reklama
OlaWieliczka
Fanka BB :)
Tak, tak - o tych nakladkach mi powiedziano, zebym ich nie kupowala, bo nie wiadomo, czy się przydadzą, a w razie czego zawsze można kupić w aptece. Prawda to, ale akurat w nocy nie miałam jak kupic, a nad ranem bylo juz pozamiatane. Dlatego ja baaardzo polecam
w żeromskim nakładki są dostępne- w razie czego położne przynoszą ale ja odradzam- przy pierwszym dziecku sotsowałam z musu (płaskie brodawki) i karmiłam piersią niecałe 2 miesiące... mordęga dla mamy i malucha. Aby dziecko zassało pierś z nakładką, najpierw laktatorem przed każdym karmieniem odciągałam kilka ml, "wlewałam" w nakładkę przytrzymując palcami te dziureczki aby mleko się nie wylało, dopasowywałam nakładkę do piersi i dopiero podawałam dziecku (które zdążyło już przez ten czas wpaść w niezłą histerię). Stosując nakładki konieczna jest także częstsza kontrola wagi malucha (wyczytałam to chyba na stronie medeli)
Owszem mielismy kontakt skora do skory tylko mały był owinięty dwukrotnie pępowiną wokół szyi i zbadała go pediatra odśluzowała i wrócił do mníe,ubrane miał body z długim rękawem i pajacyk do tego zawinięty w rożek fakt bardzo na salach położniczych jest gorąco,a ja ubieralam go tak samo body z długim rękawem i pajacyk i miałam rożek i taki bawełniany kocyk to tylko tym kocykiem go okrywałam,no i rękawiczki na rączki bo potwornie się drapał.
Dzięki bardzo za odpowiedź. Pewnie przez to owinięcie pępowiną szybkie badanie przez pediatrę.
A w czym jechałaś do szpitala?
Apropo smoczka ja mu nie dawałam bo nie pozwalały ale gdybym miała potrzebę to bym olała ich zakazy,natomiast teraz jak chce synkowi dac to nie daje rady bo wypluwa i drze się.
Jeżeli chcesz, żeby dziecko trzymało smoczek w buzi, bo ma duży odruch ssania, to podobno sprawdza się metoda delikatnego ciągnięcia smoczka, czyli wkładasz i za chwilę lekko ciągniesz. Jeszcze nie miałam okazji wypróbować, więc nie wiem czy rzeczywiście działa.
CandyKills
Zaciekawiona BB
Dzięki bardzo za odpowiedź. Pewnie przez to owinięcie pępowiną szybkie badanie przez pediatrę.
A w czym jechałaś do szpitala?
Ja bylam w szpitalu kilka dni i stamtad na porodówke bo bylam po terminie i wywoływali mi a w czym bylam w koszuli
CandyKills
Zaciekawiona BB
Jeżeli chcesz, żeby dziecko trzymało smoczek w buzi, bo ma duży odruch ssania, to podobno sprawdza się metoda delikatnego ciągnięcia smoczka, czyli wkładasz i za chwilę lekko ciągniesz. Jeszcze nie miałam okazji wypróbować, więc nie wiem czy rzeczywiście działa.
Maly ma bardzo duzy odruch ssania ale pewnie chodzi o ksztalt smoczka bo ani nuk ani avent nie przypadly mu chce mu kupic soothie z philipsa i zobaczymy wtedy.
Agnieszka308
Zaciekawiona BB
A ja dziewczyny jestem w 36tygodniu od paru dni mam jakies mdlosci dzisiaj to juz w ogole...nic nie moglam przełknąc, teraz jakby lepiej. Co chwile twardnieje mi brzuch, mam wzdecia ale też zgage a wizyta u lekarza dopiero za tydzień.. Myślicie że to już zaniedługo? No i mały sie strasznie wierci od jakiś dwóch dni...
Maly ma bardzo duzy odruch ssania ale pewnie chodzi o ksztalt smoczka bo ani nuk ani avent nie przypadly mu chce mu kupic soothie z philipsa i zobaczymy wtedy.
Ciekawa jestem czy będziesz zadowolona, bo przymierzałam się do zakupu tego smoczka, ale stwierdziłam, że przed porodem chyba nie ma co i poczekam czy będzie potrzebny. Mam nadzieję, że Twój Maluszek zdrowo rośnie. pozdrawiam
reklama
Aśka1987
Fanka BB :)
Ten smoczek soothie z philipsa jest jednym z kilku, które miał Tymek i żaden mu nie przypadł do gustu i tym sposobem nie używamy żadnego.