reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

tak, ja tez o tym slyszlam
grupa krwi dziecka moze sie zmienic
radzilabym powtorzyc badanie kiedy bedzie to konieczne
pewnie nie raz bedzie okazja pokluc maluszka, nie ma sie co spieszyc..
zreszta w sytuacji awaryjnej lekarze i tak robia badania na nowo

reklama
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi. Ja jednak chce uzyskac tamta grupe skoro mloda miala pobierana krew w tym celu, a ze zmiana sie licze.
A miala na pewno bo przy moim rh ujemnym konieczne bylo oznaczenie w celu wykrycia konfliktu serologicznego. Wiem, ze nie ma mojej bo po porodzie dostalam zastrzyk z immunoglobulina.
Nic jak bede kiedys w szpitalu to zapytam :)

Dziewczyny, ja juz rozpakowana:) JUPIII !! termin mialam na 14tego a juz w tamta nd wziely mnie od rana bole... caly dzien przechodzilam a wieczorem pojechalismy do szpitala i okazalo sie ze mam 5 cm rozwarcie. W ten oto sposob o 1.45 nad ranem w pon. przyszedl na swiat nasz synek - 56 cm waga 3300. Trafilam na super polozna : p. Kasie. Naprawde zajela sie mna super troskliwie. I pomimo iz sam porod przewyzszyl moje oczekiwania na stopien bolu...to cala reszte wspominam juz bardzo dobrze. Opieka w Zeromskim jest naprawde fantastyczna!!! Wszystkie polozne ktore pomagaja potem przy noworodkach i te ktore opiekuja sie swiezymi mamami, to super cieple, mile i chetne do pomocy kobiety! Jak tylko slyszaly ze dziecko placze ciut dluzej to zaraz przybiegaly i pomagaly.. nawet nie zdazylam sama pojsc i poprosic o pomoc. Otrzymujesz mnostwo porad i kazdy chetnie pokaze ci co robisz nie tak przy karmieniu. Dla mnie bylo to bardzo wazne, gdyz jest to moje pierwsze dziecko i faktycznie czulam sie bardzo pewnie w tym szpitalu pod opieka takiego personelu. Niestety musielismy byc w szpitalu az do pt, gdyz p. doktor nie podobala sie waga maluszka. Ale w ten sposob tatus dostal prezent na Walentynki i mogl nas zabrac do domku:) Jezeli kiedys bede rodzic, to juz wiem, ze napewno w Zeromskim!!!:-)

Frysia gratuluje - długi chłopiec!
Super, że jesteś zadowolona z opieki w żeromskim. Aha i chyba miałyśmy te sama polozna przy porodzie :D

Frysia gratuluje synka:) Nastepna dołączyła do grona rozpakowanych.....ciekawe która nastepna:-) Swoją drogą mną tez przy porodzie opiekowała sie pani Kasia, tez była bardzo sympatyczna i baaardzo opanowana i spokojna:):) i dziekuje jej z całęgo serca za to ze przezyła wciskanie mojej stopy w jej żebra podczas parcia:zawstydzona/y:, mam nadzieje ze nie miała pozniej zadnych komplikacji hehe Naprawde wspaniała kobieta. Nazwiska niestety nie pamietam juz....

Będąc w ciązy, a zwłaszcza pod koniec marzyłam zeby juz urodzic ale teraz po 2 miesiacach stwierdzam ze bardzo brakuje mi tego brzuszka....i jakos ludzie tacy życzliwsi dla mnie byli hehe Ale z drugiej strony mam juz malutką przy sobie i z dnia na dzien moge patrzec jak ona sie zmienia, usmiecha, gaworzy......ehhh piekny widok:-):-)

reklama
agniecha, P. Kasia Grabowska, zapewne :)
ty wbijalas stopy w zebra, a moje lozysko wypadlo centralnie na biale spodnie poloznej :)

Do góry