reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

To ja jeszcze do tematu kołderek - zakupiłam kołdrę i podusie, no i pościel na nie ale to tak bardziej na jesienno-zimową porę. Póki co i tak dzidzia nie będzie spała na poduszce a pod kołdrą też jej będzie za gorąco :)

A do wózka to właśnie kocyk można podkładać myślę spokojnie, ale ja kupiłam też prześcieradło frotowe takie do wózeczka i idealnie pasuje na materacyk. Aha i ten materiał z wózka wyprałam ręcznie bo tak jakoś "pachniał" nowością :-) Na szczęście cała "tapicerka" jest ściągana.
Zakupiłam też takie pielucho-ceratki - z jednej strony pielucha frotowa a z drugiej ceratka bo wydaje mi się, że fajnie coś takiego pod pupke podłozyć żeby nie zafajdać wózia :-)

reklama
Dotkaaa karmimy piersią tylko i wyłącznie (tzn mleczkie z cycusia) i powiem ci ze raz jest lepiej raz gorzej. Czasami ssie pięknie przez 20-30 min, posiedzi w bujaczu i idzie spać, a czasami ciągnie przez 50 min i końca nie widać, minie 20 min i już płacz bo głodna... ale wierze ze wszystko sie unormuje.
Za to noce całkiem dobrze nam mijają (odpukać), bo naprawde sie wysypiam i nie mam potrzeby zeby dosypiać w południe.

Ostatnio udało sie (całe 2 razy :-)) podać jej butelke z odciągniętym mlekiem. Musze przyznać ze całkiem wygodne to nawet bo zjadła 80 ml w 10 min :), a przydatne zwłaszcza w podroży :-)

Jestem jestem nie martwcie się.. Tu się czasami dużo dzieje stąd ta cisza.. Poza tym musiałam odespać słabą noc :(
My wciąż czekamy ja akcje.. Jeszcze za wcześnie żeby podać oksytocyne bo licza, że samo ruszy.
Dziś rodzic można faktycznie jest młody i przystojny ginekolog;) opieprzyl mnie bo jadłam dziś zachciankowe kurczaki z kfc :) hehe
Ta doktor co dziś przyjmowała na ktg to chyba Kotowicz lub.Kotowska. Wg mnie konkretna babka :)
My idziemy spać, może znów się Antek w nocy rozkrecil ;)

Jestem jestem nie martwcie się.. Tu się czasami dużo dzieje stąd ta cisza.. Poza tym musiałam odespać słabą noc :(
My wciąż czekamy ja akcje.. Jeszcze za wcześnie żeby podać oksytocyne bo licza, że samo ruszy.
Dziś rodzic można faktycznie jest młody i przystojny ginekolog;) opieprzyl mnie bo jadłam dziś zachciankowe kurczaki z kfc :) hehe
Ta doktor co dziś przyjmowała na ktg to chyba Kotowicz lub.Kotowska. Wg mnie konkretna babka :)
My idziemy spać, może znów się Antek w nocy rozkrecil ;)

kurczaki z kfc? :-D mnie maz juz obiecal Subwaya do szpitala:-D ale u mnie zupelna cisza...... przed burza pewnie. Tak, ta lekarka naprawde fajna.
Ale tak sie zastanawiam dlaczego Cie tam trzymaja tak dlugo a nie przyspiesza? daj znac jak sie akcja rozwinie

Wrocilam :) Mały okazał sie jednak mniejszy bo tylko 4330 ale jest prze wspanialy! :) jest w sumie caly czas ze mna a ze caly czas przy piersi żarlok siedzi to ciezko bylo sie odezwać. Ogólnie nie ma tragedii ale mogloby być lepiej. Od wziecia mnie na sale do wyciagniecia malucha minelo 13 min :) pokazali mi go i przylozyli do twarzy a pozniej zabrali do tatusia i razem poszli sie mierzyc i ważyć. Najgorsze jest chyba to jak naciskaja na macice zeby "wypchac" co sie jeszcze da :baffled: jak przyszli na obchod to tak mnie wygniotla ze chyba z 20 min ryczalam z bolu.. a tu dodatkowo jeszcze kroplowka na obkurczenie :/ ale najgorsze chyba za nami :) wczoraj tez juz kazali mi wstac i dzisiaj juz mam podobno mam miec wyciagniety cewnik i sama chodzic np do wc. Zobaczymy jak to bedzie dzisiaj :) odezwe sie pozniej :)

Wrocilam :) Mały okazał sie jednak mniejszy bo tylko 4330 ale jest prze wspanialy! :) jest w sumie caly czas ze mna a ze caly czas przy piersi żarlok siedzi to ciezko bylo sie odezwać. Ogólnie nie ma tragedii ale mogloby być lepiej. Od wziecia mnie na sale do wyciagniecia malucha minelo 13 min :) pokazali mi go i przylozyli do twarzy a pozniej zabrali do tatusia i razem poszli sie mierzyc i ważyć. Najgorsze jest chyba to jak naciskaja na macice zeby "wypchac" co sie jeszcze da :baffled: jak przyszli na obchod to tak mnie wygniotla ze chyba z 20 min ryczalam z bolu.. a tu dodatkowo jeszcze kroplowka na obkurczenie :/ ale najgorsze chyba za nami :) wczoraj tez juz kazali mi wstac i dzisiaj juz mam podobno mam miec wyciagniety cewnik i sama chodzic np do wc. Zobaczymy jak to bedzie dzisiaj :) odezwe sie pozniej :)
Super, moje gratulacje :-)

marta..ale Ci fajnie,gratuluje Tobie i maluszkowi:-*** chociaz nie takiemu maluszkowi hehe:-))) fajnie ze juz masz go po drugiej stronie brzuszka.

siostra mi mowila.ze.to ugniatanie najgorsze wlasnie:-/

endywia bezsensu wedlug mnie Cie wogole tam trzymaja...:-(

nussa i nic sie nie zapowiada?3dni do tp i u mnie tez cisza...

to czekamy dalej...

judka z tego co pamoeyam to nie mialam takich badan zleconych...

dziewczyny jutro mam ktg na 10.30 myslicie ze jak by wyszly lekkie skorcze czy cos to moga mnie.zostawic?bardzo nie chce a pytam bo w piatek mam isc do mojego lekarza bo l4mam do soboty.I musze to zalatwic a nie oklamujmy sie wole czekac w domu niz szpitalu...?tp na sob mam...

reklama

gratulacje Marta! Ale jak szybko, zanim sie zorientowalas bylo po wszystkim :-) aby udalo Ci sie dojsc do siebie.A z Maluszkiem wszystko ok?

Dziewczyny czy Wam w czasie ciazy zlecono badania cholesterolu/lipidogramu?

ja takich badan nie mialam

marta..ale Ci fajnie,gratuluje Tobie i maluszkowi:-*** chociaz nie takiemu maluszkowi hehe:-))) fajnie ze juz masz go po drugiej stronie brzuszka.

siostra mi mowila.ze.to ugniatanie najgorsze wlasnie:-/

endywia bezsensu wedlug mnie Cie wogole tam trzymaja...:-(

nussa i nic sie nie zapowiada?3dni do tp i u mnie tez cisza...

to czekamy dalej...

judka z tego co pamoeyam to nie mialam takich badan zleconych...

dziewczyny jutro mam ktg na 10.30 myslicie ze jak by wyszly lekkie skorcze czy cos to moga mnie.zostawic?bardzo nie chce a pytam bo w piatek mam isc do mojego lekarza bo l4mam do soboty.I musze to zalatwic a nie oklamujmy sie wole czekac w domu niz szpitalu...?tp na sob mam...

nie sadze bo przeciez mnie wyszly skurcze I rozwarcie I mnie nie zatrzymali, ale ja jutro mam wizyte o 10 u gin wiec zobaczymy co mi powie - czy sie cos przez 2 dni zmieni.

Do góry