reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

co do olejków, czekolad, piłek, worków sako .... wszystko jest ale nie ma co się nastawiać ja przy skurczy klęczałam na podłodze przy łóżku (było mi tak najwygodniej bo płytki chłodziły troszkę :-D) tak jak Betina pisze miażdżąc mojemu rękę ;-)

reklama
anuleczkab, mówisz, że czytają to forum?
To ja pozdrawiam Panią Kasię Grabowską, która była przy moim porodzie!! :D

nikol, nie musisz mieć swoich. Na sali porodowej jak kangurujesz z Maluszkiem jest pytanie o ubranka, jeśli masz dajesz je położnej, albo mąż idzie z maluchem na ważenie, mierzenie i zabiera ubranka. Potem w drugiej dobie jak jest kąpiel też możesz dać swoje ubranka, albo zabierasz je pod pachę i idziesz razem kąpać. Przy okazji mozna się czegoś dowiedzieć :) (ja dopytywałam o ten kikut pepowinowy). Na sali poporodowej masz swoja torbę z rzeczami i jak maluch uleje, albo zabrudzi ubranko to nie musisz ganiać na oddział noworodkowy tylko go przebierasz w swoje ubranka :) Polecam wziąć 56 i 62 bo nie wiadomo jakiej wielkosci bedzie dziecko. Zawsze zreszta moze dowiesc je pozniej w kazdje chwili maz.

Hahaha z tymi porodami to mamy super wspomnienia ( i nasi panowie też!). mi z kolei było zimno i pod prysznicem mąż polewał mi plecki gorącą wodą, a juz był cały zgrzany i omal nie zasłabł w tej duchocie :D A ja cały czas zimno mi zimno mi :D

A no i miałam oczywiscie czekolade, ktora ze smakiem zjadł potem mąż, bo po porodzie już karmiłam piersią, a wiadomo czekolada uczulająca więc odpada :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
domyślam się, że tu zaglądają ponieważ w trakcie szkoły rodzenia, na którą chodziłam w marcu/kwietniu czytałam też to forum, a panie często nawiązywały do tego co sie na forach pisze i nieraz były to informacje takie z pierwszej ręki :)

Kasia Grabowska była również i przy moim porodzie :) złota kobieta i świetna położna, którą też serdecznie pozdrawiam jeśli czyta to forum :) życzę Wam dziewczyny, abyście na nią trafiły!

To ja też powiem,że jestem pod ogromnym wrażeniem pań położnych z tego szpitala...Już po pierwszych zajęciach na szkole rodzenia spodobało mi się wszystko: rzeczowe informacje co potrzeba, a co nie; na co się przygotować;Panie położne przesympatyczne:-) Co prawda nie widziałam jeszcze porodówki i sal poporodowych, ale jestem już mniej wystraszona:tak: Staram się myśleć pozytywnie i wierzę,że mój pierwszy poród będę dobrze wspominać...miłego popołudnia dziewczyny, dzisiaj tak ciepło:-D

Dziękuje dziewczynki za odpowiedź:-)
Ja tak jak juz pisałam rodziłam tam w 2010r i maiałam bardzo ciężki poród zakończony cc ale położna która ze mna była to anioł zreszta potem cała opieka też super byłam bardzo zadowolona i teraz w takim razie na pewno też będę
Wtedy jedynie na minus było to właśnie,że szpital był przed remontem i fatalne łazienki.

I właśnie ja wtedy nie miałam ubranek dla dziecka i to był błąd bo tamte były w kiepskim stanie i nawet miałąm sytuacje,że dziecko mi bardzo ulało poszłam na oddział żeby mi dali coś na zminę a okazało się,że im brakło także teraz na pewno wezmę juz swoje:-)

Betina a nie masz tego zaświadczenia ze szpitala co pokazuje się w urzędzie ? tam jest pieczątka położnej :-)

reklama
witam

wysyłam link do fundacji, która organizuje w Krakowie bezpłatne badania USG 4D i 3D 18 maja
Szczęśliwa mama | Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo

Ogólnopolska akcja społeczna organizowana dla kobiet w ciąży i młodych rodziców. Zapraszamy na bezpłatne badania USG 4D i konsultacje medyczne.
18 maja, Centrum Handlowe Kraków PLAZA, Kraków

najlepiej wykonac takie badanie do 30 tyg ciąży poniewaz wtedy dobrze widac dzidziusia. ja mialam robione troche pozniej i juz obraz nie byl tak czytelny a maly na tyle duzy ze widac bylo tylko dane czesci ciala:-)
beda tez tam inne rzeczy wiec odsylam do strony do poczytania.

Do góry