reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Cześć. Ja nie mam porównania bo rodziłam raz. Dostałam oksytocyne bo podobnie jak Eve wody odeszły a po kilku godzinach tylko lekkie skurcze. Z olsy poszło szybko, od podania do porodu 4 godziny, ale bolałoooo.
Przy rozwarciu na 3 cm ( przed podaniem oksy miałam podobno na 2) zmieniłam zdanie co do znieczulenia i już je chciałam.... Finalnie nie podali bo po badaniach było za późno

reklama
Miała któraś z Was wywoływany poród oksytocyna? Czy to na prawdę dużo bardziej boli?

Ja miałam wywoływany na początku jest ok a potem nagle zaczynały się mega bolesne skurcze ale szybko poród przebiegał urodziłam w 1h i 50 min a pierwszy poród bez oksytocyny 8,5 h ból mniejszy ale namordowałam się strasznie.

To i ja do tego dodam, ze moj porod na oksy nie byl krotki- podlaczyli mnie po 12, a o 20.30 Tosia przyszla na swiat cc ( byl problem z wstawieniem sie glowki) wiec szybkosc chyba zalezy od przypadku ;).

Ja też rodziłam dwa lata temu z oksy. U mnie był wywoływany poród w 12 dniu po terminie, też w Żeromskim. Pierwsza godzina była znośna, ale kiedy położna zrobiła mi masaż szyjki zobaczyłam wszystkie gwiazdy na niebie, wyłam ja zwierze, odeszły wody i zaczęła się ostra jazda... Ból niesamowity przez 4h później jeszcze 1,5h bóli partych - końcówkę wspominam trochę lepiej - może mi też odpieli już oksytocynę? a może poprostu to świadomość, że już niedługo koniec męki :DD
Przez kilka miesięcy nie chciałam słyszeć o kolejnym porodzie ale z czasem o bólu się zapomina i dziś jestem w kolejnej ciąży (po 2 latach) i nastawiam się pozytywnie do porodu na 15 grudnia:)

Dziękuję za odpowiedzi chociaż ani trochę mnie nie uspokoiły a z tego co widzę to zapowiada się wywoływany poród bo dzidzi ani trochę się na ten świat nie spieszy.No trudno będzie co ma być grunt to dobre nastawienie

A czy miałyscie problem z tym aby dostać znieczulenie zewnątrzoponowe? Jakie jeszcze inne formy znieczulenia Wam proponowano? Ja nie chcę nawet myśleć o porodzie bez znieczulenia :-(

Nie stresuj się mgielka2205! Plus jest taki, że w większości przypadków poród przebiega szybko. U mnie ból był też spotęgowany tym, że dziecko było duże 4390g. Dasz rade, i nie krępuj się wołać o znieczulenie, ja mimo że byłam totalnie temu przeciwna w trakcie nieśmiało poprosiłam o znieczulenie zewnatrzoponowe i traktowałam to jako osobistą porażkę. Finalnie okazało się ze jest już za póno i urodziłam bez ale dziś wiem, że nie ma co udawać bohaterki i jak człowiek sobie nie radzi z bólem to po to jest ta możliwość, żeby z niej korzystać.

magdalena przy tak dużym dziecku raczej powinni kierować na cesarke, tak przynajmniej robią najczęściej w innych szpitalach.Mam właśnie też znajomą której córeczka ważyła 4400 i w żeromskim musiała rodzić nautranie, pamietam, ze nikt się nie mógł nadziwić,że lekarze narazili ją na taki ciężki poród i możliwe powikłania okołoporodowe.

Proszę niech ktoś odpisze kto miał znieczulenie zewnątrzoponowe, czy jest z nim problem w Żeromskim?

reklama
Z tego co moja pani doktor mowila to ze w Żeromskim nie są chętni do dawania znieczulenia, ale przecież jeśli zależy Ci na znieczuleniu to w Ujastku z tego co wiem są chętni do jego dawania :) i masz napewno lepsze warunki porodowe w sensie pokoi.

Do góry