reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

a lekarz na Ciebie najechał, bo sam ma też przecież zarobek ze skojarzonych szczepionek...cwaniaczek. Nasza wytrzymała 3 wkłócia. w obie nóżki i rączke. My z mężem uwarzamy że to stanowczo za dużo kasy a te skojarzone, więc zdecydowaliśmy się na te standardowe:) a dodatkowe jakieś wybierzecie?

reklama
Witajcie, czy są tu na forum jakieś dziewczyny, które mają zamiar rodzić w Żeromskim na w listopadzie, grudniu lub styczniu?
Wydaje mi się że została jedna dziewczyna z terminem na listopad :)
Ja mam termin na 8 stycznia jednak sądzę że tym razem pojadę wcześniej.

Ja ogólnie jestem przeciwnikiem szczepień,ale te podstawowe robię i tylko te nic więcej.
Angella powiedz mi gdybym nie wykupiła tej szczepionki z recepty to musze im wcześniej zgłosić w przychodni??oni maja na miejscu te szczepionki??

Tak, oni mają te szczepionki na miejscu w gabinecie w lodówie. Dzwonisz normalnie do przychodni i rejestrujesz na wizyte tak jak zwykle do lekarza na dziecko zdrowe i mówisz że na szczepienie i tyle. A w gabinecie pediatra pyta się na co szczepicie czy tylko standardowe czy dodatkowe też no i czy chcecie 3 wkłócia czy skojarzone...i potem odrazu wkłują się w rączke i obie nóżki.. i po krzyku:)

witam. Ja rodziłam w Żeromskim. Nie martwcie sie będzie wszytko dobrze :-) Bardzo przyjazny personel, sprawił, że czułam się dobrze i bezpiecznie a to przecież najważniejsze.

Ostatnia edycja:
Zaczek 83 ja nie będę nic radzić ponieważ nie rodziłam ani w Ujastku ani w Żeromskim. Szpital wybrałam ponieważ znajome tam rodziły, do tego kilka godzin przesiedzianych na forach oraz rozmowa z dwoma położnymi pracującymi u mnie w przychodni. Na ich opinii najbardziej oparłam swoją decyzję. Jako plan awaryjny wybrałam Kopernika ( mam tam najbliżej, mieszkam na Woli Duchackiej ) oraz dlatego że mam tam swojego lekarza.

Rojku - o Tobie właśnie pisałam że jesteś jedyna jaką kojarzę, która została z terminem na listopad :):):)

Może jeszcze ktoś się ujawni? Jak się czujecie dziewczyny?

reklama
Halo, poczytywałam sobie troszkę forum, ale piszę pierwszy raz.
Termin mam na 3 stycznia, czyli równie dobrze może być końcówka grudnia.
Przymierzam się do porodu w Żeromskim. Podobno szpital nie organizuje dni otwartych? Byłyście już na" zwiedzaniu" szpitala? Trzeba tam dzwonić wcześniej czy przyjść tak " z ulicy"?
Czy któraś z Was już się może interesowała jak wygląda ten okres okołoświąteczny? Słyszałam, że np. na Ujastku nawet jakby się chciało zapłacić i mieć swoją położną, to nie ma takiej opcji w tym okresie.
Proszę o informacje, wszystkie mile widziane :-)
Pozdrawiam wszystkie Mamusie

Do góry