reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Ja też nie mam lekarza z Żeromskiego:-D Chodzę na abonament do Multimedis do lekarza, który jest z-cą Ordynatora na Ujastku. Ale z Ujastkiem nie chcę mieć nic wspólnego, chociaż doktorek bardzo fajny i rzeczowy. Zamiast KTG na każdej wizycie sprawdza akcję serduszka za pomocą USG:) :tak:

Krakowianka, a dlaczego nie bierzesz Ujastka pod uwagę? Ja bym też chciała w Żeromskim, ale wiem, że nie dostanę zzo, bardzo marne szanse przynajmniej są, poza tym żeromski jest ok, 2 razy w nim rodziłam. Teraz chodzę do lekarki z Ujastka, w sumie to jest koleżanka naszej koleżanki i wg niej powinnam dostać znieczulenie, a ponieważ wiem, co mnie czeka, jakie mam skurcze, to bez znieczulenia już się nie wybieram rodzić. Też nie wszystko mi się podoba na Ujastku, ale już mam doświadczenie w opiece i karmieniu i wiem, czego mam się domagać, to te 2 dni wytrzymam w szpitalu. A ty pewnie chodzisz do dr Gołąbka? Też kiedyś do niego chodziłamw Multimedisie

Dlatego, że właśnie nie mam doświadczenia w opiece i karmieniu, a tego jak wynika z wielu opinii nie zapewni mi personel z Ujastka. Tam się jest skazanym samym na siebie i "trzeba sobie jakoś radzić". W Żeromskim przecież jest możliwość znieczulenia ZZO, co prawda oni stawiają na naturalne porody, naturalne metody łagodzenia bólu, no ale jak widzą, że się kobieta bardzo męczy to dają. Co z tego, że miałabym fantastyczny poród na Ujastku, jak potem obolała będę się zmagać ze znieczulicą położnych i pań od laktacji - najważniejsze jest chyba uzyskać fachową opiekę w dosłownym tego słowa znaczeniu, a nie tylko pięknie napisaną w folderze reklamowym szpitala.
Owszem, moją ciążę prowadzi dr Gołąbek;-)

W Żeromskim nie dostałam znieczulenia zzo i dlatego nie będę już ryzykowac trzeci raz,że teraz mi dadzą, a karmić i opiekować się maluchem umiem, to jakoś przeżyję ten Ujastek, mimo mojej niechęci do niego

Cześć dziewczyny, ślędzę ten wątek już od jakiegoś czasu,
chciałabym rodzić w Żeromskim. Pierwsze dziecko rodziłam przez cc na Ujastku.

Prawdopodobnie teraz też będę musiała mieć cc, choć przyznam że chciałabym bardzo spróbować sn. Czy jest tu ktoś kto rodził w Żeromskim naturalnie po cesarce? Ciekawa jestem jak sie na to zapatrują.

Obecnie chodzę do lekarki która nie chce słyszeć o sn, poza tym straciłam zaufanie do niej, i chce zmienić lekarza.

Czy któraś z Was chodziła do dr. Katarzyny Moskały? Miałabym kilka pytań ...

Pozdrawiam serdecznie :)

Pasja ja swego czasu chodziłam do dr Kmiecia - bardzo miły i kompetentny lekarz. Prowadził dwie ciąże mojej przyjaciółki. Także jego z Żeromskiego mogę polecić. Zmieniłam tylko dlatego, że będę rodzić na Ujastku.

Pasja ja swego czasu chodziłam do dr Kmiecia - bardzo miły i kompetentny lekarz. Prowadził dwie ciąże mojej przyjaciółki. Także jego z Żeromskiego mogę polecić. Zmieniłam tylko dlatego, że będę rodzić na Ujastku.

A gdzie on przyjmuje ? Ile bierze za wizytę?
No i jeszcze interesuje mnie czy bez problemu wypisze mi L4? Bo ja od początku ciąży na zwolnieniu jestem.

Ps. Mamy podobne nicki :D

reklama
Do góry