reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

no I teraz jest piekny :tak:

...i przynajmniej codziennie widzisz jak zblizasz sie do terminu porodu :)
Dziewczyny a powiedzcie mi, Wasze maleństwa bardzo Wam naciagaja brzuszki, w sensie rozciaganie, wybrzuszanie itp.? bo ja jestem kilka tygodni przed Wami i moja Mała jak sie czasami naciagnie to zęby zaciskam. Leże ciagle na lewym boku, czasami na prawym i jak zacznie sie wyciagac, to mam uczucie jakby wkręcała sie w brzuch i chciała wejsc wgłab łożka :)

reklama
Nussa nue strasz bo tam goraco jak niewiem nawet jak okna otworza...ale jak bedzie mila lekarka to poprosze o usg zebg sprawdzic wage maluszka,tzn klocka ciekawe czy sie zgodza?:p

judka niech Cie kolezanki nie strasza.scisla dieta..pare rzeczy faktycznie nie mozna bo dzidziusia moglby brzuch bolec a tak to jesc/probowac wszystkiego tylko patrzec czy dziecia nic nie uczula.ja tak bede robi bo tak jak juz pisalam jestem co do jedzenia wybredna strasznie duzo rzeczy nie jem wiec zostalabym o samej marchewce:-)

i dobrze ze ja nie musialam tych badan robic bo tyle co konsumuje roznyh rzeczy teraz to uff..:-)

chociaz mi wyszla tarczyca podczas ciazy ale tabletka rano i wszystko ok:-)

Judka mnie nie pytaj bo ja jestem w ciezkim szoku co dziecko potrafi brzucha zrobic..a moj M to wogole mowi ze to "alien"niera haha jak z obcego wiecie:p

moja ma ostatnio zajawke i czuje tak jakby sie bawila pepowina i nia potrzasala...lubi tez kopac mnie po bokach..jak sie zle uloze na lezaco to tak kopie i musze sie przestawic...a odmiany stozkowe i kwadratowe brzucha to juz znam na pamiec:-)

Dotkaaa postaram sie zrobic tak jak mówisz. Tez chcialabym, żeby Mała tolerowała wszystko co ja zjem. Tylko, że ja jestem taka, że jak ona teraz ma czkawke, to ja juz mam wyrzuty sumienia, ze zeżarłam cos co jej zaszkodziło i tak biedna skacze w brzuszku :/

moja Mala jak prostuje nozki to wychodza mi one z lewego boku, widac to wyraznie I jest mocno odczuwanalne ale chyba nie bolesne. Mysle ze jest spokojna, ale z drugiej strony nie mam porownania :-p

odnosnie USG, to wiem ze wczoraj aparat USG byl na oddziale a nie w poradni, bo lekarka wychodzila 2-krotnie zeby zrobic USG. Mnie tego nawet nie zaproponowala

Judka mnie nie pytaj bo ja jestem w ciezkim szoku co dziecko potrafi brzucha zrobic..a moj M to wogole mowi ze to "alien"niera haha jak z obcego wiecie:p

moja ma ostatnio zajawke i czuje tak jakby sie bawila pepowina i nia potrzasala...lubi tez kopac mnie po bokach..jak sie zle uloze na lezaco to tak kopie i musze sie przestawic...a odmiany stozkowe i kwadratowe brzucha to juz znam na pamiec:-)
o kurde, czyli jednak jest to możliwe. Ogladalam filmik na you tube jak lasce poprostu brzuch wyginał sie w kazda strone. Moze Zuzka jest jeszcze za mała i dopiero na Waszym etapie bedzie robila z siebie "obcego" ;-)

Dotkaaa postaram sie zrobic tak jak mówisz. Tez chcialabym, żeby Mała tolerowała wszystko co ja zjem. Tylko, że ja jestem taka, że jak ona teraz ma czkawke, to ja juz mam wyrzuty sumienia, ze zeżarłam cos co jej zaszkodziło i tak biedna skacze w brzuszku :/

to nieprawda, dziecko cwiczy sobie miesnie przez czkawke - co wiecej czytalam ze jest to dla niego przyjemne uczucie - odwrotnie niz z matka :-) Moja ma czkawke codzien od 8mc

to nieprawda, dziecko cwiczy sobie miesnie przez czkawke - co wiecej czytalam ze jest to dla niego przyjemne uczucie - odwrotnie niz z matka :-) Moja ma czkawke codzien od 8mc

no to super, to bede spokojniejsza o nia :-)
Mialam jeszcze Was zapytac o szczepionke. Czy kupujecie swoja, czy bierzecie szpitalna. Na ostatniej wizycie pytalam o to moja gin i powiedziala, ze ona proponuje, żeby kupic swoja Engerix i dzisiaj poprosze o recepte na nia. Z tym, że moje pytanie brzmi, jak to poźniej jest z tymi szczepionkami i kiedy sa nastepne jakies szczepienia i czy trzeba znowu tym Engerixem szczepic?

reklama
no to super, to bede spokojniejsza o nia :-)
Mialam jeszcze Was zapytac o szczepionke. Czy kupujecie swoja, czy bierzecie szpitalna. Na ostatniej wizycie pytalam o to moja gin i powiedziala, ze ona proponuje, żeby kupic swoja Engerix i dzisiaj poprosze o recepte na nia. Z tym, że moje pytanie brzmi, jak to poźniej jest z tymi szczepionkami i kiedy sa nastepne jakies szczepienia i czy trzeba znowu tym Engerixem szczepic?

no wlasnie. ja tez bym wolala miec recepte, ale moja gin powiedziala ze nie moze mi wypisac recepty na dziecko. to kto mi moze ja wypisac? wiec pewnie zdam sie na szpitalna

Do góry