reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

mamaincognito !
dla siebie - podkłady na łóżko i te duże po porodzie ,wszystko do higieny,majtki poporodowe,2 koszule rozpinane ułatwiające karmienie,zreszta nie doczytałam
Dla dziecka rożek ,kilka zmian ubranek,pampersy,chustki mokre,kremik do pupy,2 tetry,1 flanela -chyba tyle wystarczy
ja miałam jeszcze laktator ,ale u nas pobyt był dłuższy wiec chcąc dziecku melko zanosić nie miałam innej opcji
trzeba mieć swoje sztućce i warto kubek

reklama
Jak dla mnie nawet jeśli szpital oferuje wszystko co potrzeba, lepiej mieć jednak swoje. Jedna torba więcej a zawsze to swoje. Ja miałam wszystko i dla siebie i dla małej. Co prawda nie rodzilam w ŻeromskiM bo w ostatniej chwili zmieniłam decyzje i nie żałuję, ale wydaje mi się ze Lepi ej zabrać wszystko niż później martwić się ze czegoś brakuje.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak dla mnie nawet jeśli szpital oferuje wszystko co potrzeba, lepiej mieć jednak swoje. Jedna torba więcej a zawsze to swoje. Ja miałam wszystko i dla siebie i dla małej. Co prawda nie rodzilam w ŻeromskiM bo w ostatniej chwili zmieniłam decyzje i nie żałuję, ale wydaje mi się ze Lepi ej zabrać wszystko niż później martwić się ze czegoś brakuje.

A z ciekawosci gdzie rodzilas? Mi polozna mowila ze strasznie duzo ciezarnych jest w nowej hucie w stosunku do zeszlego roku ;/

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

W rydygierze. Szczerze polecam. Co prawda oddział pozostawia wiele do życzenia. Nawet nie cały oddział a toalety prysznic, ale cała reszta na prawdę super. Lekarze bardzo sympatyczni położne także. Pielęgniarki zawsze pomocne o której godzinie by się nie poszło zawsze pomogą, doradzą. Pobyt wspominam bardzo przyjemnie i na pewno jeszcze tam wrócę, może do tsgo czasu wyremontuja te nieszczęsne łazienki [emoji14]

Do rydygiera mam 5 min ma nogach. Rok temu w zeromskim rodzilam. Teraz porod na poczatku listopada wiec raczej remontu jie bedzie ;)

Kibelek na prawdę okropny ja zanim siadalam musiałam zdezynfekowac bo się przydzilam [emoji14] kabina prysznicowa też raczej nie przemyślana bo trzeba wejść na dość wysoki stopień żeby do niej wejść Co może być trudne dla kobiet po nacieciu. Ja miałam tylko otarcie i 2 szwy a miałam problem żeby tam wlezc. Ale poza tym wszystko fajnie. Może dlatego że mój poród był dokładnie zaplanowany bo w sobotę wielkanocna trafiłam na patologie i poród miałam wywolywany. Jak ja lezalam to byłam sama na sali a na porodowce z jedną dziewczyną ale widziałam że jak już byłam na oddziale po porodzie to na patologi robili dostawki bo miejsc na sali brakowało a z porodowki wyjezdzaly jedna po drugiej także to trzeba przyznać ze było sporo rodzących.

W Żeromski opieka cudowna i na patologii i na porodówce i na położnictwie i... na noworodkowym, na który niestety musieliśmy wrócić po tygodniu od wyjścia ze szpitala.
Do tego warunki fantastyczne. Łazienka w sali (1 na dwie sale, max dla 6 dziewczyn), sale max 3 osobowe z tego, co pamietam. Czysciutko, pod prysznic jechałam z córką, tzn brałam ja w tej kuwetce do łazienki, brałam prysznic cały czas mając ja na oku.
Położne cudowne, te od kobiet jak i od dzieci. Wiele mi pomogły, z karmieniem, z nawałem, który mnie dopadł. Również że stresem, którego niestety miałam sporo przez problemy córeczki. Niektóre to takie naprawdę "ciepłe ciocie", nawet przytulały, gdy miałam chwilę załamania.
Teraz mam termin na styczeń i też zamierzam tam rodzić

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie tez milo wspominam. Poza tym tez pozwalali odwiedzajacym dlugo siedziec. To tez jest fajne

reklama
Wlasnie tez milo wspominam. Poza tym tez pozwalali odwiedzajacym dlugo siedziec. To tez jest fajne

Odwiedziny praktycznie bez ograniczeń, urodziłam o 22.50, na położniczy trafiliśmy o 1 w nocy i mąż był z nami... Nikt go nie wyganiał, mówili że może zostać ile chce. Sama go wysłałam po godzinie do domu, żeby się przespał i wiadomo zebysmy innym nie przeszkadzali :) ale ze strony szpitala żadnych obiekcji nie było

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry