reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród

reklama
No pięknie.
Jako że to ja zamieściłam info o serialu dokumentalnym "Cud Narodzin" czuję się pośrednio odpowiedzialna za zniechęcenie kilku jednostek do porodu naturalnego. :-) Dziewczyny, przywołuję Was do porządku zanim się do mnie NFZ dobierze za zawyżanie statystyk CC!:-)

hehehe:):):)
no mnie te filmy nie przekonają do CC, ba nawet pytam lekarza czy mi nie grozi CC a on a co nie chce pani? a ja na to że nie, wole SN, zdziwił się mocno:)

Ja tak czytam i czytam i czemu chcecie mieć te cesarskie cięcie? Pamiętam jak Mama opowiadała,że ciotki miały traumę,nigdy więcej dzieci nie chciały... że lepiej naturalnie,bo szybciej się goi i w ogóle. Rozumiem jeśli są jakieś tam kobiece problemy i z góry jest nakazane,że np. nie mogą rodzić normalnie,ale wybierać sobie ,że chcę taki ,a nie inny? :-) to tak dziwnie... wytłumaczcie mi proszę :-):-) ja mam nadzieję rodzić naturalnie,a jeśli dziecko się źle ułoży to pozostanie mi cięcie,ale jakoś nie widzę w tym euforii ...

Taycia myślę, że nie ma co tu sadzić opowieści o SN przez nas chcących CC, po co zrażać nie od tego jest wątek PORÓD.

Hm ciocie??? Miały sto lat temu cc :-D :-D wtedy to i ja bym nie chciała ....

Oli - no wiem :-D ciotki miały dawno i nieprawda..ale tak naprawdę z ciekawości pytam,bo jeśli to cc to same superlatywy to ja też chcę , dlatego też ciekawa jestem co skłania Was do tej decyzji :-)

reklama
Ja tak czytam i czytam i czemu chcecie mieć te cesarskie cięcie? Pamiętam jak Mama opowiadała,że ciotki miały traumę,nigdy więcej dzieci nie chciały... że lepiej naturalnie,bo szybciej się goi i w ogóle. Rozumiem jeśli są jakieś tam kobiece problemy i z góry jest nakazane,że np. nie mogą rodzić normalnie,ale wybierać sobie ,że chcę taki ,a nie inny? :-) to tak dziwnie... wytłumaczcie mi proszę :-):-) ja mam nadzieję rodzić naturalnie,a jeśli dziecko się źle ułoży to pozostanie mi cięcie,ale jakoś nie widzę w tym euforii ...

Ja nie mogę rodzić SN, cięcia też nie wspominam za dobrze, bo długo dochodziłam do siebie. Ja trochę obawiam się porodu SN ze względu na rozciągnięcie tam i ówdzie;-) Poza tym mam bardzo niski próg bólu i bałabym się że spanikuję podczas porodu a on i tak skończy się CC...W moim przypadku wyboru nie ma, bo jestem za wąska w miednicy i nawet maleńka dzidzia nie przejdzie przez kanał rodny.

Do góry