reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

Dotka widzę, że teraz Ty zdradzasz wizaż tu:p miesiąc temu miałam identycznie he he he :)

co do oczyszczania organizmu przed porodem to w dniu porodu miałam zatwardzenie więc lewatywa nie taka głupia sprawa:-p

reklama
Ja póki co mam pomalowane i u stóp i u dłoni. Jakoś tak nie mogę się obyć bez kolorku wesołego w lato :-) Ale używam teraz w miare jasnego, żeby nie było problemu ze szybkim zmyciem :-)

Eh Dziewczyny ta lewatywa nie taka zła chyba bo np na patologii słabe są kibelki i ja np mam blokadę.. :(
Pójdę wieczorem polazic znowu przed szpital może coś ruszy..
Na patologii w miarę pustki, nie wiem jak na poporodowej części..
Coś słabo za Nas kciuki trzymacie.. :(

hehe Margos wiesz jak jest...:-) Ciebie tez ostatnio malo tam..no ale Masz juz Piotrusia:-)) he...

endywia juz niedlugo eh jezeli by to odemnie zalezalo to juz bys rodzila..:-))

aaaa straszycie mnie z ta lewatywa a ja mialam piekny plan ze uda sie bez...:p hahaha...jak cos to ew M poleci do apteki kupic ha:-)

aisha ja na sob mam tp.
mam glupie pytanie..jak odeszly wody itp i sie jedzie do szpitala to wchodzi sie przez ip?

Endywia ja ostatnio jak bylam tydzen u tesciowej w Ostrowcu Świetokrzyskim, to tez nie moglam sie zalatwic bo mam blokade w obcych miejscach i musielismy wracac w piatek zamiast w niedziele, bo czulam ogromne napiecie. Weszlam tylko do mieszkania i od razu kibelek!!!! wiec u mnie lewatywa wskazana!!!I tak sobie mysle, co to bedzie jak wyjade na wakacje w obce miejsce hehee? A powiedz Ty juz zadnych skurczy nie masz, nic nie czujesz? a jak maleństwo bryka czy spokojne?

Kurcze tak zaczęłyście o tych kibelkach że sobie uświadomiłam, że faktycznie tam trzeba będzie na tych szpitalny się... yhymmm No to odrazu pytanko - kupowałyście jakieś jednorazowe nakładki na sedes? Czy tam może są takie rzeczy? Bo nie mam pojęcia :-) Tak mnie teraz natchnęło :-)

Kurde ja po wizycie u gina i szyjka się trzyma sztywno, zero oznak porodu. Chciał mnie pewnie pocieszyć i powiedział, że tylko 5% rodzi w terminie i nie zapowiada się żebym ja się zaliczała do tej grupy, czym mnie oczywiście zdołował :confused:

Ja mialam w planie kupic nakladki na sedes, ale akurat nie bylo w aptece. Mialam kupic poźniej i okazalo sie, że musze leżec i zapomnialam calkowicie o tym. Dobrze, że poruszyłas ten temat, muszę dokupic!. Ja tez zapakowalam rolkę papieru toaletowego, bo jak bylam na zwiedzaniu oddzialu to w dwóch toaletach trafilam na brak papieru.

just_krk ja kupowałam, jak dla mnie to obowiązkowo do szpitala trzeba zabrać takie podkładki.
Nakładki przed porodem z Synem kupowałam w Samarytance na os. Słonecznym, ale są pewnie również dostępne w aptekach i wielu innych sklepach medycznych. Na allegro też widziałam.

reklama
just ja kupowalam nakladki na kibelek w auchan:-)))

wzielam rolke papieru "kuchennego"i wezme jeszcze zwykly napewno...

mi tez gin zawsze mowi ze tylko 5%w terminie bla bla bla..wiesz ze to sie moze zmienic z dnia na dzien..u mnie.wszystko gotowe i wogole a i tak sie nie zanosi na porod wiec..

Do góry