reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

To chyba jesteś pierwsza w kolejności z czerwcówek :)

Jesli o same położne chodzi to podejdz sobie do Żeromskiego na zwiedzanie sal, to przy okazji któras z połóznych cie oprowadzi, poznacie sie, pewnie jakies pytania bedziesz mogla jej zadac, wypytac o wszystko i może troszke cie to uspokoi :).

reklama
to tylko ja tez potwierdze (mimo ze nie mialam bóli krzyżowych) że przy porządnych skurczach ( u mnie trwało to dobrych pare godzin) żaden masaż nie pomaga.. przynajmniej mnie to drażniło i mężowi mówiłam zeby mnie nie dotykał ;) (ewentualnie ja mu miażdżyłam rękę przy skurczu..)
Też żadna muzyka relaksacyjna, olejki, masaże przy porodzie (przynajmniej moim) nie pomagaja i jest wszystko jedno, byle sie to szybko skończyło ;-) ale to moze tylko moje doswiadczenie...

co do załatwiania położnych to potwierdzam, że nie ma tam takiej możliwości, ale sądząc po szkole rodzenia i znając opinie koleżanek wiem, że wszystkie są miłe i bardzo pomocne, a niektóre nawet czytają to forum ;)

Termin mam na 3.06. ale na każdym usg wyszła ciąża 2 tyg. młodsza (co by się zgadzało) więc chyba jednak pierwsza nie będę :-) Trochę mnie uspokoiłyście pisząc , że wszystkie położne są bardzo pomocne więc chyba sobie odpuszczę i skupię się na pakowaniu torby. Dzięki za pomoc dziewczyny!

hahaha, koleżanka też mowila że mało mężowi nie odwineła jak biedak chciał jakoś jej pomóc i przypomniał mu sie zasłyszany w sz.r. masaż.
No cóz, każda inaczej na porod reaguje i każdej co innego ulge bedzie sprawiało.

Mysle że ta oliwkę warto mimo wszystko zapakować bo tych tobołków do szpitala i tak jest dużo więc jedna rzecz wiecej nie robi róznicy, a może akurat nam ten masaż pomoże ;-).

Aneta a znasz płeć? czy czekasz do porodu?

Cześć dziewczyny:-)
Mam do was pytanie odnośnie porodu w tym szpitalu:-)
W styczniu 2010r urodziłam tam córeczkę i byłam bardzo zadowolona ze szpitala opieki itd.
Ale szpital był przed remontem i ciekawa jestem jak jest teraz czy już po remoncie?
I jak jest w kwestii ubranek dla dziecka trzeba mieć swoje??
Do porodu mam jeszcze troszkę czasu,ale wolę wiedzieć wcześniej takie rzeczy:-)
Pozdrawiam :-)

nikol szpital już po remoncie - śliczny i komfortowy.
W kwestii ubranek to z tego co wiem, nie trzeba mieć swoich ale warto mieć swoje. Ja przy synku miałam swoje.

Co do położnych to są to anioły a nie kobiety - wszystkie. Pomocne bardzo w tych pierwszych dniach i godzinach z dzieciątkiem. Przynajmniej ja mam takie wspomnienia po pierwszym porodzie.

reklama
Termin mam na 3.06. ale na każdym usg wyszła ciąża 2 tyg. młodsza (co by się zgadzało) więc chyba jednak pierwsza nie będę :-) Trochę mnie uspokoiłyście pisząc , że wszystkie położne są bardzo pomocne więc chyba sobie odpuszczę i skupię się na pakowaniu torby. Dzięki za pomoc dziewczyny!

No! Bo już myślałam że ktoś mi chce moje miejsce nr 1 w czerwcu "podpindolić" :wściekła/y:;-):-D- 3.06 to mój termin ;-)
Anetakrakow, Nikol - witamy na forum :-)
Potwierdzam jak inne dziewczyny (doświadczenie mam ze SZ.R i koleżanek które już tam rodziły) - nie potrzebujesz ani opłacania położnej, ani swojego lekarza - pod tym względem szpital jest nr 1 :-)

Katerinka - masz już i doświadczenie i z tego co pisałaś też mieszkasz w okolicach Kurdwanowa - możesz polecić jakiegoś pediatrę/przychodnię w tych okolicach? Gdzie chodzicie z Twoją Małą?

Ostatnia edycja:
Do góry