reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Aninek to ja sie zastanaiwłam czy taszczyć ze soba rogala, bo to strasznie duża ta poducha, ale skoro mowisz że sie przydal to chyba jednak go wezme :). A fasolki własnie nie posiadam i miałam dylemat czy kopować czy nie, w takim razie odpuszcze sobie ten zakup :).

Margosia i inne dziewczyny w okolicach 35 tc. Pierzecie już pościele, ciuszki itp rzeczy? Ja cały czas zastanawiam się czy to już z tymi przygotowaniami ruszyć czy jeszcze z tydzien-dwa poczekać? Chciałabym żeby te ciuszki i pościel taka świeża w miare była a jak przyda sie dopiero za 4-5 tyg to dużo wspólnego ze świeżością mieć nie bedzie :-). Łóżeczko kiedy rozkladacie?

Dziewczyny już po porodach
- czy na sali porodowej, dopiero jak sie oczekuje na to pełne rozwarcie to jest się w majtkach? czy w samej koszuli się paraduje?:confused:

reklama
Kalita - na porodowej jesteś w samej koszuli, bo sprawdzają rozwarcie co jakiś czas, więc muszą mieć dostęp. poza tym cały czas podkrwawiasz przy rozwieraniu szyjki (mnie było strasznie gorąco i przed partymi w ogóle ściągnęłam koszulę).

łóżeczko ubrałam w 36 tc, wtedy też uprałam i poprasowałam ubranka. aby się nie kurzyło to łóżeczko zakryłam prześcieradłem, a ubranka ręcznikiem w szafce :))) nie ma co czekać.

Ostatnia edycja:
Kalita tak jak zibka pisze, na porodowej w zasadzie od razu jesteś w samej koszuli, bo non stop ktoś chce sprawdzić jak się tam sprawy maja.. :baffled: Zreszta jest Ci wszystko jedno czy masz majtki czy nie, byle szybko do finału ;)

ja juz ubranka poprałam i poprasowałam, mam zawinięte w bawełniana poszewkę w szufladzie, wczoraj uprałam wózek, łóżeczko złożone, ale materacyk jeszcze w folii, pościeli nie uprałam jeszcze, ale i tak chyba nie będę ubierać, bo przecież dla takiego maleństwa nie jest potrzebna tylko prześcieradełko. Ja ruszyłam wcześniej z przygotowaniami, bo mnie trochę lekarka nastraszyła, że mogę urodzić wcześniej, poza tym nie jestem w stanie robić wielu rzeczy na raz, bo słabo z moją kondycją, tak więc codziennie po troszeczkę. Torby jeszcze niekompletne, ale też już zaczęłam pakować. Rogala na pewno do szpitala nie biorę, bo chyba bym musiała ciężarówką do porodu jechać, jeśli się okaże niezbędny to mi ktoś dowiezie, ale ja cały czas się nastawiam, że to tylko parę dni.

Tak jak dziewczyny piszą zamierzam zacząć prać w najbliższym czasie, bo nigdy nic nie wiadomo:)
Teraz byłam u rodziców 2 tygodnie, ale jutro wracam i zacznę od wyprania torby i spakowania :)
Zamówimy w końcu wózek, żeby spokojnie czekał i zacznę prać i prasować pod koniec przyszłego tygodnia :)
Stelaż łóżeczka Mąż rozłożył przez weekend majowy(więc ja jeszcze nie widziałam) ale my mamy używane więc ono i tak leżało niezapakowane i się kurzyło, a złożone chyba lepiej będzie wyglądać:)
Muszę tylko przeprać pokrowiec materaca :)

Kalita co do ubrania to ja miałam jeszcze skarpetki i za nic na świecie nie chciałam ich zdjąć i chyba pytali mnie ze 100x czy na pewno je muszę mieć :-D a ja że TAK ! nie wiem tak mi się w głowie ubzdurało ;-) hehhee
co do torby to ja ok 36 tyg miałam wszystko :-) i nic się nie ukurzyło i było świeże :-)

Ja też już wszystko wyprałam, wyprasowałam, poukładałam.
Dziewczyny pakujecie te wszystkie rzeczy z listy ze strony www szpitala od razu ? Czy później bedziecie miały dowożone ? Ja straszna panikara jestem boje się, że czegoś mi zabraknie jak Mąża nie bedzie w szpitalu...

Ja generalnie zamierzam pakować się wg tej listy, ale będą takie rzeczy, które mąż i tak będzie musiał dowieźć, np. podkładów poporodowych spakuję dwa opakowania, a potem w miarę potrzeby mąż dowiezie kolejne jeśli będzie potrzeba, tak samo np. wkładki laktacyjne- wezmę kilka na początek a potem zobaczę jak mi będą schodzić :)

No to w takim razie w przyszłym tygodniu zaczne :), troche z samym praniem i prasowaniem mi zejdzie bo ciuszków sie uzbierało :D. Niby raz wszytsko prane już było, bo wiekszość ubranek w ciucholandach zakupowana wiec prałam od razu żeby nie śmierdziały :D, ale to było ze 3 mies temu wiec trzeba odświeżyc :).

Dzisiaj zamówiłam ostatnie rzeczy i jak tylko przyjdą to zaczne pakowanie torby bo już bedę miała co do niej włożyć :D.

Ja też z listą zamierzam sie pakować, ale napewno część rzeczy bedzie mi mąż dowoził bo nie wyobrażam sobie upchnąc do torby np 4 opakowania podpasek :D

Dziewczyny a nie przeraża was że to już tak za niedługo? Bo ja z jednej strony chcialabym już a z drugiej strach .... ot, taki mętlik i walka z myślami na końcóweczce :shocked2:

reklama
Mnie się wydaje, że jeszcze cała wieczność... a że nie mam żadnych bóli i w ogóle to jakoś się nastawiam na przeterminowanie i koniec czerwca dopiero:cool:

Ale na innym wątku dzisiaj urodziła pierwsza czerwcóweczka (tp.01.06) Mała waży 3600;-)więc nie tak mało ;p
A Babcia mi opowiadała, że wnuczka jej znajomej urodziła tydzień temu Dzidziolka 3500 a termin miała na 11.06:szok: Chociaż takie mało realne mi się to wydaje ;p

Do góry