reklama
No pięknie.
Jako że to ja zamieściłam info o serialu dokumentalnym "Cud Narodzin" czuję się pośrednio odpowiedzialna za zniechęcenie kilku jednostek do porodu naturalnego. :-) Dziewczyny, przywołuję Was do porządku zanim się do mnie NFZ dobierze za zawyżanie statystyk CC!:-)
Jako że to ja zamieściłam info o serialu dokumentalnym "Cud Narodzin" czuję się pośrednio odpowiedzialna za zniechęcenie kilku jednostek do porodu naturalnego. :-) Dziewczyny, przywołuję Was do porządku zanim się do mnie NFZ dobierze za zawyżanie statystyk CC!:-)
Marcelinaa
Fanka BB :)
szczuplutka to raczej nie taka 'normalna' Latem zazwyczaj ważę poniżej 60 bo mniej mi się chce jeść, ale to chyba dużo osób tak ma
wiesz.. to ja myślałam, że jestem normalna z moim 75 a jestem 5cm wyższa od Ciebie
cokies
Fanka BB :)
hehehe
no mnie te filmy nie przekonają do CC, ba nawet pytam lekarza czy mi nie grozi CC a on a co nie chce pani? a ja na to że nie, wole SN, zdziwił się mocno
no mnie te filmy nie przekonają do CC, ba nawet pytam lekarza czy mi nie grozi CC a on a co nie chce pani? a ja na to że nie, wole SN, zdziwił się mocno
oj dla baby to nigdy nie będzie idealniewiesz.. to ja myślałam, że jestem normalna z moim 75 a jestem 5cm wyższa od Ciebie
No pięknie.
za późno kochana
T
taycia
Gość
Ja tak czytam i czytam i czemu chcecie mieć te cesarskie cięcie? Pamiętam jak Mama opowiadała,że ciotki miały traumę,nigdy więcej dzieci nie chciały... że lepiej naturalnie,bo szybciej się goi i w ogóle. Rozumiem jeśli są jakieś tam kobiece problemy i z góry jest nakazane,że np. nie mogą rodzić normalnie,ale wybierać sobie ,że chcę taki ,a nie inny? :-) to tak dziwnie... wytłumaczcie mi proszę :-):-) ja mam nadzieję rodzić naturalnie,a jeśli dziecko się źle ułoży to pozostanie mi cięcie,ale jakoś nie widzę w tym euforii ...
T
taycia
Gość
Oli - no wiem ciotki miały dawno i nieprawda..ale tak naprawdę z ciekawości pytam,bo jeśli to cc to same superlatywy to ja też chcę , dlatego też ciekawa jestem co skłania Was do tej decyzji :-)
reklama
Ja tak czytam i czytam i czemu chcecie mieć te cesarskie cięcie? Pamiętam jak Mama opowiadała,że ciotki miały traumę,nigdy więcej dzieci nie chciały... że lepiej naturalnie,bo szybciej się goi i w ogóle. Rozumiem jeśli są jakieś tam kobiece problemy i z góry jest nakazane,że np. nie mogą rodzić normalnie,ale wybierać sobie ,że chcę taki ,a nie inny? :-) to tak dziwnie... wytłumaczcie mi proszę :-):-) ja mam nadzieję rodzić naturalnie,a jeśli dziecko się źle ułoży to pozostanie mi cięcie,ale jakoś nie widzę w tym euforii ...
Ja nie mogę rodzić SN, cięcia też nie wspominam za dobrze, bo długo dochodziłam do siebie. Ja trochę obawiam się porodu SN ze względu na rozciągnięcie tam i ówdzie;-) Poza tym mam bardzo niski próg bólu i bałabym się że spanikuję podczas porodu a on i tak skończy się CC...W moim przypadku wyboru nie ma, bo jestem za wąska w miednicy i nawet maleńka dzidzia nie przejdzie przez kanał rodny.
Podziel się: