reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

ja kupilam usztywniany rozek, bo z takimi malenstwami nigdy nie mialam (mój mąż tez) do czynienia, poprostu mam nadzieje że przez pierwsze dni ułatwi nam obsługe Zuzi:)
Ja mam wózek Tako Captiva, dosc ciezki, ale mieszkam na 1 pietrze wiec jakos damy rade, ale jest bardzo solidny. Dotkaaa Twój ma taka nazwe jak auto prezydenckie ;-)
Tez bede pieluszka gondole wyscielała, bo to jednak stycznosc z materialem jest, a pieluszka zawsze przyjemniejsza. Łożeczko turystyczne tez musze kupic, bo moi rodzice mieszkaja koło Malborka a Teście w Ostrowcu Św., ale jakos specjalnie nie bede w nie inwestowała, byleby mało miejsca w bagażniku zajmowało, a te pare nocek to sie Mała spokojnie przespi. Dotkaaa a jakie Ty masz łóżeczko turystyczne?

reklama
hehe dobre z tym samochodem prezydenckim:-))

hm..no ja tez nie mialam zbytnio do czynienia chociaz?zawsze mozna dokupic/albo na.poduszce ukladac...pozatym w rozku moim zdaniem dziecku strasznie goraco..zreszta kto nie bedzie wiedzial lepiej jak matka jak sie dzieckiem zajmuje:-) i podnosi itp.

mnie sie zwykle lozeczka drewniane nie podobaja...moze jakby moje dziecko mialo swoj pokoj czy cos to ew a tak to z nami bedzie w pokoju ...i jakos tak mi sie spodobalo ja mam graco takie

Graco Łóżeczko Turystyczne Contour Electra - Ceneo.pl

drogie jest ale.stabilne bardzo z przewijakiem scoaganym ...dwoma poziomami i melodyjkami wibracjami itp ale ja takie kupilam bo moj dziec bedzie spal w nim caly czas..a od czasu do czasu tylko jakbym miala brac lozeczko to chyba bym tyle kasy nie dala..:-)

hehe dobre z tym samochodem prezydenckim:-))

hm..no ja tez nie mialam zbytnio do czynienia chociaz?zawsze mozna dokupic/albo na.poduszce ukladac...pozatym w rozku moim zdaniem dziecku strasznie goraco..zreszta kto nie bedzie wiedzial lepiej jak matka jak sie dzieckiem zajmuje:-) i podnosi itp.

mnie sie zwykle lozeczka drewniane nie podobaja...moze jakby moje dziecko mialo swoj pokoj czy cos to ew a tak to z nami bedzie w pokoju ...i jakos tak mi sie spodobalo ja mam graco takie

Graco Łóżeczko Turystyczne Contour Electra - Ceneo.pl

drogie jest ale.stabilne bardzo z przewijakiem scoaganym ...dwoma poziomami i melodyjkami wibracjami itp ale ja takie kupilam bo moj dziec bedzie spal w nim caly czas..a od czasu do czasu tylko jakbym miala brac lozeczko to chyba bym tyle kasy nie dala..:-)
no mam nadzieje ze do trzymania małej rożek zbyt długo mi nie bedzie potrzebny, ale brałam tez pod uwage to, ze pełni funkcje jakby koca, czy wlasnie jakiej wysciółki do wózka czy łóżeczka, taki podkład ciepły.
Super masz to łóżeczko i faktycznie zainwestowalas w nie troche, ale jak sama piszesz, Twoj maluch bedzie w nim cały czas spał, wiec nie dziwne, że kupilas z wyższej półki. Ja mysle ze do 200 zł cos fajnego wybiore i bedzie git, tymbardziej, że do dziadków od Świeta do Świeta niestety bedziemy jezdzic.
Ten pierwszy dzidzius to ma zawsze full wypas:) a poniewaz mam nadzieje, ze Zuzia bedzie miala rodzeństwo, wiec wybieralismy z mezem uniwersalne kolory tych podstawowych rzeczy typu wózek, łożeczko, mebelki, pościel itd. Zawsze jak ide korzystac z wc, to zachodze do jej pokoiku i tak sobie wyobrazam że juz niedługo bedzie tam nasze maleństwo.
Tak zmieniajac temat, Dotkaaa gdzie Ty robisz wszystkie swoje badania? i czy chodzisz prywatnie do gina?

mi sie trafilo bo wsumie kupilam to lozeczko za polowe taniej niz kosztuja..ale sprowadzalam je z UK.tak to myslalam o czyms tanszym ale ze byla okazja no to wiadomo:-)

ja..chodze prywatnie do Ufnalewskiego na al pokoju...a badania robie w diagnostyce na prokocimiu ...

mi sie trafilo bo wsumie kupilam to lozeczko za polowe taniej niz kosztuja..ale sprowadzalam je z UK.tak to myslalam o czyms tanszym ale ze byla okazja no to wiadomo:-)

ja..chodze prywatnie do Ufnalewskiego na al pokoju...a badania robie w diagnostyce na prokocimiu ...
a czy ten lekarz nie przyjmuje tez na Ujastku? bo chyba na tym forum dosc czesto jego nazwisko sie przewijało?
Czemu oprocz nas nikt sie nie odzywa hehehe?

dziewczyny ale naprodukowałyście!! ja juz wczesniej chciałam sie odezwac ale 2 dni zeszło mi z czytaniem 18 stron :szok:.

Moja ciaze tez dr Tomaszewska z Medicovera prowadziła. uwazam ze jest b. dobrym lekarzem, moze troszke zdystansowana i mało sama od siebie mówi, ale na pytania zawsze odpowiadała i żadnych objawów nie bagatelizowała.

Co do gbs to polecam zrobic z pochwy i odbytu bo czasami możne byc tak ze pochwa czysta (ujemny) a w odbycie dodatnio. Ze jedna dziurka tuz obok drugiej w trakcie porodu sn moze dojść do zarażenia dziecka :-(.

Jeśli o lewatywę chodzi to naprawdę niema sie czego obawiac :). Trwa to pol minuty, nic nie boli i trzeba podejść do tego jak do czegoś rutynowego :).

Rożek.... ja miałam w szpitalu ze sobą, ale były takie upały ze jakby położne jeszcze rożek zobaczyły to pewnie większy ochrzan by się dostało niż za pajaca jako 2ga warstwę. O wykładzie o przegrzewaniu dziecka już nawet nie wspominam :p.

Ja prałam wszystko, włącznie z ochraniaczem :)

aaa w łazienkach rzeczywiście pani sprzątająca non stop papier i ręczniki papierowe donosiła i sprzątała :). Ja papieru toaletowego nie miałam, za to miałam ręczniczki kuchenne papierowe i one rzeczywiście super sie sprawdziły :happy:.

duzo dziewczyn do niego chodzi,ale on w zadnym szpitalu nie przyjmuje..z tego co kiedys czytalam to on byl ordynatorem na zeromskiego czy tam pracowal?a teeraz tylko prywatnie...

wlasnie tez mialam pytac czemu tylko my...ciekawa jestem czy Marta ma juz dzieciatko przy sobie i co u Endywi?

judka a ty gdzie chodzisz?

kalita dzieki.ja wlasnie tez jestem przewrazliwiona na pkt przegrzewania dziecka!ostatnio niemowlak opatulony taki z czapeczka na uszach zero wiatru..body jakis pajac welurowy i jeszcze przykryte pieluszka a matka kiecuszka ledwo tylek zaslania..tak mi zal bylo tego dziecia no ale nie moje jak to sie mowi...

no mi Margos mowila chyba o tych recznikach kuchennych ze lepiej je miec...

sory za bledy nieraz,ale pisze z tel nie mam weny ostatnio do wlaczania lapka haha:-)

sliczna cora Kalita:-*

reklama
No Kalita, ale nadrobilas zaległości :)
Ja sie tez wybieram do dr. Tomaszewskiej ale po jutrzejszej wizycie u innego ginekologa.
Widzisz o tym GBSie, że sie tylko z pochwy wymaz robi, uświadomila mnie dzisiaj Pani położna z Medicover i wiesz, nie nalegałam bo nie chcialam byc madrzejsza od babki która iles tam lat ma doswiadczenie. W kazdym razie mówila, że skoro ktos ma w pochwie to i ma paciorkowca w odbycie, dlatego nie ma potrzeby robic dwóch wymazów - sobie mysle ok:/ Po powrocie do domu zapytalam dziewczyn i okazuje sie, ze jednak z dwóch dziurek mialy wymaz pobierany. Jutro przez wizyta u ginekolog jade do diagnostyki i dla swietego spokoju zrobie drugi wymaz.
Hmmm no to tez przepiore chyba ten ochraniacz, ale on jest dosc sztywny, zeby tylko mi sie nie spierdzielił.

Do góry