamiętaj o dowodzie osobistym, karcie czipowej, wynik grupy krwi najlepiej oryginalny później oddadzą, odpis aktu małżeńskiego, karta ciąży, i wyniki ostatnich badań
Dla mamy:
2-3 koszule mnie wystarczyły dwie bo nie byłam długo w szpitalu, 2 paczki podpasek tych dużych do tego kupiłam sobie majtki siateczkowe, ale można mieć zwykłe bawełniane, bo i tak na obchód musisz je ściągnąć, skarpetki do porodu bo jest później bardzo zimno,szlafrok, stanik do karmienia bardzo wygodny do tego krążki laktacyjne, do podmywania miałam w żelu biały jeleń i jestem z niego zadowolona, tamtum rosa też miałam ale nie korzystałam w szpitalu, kubek, sztućce, talerzyk, ręcznik, ja wzięłam sobie jeszcze ręcznik papierowy dla mnie był lepszy niż papier toaletowy, kapcie, klapki pod prysznic, przybory toaletowe, to chyba tyle jak mi się coś przypomni to napiszę.
Możesz mieć ubrania dziecka razem ze swoimi, najlepiej naszykuj sobie ubranko po porodzie dla dziecka osobno żebyś nie musiała później szukać po torbie,
Dla dziecka:
kilka sztuk ubranek, pampersy, skarpetki, łapki niedrapki, czapeczka po kąpieli, pieluchy tetrowe, rożek, spirytus, waciki jałowe do przemywania pępka, ja wziełam patyczki kosmetyczne ale w szpitalu sie mnie nie przydały, coś na odparzenia, oliwka, mydło wzięłam ale kąpią dzieci teraz sama wodą takie mają zarządzenie wiec też się nie przydało, to chyba tyle co było potrzebne, jakbym o czymś zapomniała i mi się przypomni do dopiszę. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz może będę mogła pomóc.
Pozdrawiam
P.S a do jakiego lekarza chodzisz