reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Agnieszka 308, ja też mam dodatni GBS i boje się co jeśli wcześniej odejdą wody - do szpitala mam 1h drogi, to mój drugi poród i jest prawdopodobieństwo, że urodzę szybciej a antybiotyk trzeba podać 4 godziny przed rozwiązaniem... Wiesz coś na ten temat??

Agnieszka 308, ja też mam dodatni GBS i boje się co jeśli wcześniej odejdą wody - do szpitala mam 1h drogi, to mój drugi poród i jest prawdopodobieństwo, że urodzę szybciej a antybiotyk trzeba podać 4 godziny przed rozwiązaniem... Wiesz coś na ten temat??

Wiem tylko tyle że koleżanka miala swoj pierwszy poród i urodziła wlasnie w 4h nie zdarzyli podac jej antybiotyku i podali od razu maluszkowi po porodzie ale zapytam o to jeszcze lekarza we czwartek i dam znac :)

Nam za pierwszym razem wody odeszły 1h przed przyjazdem do szpitala (a GBS również dodatni). Jak tylko dojechaliśmy i nas przyjęli(NIP pracodawcy potrzebny był) dostałam Taromentin a maluszek przez 3 czy 4 dni dostawał antybiotyk co 12 h. I robili mu badanie CRP czy nie ma infekcji

Witam :) Jeśli chodzi o sale porodową z wanna (nr1) to ja tam rodziłam i Vipem nie jestem :-D:-D Od godz 4 rano do 14 tam przebywałam a później cc. Nie miałam tam lekarza prowadzącego i nikomu nic nie zapłaciłam a gdy miałam 3cm rozwarcie zostałam przeniesiona na sale nr1:-) Nika była ze mną jakąś godzine po cc, ale, że byłam wykończona to zabrali mi dziecko na oddział noworodków i dostałam ją spowrotem koło 22, gdy już byłam na oddziale położniczym. (Zaraz po cc byłam na ginekologii z braku miejsc). Pani położna, gdy tylko odzyskalam sprawność w nogach kazała mi się położyć na boku i to naprawde pomoglo, bo jak tylko znalazlam sie z dzieckiem na sali moglam juz bezproblemu ja karmic:-) Najlepiej odrazu się poruszać bo pozniej jest duzo łatwiej. Dają środki przeciwbólowe same ja nawet nie prosiłam bo chyba zdaja sobe sprawe, ze boli.;-) Rana przewaznie mnie swedziala i tak troszke szczypala, ale jakiegos wielkiego bolu nie odczuwalam. Również wyszłam po 48 godz.:-)

Witam :) Jeśli chodzi o sale porodową z wanna (nr1) to ja tam rodziłam i Vipem nie jestem :-D:-D Od godz 4 rano do 14 tam przebywałam a później cc. Nie miałam tam lekarza prowadzącego i nikomu nic nie zapłaciłam a gdy miałam 3cm rozwarcie zostałam przeniesiona na sale nr1:-) Nika była ze mną jakąś godzine po cc, ale, że byłam wykończona to zabrali mi dziecko na oddział noworodków i dostałam ją spowrotem koło 22, gdy już byłam na oddziale położniczym. (Zaraz po cc byłam na ginekologii z braku miejsc). Pani położna, gdy tylko odzyskalam sprawność w nogach kazała mi się położyć na boku i to naprawde pomoglo, bo jak tylko znalazlam sie z dzieckiem na sali moglam juz bezproblemu ja karmic:-) Najlepiej odrazu się poruszać bo pozniej jest duzo łatwiej. Dają środki przeciwbólowe same ja nawet nie prosiłam bo chyba zdaja sobe sprawe, ze boli.;-) Rana przewaznie mnie swedziala i tak troszke szczypala, ale jakiegos wielkiego bolu nie odczuwalam. Również wyszłam po 48 godz.:-)

A mogłas korzystać z wanny? Pewnie nie bo mialas cc?

reklama
mgielka ja mialam oksy od samego poczatku, bo odeszly wody, a skurcze nie przyszly ....baaaaardzo bolalo.

Przy rozwarciu 9cm na chwile wylaczyli mi oksy, zebym mogla odpoczac i bolalo mniej.

Jak sie da to warto bez oksy, ale tego sie za bardzo nie przewidzi.:)

Do góry